Хустська міська рада

Кубок дівочої ліги України з футболу Ю-15

Фінальний етап Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року стартував у Хусті сьогодні, 10 травня. Відтак на міському стадіоні “Карпати” вже відбулися два півфінальні матчі. 

За підсумками попереднього етапу, до фінальної стадії змагань потрапили чотири кращих колективи:

 

СДЮСШОР (Ужгород)

СК Ладомир (Володимир, Волинська область)

Збірна Вінницької області

ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

 

Нагадаємо, що Кубок ліги Ю-15 відбувається у два етапи: попередній та фінальний. На стадії попереднього етапу команди були розподілені на групи за територіальним принципом та грали за коловою системою в одне коло згідно з жеребкуванням.

Згідно з положенням, поєдинки тривають 2 тайми по 30 хвилин. За перемогу нараховуються 3 очки, в разі нічиєї проводиться серія післяматчевих пенальті, переможець якої отримує 2 очки, команда, якій не пощастить у футбольній лотереї – 1 заліковий бал.

Першими на поле вийшли: СДЮСШОР (Ужгород) та збірна Вінницької області. Зустріч для закарпаток виявилася невдалою і вони поступилися суперницям – гостям краю. Відтак, вінничанки перемогли з рахунком 5:0.

Власне, передували змаганням позивні Гімну України та хвилина мовчання на знак вшанування загиблих у війні.

До слова, підтримати фіналісток та поспостерігати за грою прийшли вболівальники, серед них – і міський голова Володимир Кащук.

У другому вечірньому матчі зустрілися СК Ладомир (Володимир, Волинська область) та ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область), в якому останні здобули перемогу з рахунком 2:1.

Так, у фінальному етапі команди сформували дві півфінальні пари, переможці яких зустрінуться у фінальному матчі, а переможені зіграють за 3 місце. Так, у п’ятницю, 12 травня, визначаться й володарки Кубку. Старт фіналу об 11:30 год.к.ч., нагородження о 13:00.

Українська асоціація футболу спільно з Українською асоціацією жіночого футболу після довготривалої паузи, спричиненої спочатку пандемією Ковіду та наразі війною, відновлює проведення змагань за участі дівчат, що відрадно. Адже розвиток жіночому футболу потрібен, аби гідно представляти Україну в Європі.

 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 10.05.2023 972 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...