Хустська міська рада

Будівництво спортивного 25-тиметрового басейну: Презентація ескізного проєкту

Сьогодні, 18 червня, вчергове засідав виконавчий комітет Хустської міської ради. У ході засідання й презентували ескізний проєкт басейну. Відтак відбулося воно за безпосередньої участі групи проєктантів, які познайомили присутніх з розробкою нового водного об’єкта.

 

Нагадаємо, ще на початку року у Хустській міській раді відбулась робоча нарада щодо розробки проєкту «Нове будівництво спортивного 25-тиметрового басейну у м. Хуст». Тоді таких нарад відбулося кілька, адже рада, як замовник, шукала проєктанта, який би спроєктував басейн згідно з вимогами постанови КабМіну з надання відповідної державної субвенції на реалізацію.

«Чому в нас виникла така ідея? – В державному бюджеті на поточний рік закладено 200 млн. грн. для будівництва спортивних басейнів. А це, погодьтеся, чудова можливість продовжувати розвивати наше місто у спортивному напрямку. Було б гріх не скористатися такою можливістю. Тому ще в січні ми зібрали нараду, створили відповідну комісію і стартували у пошуках проєктанта. Цього року ми маємо максимально попрацювати, аби дати хід будівництву. А це розробка проєктно-кошторисної документації, ескпертиза, тендер і початок будівельних робіт», – зауважив Володимир Кащук, Хустський міський голова.

Власне, побудувати спортивний 25-тиметровий басейн на 6 доріжок планують на базі Хустської СШ І-ІІІ ст. №3.

«На мою думку необхідність реалізації проєкту неабияка, починаючи з спортивного розвитку, продовжуючи відпочинком. Відтак басейн матиме дві зони: спортивну та рекреаційно-розважальну. У першій спроєктовано великий басейн для плавання та дитячий, навчальний. Друга ж складається власне, із самих басейнів, гірки для спуску, як атракції, гідро-масажних ванн, спа – зони із джакузі та саунами, кав’ярні і т.д.. Загальна площа будівлі складає 2,5 тис. кв. м.. Крім того, під усією будівлею знаходиться ще й підвальний, технічний поверх, де розташуємо все обладнання, як для фільтрації води, так її обігріву тощо. Варто відмітити, що земельна ділянка під басейном складає близько трьох гектарів, з яких більше одного гектару –  територія басейну в межах проєктування», – відмітила Ольга Кий, проєктантка.

Також вона у своєму виступі зазначила, що спроєктована й трибуна для сотні глядачів, адже розрахований басейн не лише для занять плаванням, а й змагань різного рівня. Тому не менш важливі й зручні під’їзди до об’єкта, й парковка для відвідувачів, що теж, без сумніву, враховані, як і вимоги по інклюзії, тобто розраховані парко-місця для інвалідів, мало мобільних груп населення.

«Об’єкт не є типовим, бо раніше зазвичай проєктувалися або розважальні, або спортивні басейни. А це таке собі поєднання. І, як на мене, дуже вдале. Адже врахована й комерційна складова, що дозволить басейну й заробляти собі на утримання», – додала Ольга Кий.

Зрештою як сама ідея, так ескізний варіант проєкту знайшли підтримку у членів міськвиконкому. Щоправда вони по черзі вносили й свої доповнення до вже запланованого. Відтак міський голова підсумував зустріч:

«Максимально врахуємо і сьогоднішні пропозиції, слушні та раціональні, а це до всього вищеперерахованого спроєктуємо і соляну кімнату, і більше відпочинкових місць. Останнє, тому що Хуст географічно розміщений по середині Закарпаття і відвідувати басейн зможуть не лише хустяни, а й будь-хто із закарпатців, маючи рівний доступ. А це не лише активний відпочинок наших краян, а й їх здоров’я.»

Наразі орієнтована ціна такого басейну сягає близько 65 млн. грн.. Щодо проєктних робіт, то їх кошторисна вартість становить майже 950 тис. грн..

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 18.06.2020 8855 Переглядів

Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...