Хустська міська рада

Вячеслав Шеремет: «Те, що у Хусті з’явився сучасний європейський стадіон, треба завдячувати Кащуку і Крульку»

Сьогодні рівно рік, як був урочисто відкритий стадіон «Карпати» – гордість та родзинка міста Хуст.  Про  те, наскільки важким був об’єкт для реконструкції, у чому його родзинка і чому так багато політики довкола його будівництва? – розповів у інтерв’ю Вячеслав Шеремет, гендиректор ТОВ «Міленіум спорт» – компанії,  завдяки якій у Хусті з’явився стадіон єврокласу.

 

  • Вячеславе Васильовичу, Ваша компанія проєктує, реконструює та будує спортивні арени не лише в Україні, а й за кордоном. Чим запам’ятався хустський стадіон «Карпати» і робота ТОВ «Міленіум спорт» у Хусті?

 

  • Вже 15 років ми проєктуємо, реконструюємо і будуємо різні спортивні комплекси  не лише в  Україні, а й за кордоном, зокрема, у Грузії і Казахстані. Маємо офіси у трьох країнах, а також потужності для реалізації кількох проєктів одночасно. Зараз , приміром, працюємо у Херсоні, Миколаєві, Сумах, Дніпрі, Харкові, а також у Грузії та Казахстані.
  • Серед останніх міжнародних проєктів, якими особливо гордимось,  – будівництво тренувальних та ігрових майданчиків у Грузії до  Чемпіонату світу серед юніорів  з регбі, а також  реконструкція головної спорт- арени  Казахстану «Астана Арена», яка пройшла найвищу сертифікацію і  дозволяє проводити  матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи.
  • Щодо стадіону Карпати, то це окрема історія. Коли оголосили тендер на реконструкцію, ми подались на Прозоро. Але не сильно вірили у перемогу. Бо чули раніше  від колег, що в Закарпатті можуть перемагати лише компанії,  наближені до певних закарпатських політиків.
  • Вирішили ризикнути. І, чесно скажучи, були дуже  здивовані, коли нам сказали, що ми перемогли. Ми ніколи не працювали у Закарпатті. Наша компанія більше відома у центральній та східній Україні,  за кордоном. Було трішки лячно.  До останнього чекали якого підвоху. Але, слава Богу, отримали  позитивний досвід.
  • Маю чудові спогади від міста та роботи з  міським головою Хуста Володимиром Кащуком. Все, що треба було від місцевої влади в плані організації процесу, допомоги у розміщенні людей тощо пройшло на найвищому рівні.  Міська влада поставилась до нас дуже приязно і робила все, щоб роботи були виконані вчасно і якісно.

 

  • Скільки часу пішло на реконструкцію стадіону і за чиї кошти вона здійснювалась? Які проблеми виникали?

 

  • На реалізацію проєкту пішло три роки. Це небагато для такого стадіону, як «Карпати», зважаючи на масштаби і те, що реконструкція відбувалась за державні кошти, що є грошима платників податків. Але самі знаєте, що в Україні спочатку гроші у бюджеті  є, а потім їх можуть кудись перерозподілити.
  • Тому коли  починали працювати, розуміли, на які ризики йдемо, що можуть бути негаразди із фінансуванням тощо. Але нам було цікаво  реалізувати цей проєкт на Закарпатті, на кордоні з ЄС, і показати, що не лише іноземні, а й українські компанії здатні будувати сучасні спортивні поля та комплекси, що відповідають європейським нормам. І не за всі гроші світу.
  • Ми б хотіли у перспективі вийти й на європейський ринок.
  • Затримки із фінансуванням були, але незначні. Внутрішньо ми були до цього готові, бо розуміли особливості бюджетного фінансування і важливість об’єкту. Трішки ризикували, коли  використовували власні обігові кошти, щоб не зупиняти роботи і не зіпсувати те, що  вже було зроблене.
  • Можу сказати, що об’єкт непростий, але ми його реалізували. І  мені здається, нам усе вдалось!
  • Було збудоване основне футбольне поле, оновлене запасне, з нуля побудовані бігові доріжки, три волейбольні і один гандбольний майданчик, модернізовані трибуни, відремонтована  адмінбудівля, освітлена територія, встановлені нова огорожа і  цифрове табло.
  • Із закинутого обдертого радянського стадіону «Карпати» перетворились у сучасний  спорткомплекс, який відповідає європейським вимогам.
  • Гордий, що саме компанія  «Міленіум спорт» займалась реконструкцією хустського стадіону «Карпати», який безумовно є спортивним центром краю, що прославлятиме Хустщину та Україну,  де  будуть проводитись не лише футбольні матчі, а й інші міжнародні змагання,  і будуть виховуватись спортивні зірки України, а може навіть і світу.
  • Наскільки я знаю, наразі це найбільший стадіон на Закарпатті і єдиний в області, що відповідає міжнародним стандартам з легкої атлетики. На сьогодні у Хусті можна проводити великі міжнародні змагання, і не лише футбольні. Для цього є все, сучасний стадіон, навколишня  інфраструктура. Я вважаю, що це велика заслуга Вашого мера Володимира Кащука, який, як господарник, багато зробив для  розбудови інфраструктури міста, реконструкції стадіону, театру тощо.  
  • Бо  Хуст зараз і Хуст чотири роки тому, коли стартувала реконструкція стадіону Карпати – це два різні Хуста. Хуст серйозно змінився за 4 роки! І я радий, що  за рік не було жодних нарікань  з приводу виконаних робіт.

 

  • Зараз багато політики довкола стадіону Карпати? Коли його збудували, чимало політиків «записали» це до свого послужного списку і зараз, перед  місцевими виборами  25 жовтня, на цьому піаряться. Що можете сказати з цього приводу?

 

  • На жаль, недобросовісність політиків  – це не рідкість.  Хай це буде на їх совісті!
  • Зі свого боку, можу сказати, що був на постійному контакті з міським головою Хуста Володимиром Павловичем Кащуком, який вболівав за цей проєкт і постійно контролював хід робіт, щоб стадіон був збудований якісно і  швидко, а не «заморожений» на роки, як це часто буває за безвідповідальної влади.
  • Коли проєкт був на стадії виконання, він зустрічався не лише зі мною, як із генеральним директором компанії з реконструкції стадіону,  а й з  будівельниками, виконробами, які  працювали на стадіоні, вирішував різного роду організаційні проблеми, допомагав, чим міг. Якби таких людей і мерів було б більше, які вникають у процес, то й реалізованих об’єктів в Україні було б набагато більше.
  • Щоб хустський стадіон відбувся, максимально допомагав й сприяв Іван Іванович Крулько, народний депутат від «Батьківщини», член виконкому Футбольної Федерації Футболу, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів. Я не один раз був у Києві і ми разом ходили у різні кабінети, щоб  вирішити питання із фінансуванням та завершенням реконструкції, аби стадіон не перетворився у черговий страшний «довгобуд», яких багато в Україні.
  • Те, що  стадіон європейського рівня з’явився у районному центрі – це круто! Це свідчить, що у громади є гарне майбутнє! Те, що хтось намагається видати чужі заслуги за свої – це непогано, значить відмінно спрацювали і є чим похвалитись.  Головне,  зараз не схибити і обрати того, хто справді робить добрі справи і вболіває за своє місто і людей, за свій край, а не гарно розповідає про це.

 

Архівне фото:

Опубліковано: 21.10.2020 1976 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...