Хустська міська рада

У Хусті заснували Закарпатську федерацію біатлону, а честь краю захищатимуть відомі спортсменки – сестри Меркушини

Біатлон є одним із найзахоплюючіших зимових видів спорту. Про це свідчать і відвідування змагань із біатлону багатьма вболівальниками, і рейтинг телетрансляцій із біатлонних чемпіонатів. Однак на Закарпатті, де свого часу активно розвивали лижні перегони, акробатичний фристайл та сноубординг, ніколи не було біатлонних традицій. Тому, без перебільшення, знаковою подією у спортивному житті краю стало заснування у Хусті 4 жовтня Закарпатської регіональної федерації біатлону. А першим підтвердженням серйозних намірів дати добрий старт цьому виду спорту в області, де сам Бог створив прекрасні природні умови, стало залучення до співпраці відомих біатлоністок – сестер Анастасії та Олександри Меркушиних. Спортсменки не тільки вестимуть тренерську діяльність, але й представлятимуть на змаганнях Закарпаття в цілому та Хуст зокрема.

Анастасія – чемпіонка світу з біатлону серед юніорів, дворазова чемпіонка Європи з біатлону серед юніорів, учасниця етапів Кубка світу з біатлону. Її сестра Олександра стала наймолодшою переможницею дорослих чемпіонатів України в історії.

Так, 10 жовтня медіа-спільнота краю мала чудову нагоду познайомитися із Анастасією Меркушиною, яка завітала до Хуста разом із батьком-тренером Олегом Меркушиним та президентом федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. У розмові з журналістами дівчина зізналася, що всім серцем та душею любить Закарпаття і протягом останніх десяти років для відпочинку обирає саме цей благодатний край. Тому з радістю прийняла пропозицію виступати від регіональної федерації, розвивати біатлон на Закарпатті. Тим більше – дійсно бачачи зацікавленість та підтримку.

“Мені надзвичайно приємно, що саме Хуст стане столицею закарпатського біатлону. На днях мене було обрано віце-президентом регіональної федерації біатлону Закарпаття. Зізнаюся: до цього кроку підштовхнув очільник національної федерації Володимир Бринзак, який переконав, що цей популярний вид спорту  потрібно розвивати, ба більше, засвідчив свою готовність підтримувати у всьому. Для того, щоб мати результат, ми запросили до Хуста потужну спортсменку Анастасію Меркушину, плануємо відкрити відділення біатлону, залучати дітей…Звісно, це тільки перші, але надзвичайно важливі кроки, адже здорова молодь – наша найкраща інвестиція. Тож маємо для цього докласти всіх зусиль, що наразі й робимо”,  – розповів Хустський міський голова Володимир Кащук.

Привітавши гостей, президент Закарпатської регіональної федерації біатлону Василь Крулько виконав приємну місію – вручив Анастасії ордер на квартиру.

“Для того, щоб досягти високих результатів, спортсменам важливо не перейматися буденними справами, а консолідувати всю енергію в тренувальний процес. Ми пишаємося, що наш край представлятиме Анастасія, за плечима якої чимало вагомих здобутків, якими прославляє нашу країну на міжнародній арені”, – зауважив президент Закарпатської регіональної федерації біатлону Василь Крулько.

“Анастасія – молода спортсмена, яка заслуговує на увагу з боку влади. Тим паче, ми плануємо розвивати біатлон на Закарпатті, бо тут є всі можливості: гори, клімат, природа, термальні води для відновлення спортсменів. Ми знайшли спільну мову, домовилися за переїзд, маємо перспективний план, як активно залучати Закарпаття до великої біатлонської сім`ї, адже на сьогодні біатлон – один із найуспішніших видів спорту. За 20 років, відколи я очолюю національну федерацію, маємо 380 медалей міжнародного рівня”, – розповів журналістам президент федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Своїми враженнями від приємної події поділилася власне й сама Анастасія Меркушина.

“Я в біатлоні все своє життя. Почала тренуватися з дворічного віку. Моя мама також займалася біатлоном і в 1990-ті роки брала участь у змаганнях Кубку світу в складі збірної України, завершила кар’єру у 2004 році. Батько – відомий тренер. Молодша сестра також перспективна біатлоністка. Тож такою потужною командою ми беремося розвивати цей вид спорту на Закарпатті, тим паче вже маємо досвід роботи в цьому плані. А загалом підтримка для спортсменів завжди потрібна. Адже більшу частину вони віддають спорту, захищаючи честь країни. І надзвичайно важливо відчувати якусь стабільність, підтримку від влади. Тому я щиро вдячна за запрошення й готова разом із сім`єю розвивати тут біатлон. Уже окреслили шляхи розвитку. Звісно, не все відразу, головне – бажання й підтримка, а так буде й результат”, – запевнила спортсменка.

Тож щиро бажаємо Анастасії та її сестрі успішних виступів, а всій спортивній родині – плідної тренерської роботи у популяризації біатлону серед закарпатців.

 автор: Богдана Клекнер

фото: Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 13.10.2020 1312 Переглядів

Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...