Хустська міська рада

У ХУСТІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ КУБОК “КАРПАТСЬКИЙ ПРОСТІР” (ФОТО, ВІДЕО)

Його володарем стала студентська збірна Закарпаття.

Уже за доброю традицією восени у Хусті відбувається Міжнародний турнір “Карпатський простір”, який три роки тому ініціювала Всеукраїнська футбольна асоціація студентів, очолювана Іваном Крульком.

Спортивний захід також проходить за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Хустської міської ради, Української асоціації футболу, Спортивної студентської спілки України, Закарпатської асоціації футболу.

Турнір із кожним роком набирає обертів і розширює географію учасників. Цьогоріч він зібрав 6 команд із трьох країн – Литви, Молдови, України. Цікаво, що вперше, окрім чоловічих команд, у ньому взяли участь і жіночі студентські збірні. Загалом за кубок змагалися команди Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Національного університету “Львівська політехніка”, Клайпедського університету (Литва), Державного університету фізичного виховання і спорту (Республіка Молдова) та збірна студентів Закарпаття.

24 жовтня на стадіоні “Карпати” відбулися фінальні поєдинки серед студентських збірних команд на здобуття Міжнародного кубку з футболу “Карпатський простір”. Так, серед чоловіків упевнену перемогу святкували студенти Закарпаття (УжНУ), перемігши з рахунком 3:0 у феєричному двобої студентів Кишинівського державного університету фізичного виховання і спорту (Республіка Молдова).

“Цей турнір стає вже доброю подією, яка об`єднує як спортсменів, так і вболівальників, загалом – молодь, а найголовніше, що це є кращою пропагандою здорового способу життя, бажанням розвивати український спорт, зокрема популяризувати і підвищувати престиж студентського футболу.

Особливо приємно, що змагання пройшли у рідному Хусті і що закарпатським спортсменам вдалось показати гарний результат. Бо йдеться не лише про формування позитивного іміджу України на міжнародній арені, а й про те, що в країні з’являється все більше спортивних полів європейського рівня, як хустське, де не соромно, а почесно приймати змагання міжнародного рівня,” – розповів Іван Крулько.

Також серед пріоритетів – зміцнення дружніх зв’язків між студентами з різних країн та підвищення рівня майстерності і якості навчально-тренувальної, виховної роботи в студентських командах, виявлення кандидатів до студентських збірних команд України та підготовки до виступу на міжнародних змаганнях.

Радо привітав команди-учасниці й Хустський міський голова Володимир Кащук.

“Молодь – це наше майбутнє, а здорова, спортивна, культурна та освічена молодь –  успішне майбутнє країни. Тому ми завжди з радістю долучаємося до подібних заходів, адже вони є надзвичайно важливими в процесі виховання здорової та спортивної нації, гартують здоровий дух та підвищують рівень українського спорту.

Щиро вітаю чоловічу студентську збірну Закарпаття з впевненою перемогою. Пишаюся і нашими дівчатами, які продемонстрували потужну й азартну гру, постійно тримаючи у спортивному тонусі суперниць”, – поділився враженнями очільник Хустської територіальної громади Володимир Кащук.

Так, серед жіночих команд студентська збірна Закарпаття з рахунком 3:2 поступилася команді Національного університету “Львівська політехніка”, однак дівчата довго тримали нічийний рахунок. І буквально на останніх хвилинах суперниці вирвали перемогу, забивши вирішальний гол. Утім, для закарпаток – це перші кроки в жіночому футболі, тож, впевнені, що всі перемоги тільки попереду.

З вітальними словами до учасників турніру також звернулися голова Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк, голова Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран, президент Федерації учнівського спорту Роман Греба та інші почесні гості.

На завершення змагань переможців, а також найкращих гравців та тренерів кубку нагородили медалями, грамотами та пам’ятними сувенірами.

Автор: Богдана Клекнер

ФОТО: Пресслужба Хустської міської ради

ВІДЕО:

 

Опубліковано: 25.10.2021 777 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...