Хустська міська рада

У Хусті відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, свято усієї України відзначили й на Хустщині. День Гідності і Свободи запровадили на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 р.) та Революції Гідності (2013 р.). А відзначають його шостий рік поспіль. У Хусті ж з цього приводу відбувся мітинг-реквієм.

Саме увічненню великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідному вшануванню масових акцій громадського протесту Героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, й присвятили сьогоднішній мітинг-реквієм.

Власне, у міському парку імені «Героїв Майдану» поблизу пам’ятника Небесній Сотні хустяни й зібралися. Кожен, хто прийшов, приніс з собою квіти, аби вшанувати пам’ятну дату і передусім тих, хто віддав життя на столичному майдані за велику ідею – зберегти цілісність і суверенітет України та не зламати дух нації. Відтак були присутні й смуток на обличчях, й сльози в очах, й нестримне бажання, аби таке більше не повторилося, аби закінчилася нарешті війна на Сході і панував мир на землі.

Зокрема у заході взяли участь керівники міста та району, представники установ і організацій, депутати місцевих рад, учасники АТО, громадськість.

З вітальним словом виступили: Хустський міський голова Володимир Кащук, в.о. голови Хустської РДА Михайло Попович та учасник АТО Валентин Штогрін.

«Cьогодні я віддаю шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Я згадую тих, хто й нині захищає нашу свободу та незалежність. Дякую їм за мужність, витримку і терпіння. Молюся за них, адже вони досі тримають оборону на Сході України. Також висловлюю велику вдячність волонтерам та добровольцям, які об’єдналися задля підтримки наших воїнів», – зазначив у своєму виступі Хустський міський голова Володимир Кащук.    

Хвилина мовчання та спільна молитва за Україну продовжили вшанування героїв, держави та її народу у цілому. Після чого учасники мітингу – реквієму поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника янголу – революціонеру.

Довідково:

День Гідності і Свободи встановлено Указом Президента України від 13 листопада 2014 року.

Мета: донести до всіх українців об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також вшанувати патріотизм і мужність громадян, які стояли на захисті демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

Так, на честь двох революцій: Помаранчевої (2004-го року) та Революції Гідності (2013 р.) і з’явилося свято. Нині це 6-та річниця громадянського подвигу.

Прес-служба Хустської міської ради

Опубліковано: 21.11.2019 3273 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

У Хустській МТГ відбулася щорічна серпнева конференція освітян
29 серпня освітяни Хустської міської територіальної громади зібралися на щорічній серпневій конференції, яка проходила на базі Сокирницького ліцею. Розпочався захід із Гімну України та хвилиною мовчання на знак вшанування воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність нашої держави. Далі відбулася урочиста частина, де лунали патріотичні пісні. Поважним гостем став директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.… ...
Важливо: Хустський водоканал визнали критичною інфраструктурою
Хустський ВУВКГ внесено до списку критичної інфраструктури. Повідомляємо, що подача водопостачання надаватиметься населенню згідно зі звичним графіком. Дякуємо за розуміння. Спільними зусиллями працюємо заради доброту мешканців Хустської МТГ. ...
День пам’яті захисників України
29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Молитвою, добрим словом, згадуємо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України! Памʼятаємо… ...
Куди можуть звернутися внутрішньо переміщені особи для отримання допомоги щодо психічного здоров’я?
Стреси, недосипання, негативні спогади, переїзди, втрата і розлука з близькими, кризові  ситуації через війну впливають на психічне здоров’я.  Все це часто супроводжує внутрішньо переміщених осіб. Зволікання із отримання кваліфікованої допомоги погіршує психічне самопочуття та впливає на здоров’я безпосередньо.   Внутрішньо переміщені особи можуть безоплатно отримати  допомогу щодо психічного здоров’я. Вона покривається  Програмою медичних гарантій.   До… ...
НЕК “УКРЕНЕРГО” НАГАДУЄ ПРО ЗАБОРОНУ ПАЛІННЯ ТРАВИ
Згідно з вимогами Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 № 1455 (далі – Правила) та Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», в охоронних зонах ПЛ забороняється виконувати будь-які дії, які можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їхні пошкодження або нещасні випадки. До переліку… ...
Гордість громади: хустянин Арсеній Теплухін став переможцем на змаганнях із пауреліфтингу в Києві
24 серпня 2024 року у м. Київ проходив Кубок Незалежності з окремих вправ пауерліфтингу, участь у якому взяв спортсмен із Хуста Арсеній Теплухін. У результаті змагань він зайняв І місце у ваговій категорії 90 кг та у віковій категорії – до 23 років, подолавши штангу вагою 82,5 кг. Цей результат зафіксовано Федерацією UPC і є… ...