Хустська міська рада

Благодійний забіг “Зігрій Героя” зібрав 80 000 гривень на потреби 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади (ФОТО)

Громадська організація “Ir-Run club” вперше організувала благодійний забіг “Зігрій Героя” у Хусті на підтримку ЗСУ. Передувало цьому проведення одноіменного заходу в Іршаві. Так, близько 350 учасників, як малечі, так і дорослих, долали дистанції у 400 м та 1 км. Забіг відбувся за сприяння Хустської міської ради. 

У неділю, 5 лютого, середмістя Хуста перетворилося на епіцентр суцільної підтримки наших захисників та глибокої любові до здорового способу життя. Відтак забіг “Зігрій Героя” у “теплих обіймах” зігрів й хустську громаду.

Благочинний захід стартував із реєстрації учасників та видачі стартових номерків на обидві дистанції, а продовжився спільною руханкою. Після чого малі бігуни долали свою 400-метрову дистанцію, а дорослі – власну кілометрову.

Маршрут забігу проліг через Майдан Незалежності та прилеглі міські вулиці. Схема маршруту зображена на карті:

“Після успішного проведення благодійного забігу “Зігрій Героя” у Іршаві, усвідомлюючи потребу в підтримці наших захисників, особливо в умовах морозів, ми вирішили продовжити започатковану ініціативу в столиці Карпатської України. Дякуючи нашим воїнам та для того, щоб їх підтримати, ми зібралися тут разом із дітьми та їхніми батьками, наставниками, адже в єдності – ми сильні, й кожен у свій спосіб може бути корисним і наближати Перемогу”, – розповів голова ГО “Ir-Run club”  Василь Цогла.

 

З вітальним словом до учасників забігу звернувся Хустський міський голова Володимир Кащук:

– Цей захід має дуже хорошу мету, навіть кілька: це і популяризація спорту серед підростаючого покоління, і підтримка наших захисників. Дякую організаторам за цікаву та корисну задумку та її втілення. І хай же силу, завзятість, оптимізм і велике бажання наблизити Перемогу всіх учасників сьогоднішньої акції обов’язково відчують наші воїни і отримають особливу енергетику безмежної підтримки надійного тилу.

За словами начальника управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Віталія Русина, однією з цілей благодійного забігу було подарувати дітям позитивні емоції, яких вони так потребують у цей складний час війни.

– Війна змушує маленьких громадян мислити іншими, зовсім не дитячими категоріями. Їм бракує позитивних емоцій. Через війну зменшилася кількість дитячих заходів, тому  ідея проведення цього івенту з патріотичним спрямуванням виявилася затребуваною. Тут є багато дітей,  батьки, родичі яких боронять нашу державу на передовій. Ми їм завдячуємо за захист, тому це найменше, що ми можемо зробити для них.

Після забігу відбулася церемонія нагородження, кожному фінішеру подякували за участь і вручили дипломи на згадку, найменших учасників порадували й смаколиками. Вболікальників пригощали гарячим чаєм та кавою. Уцілому було дуже атмосферно!

Власне, під час заходу зібрали 80 тисяч гривень. Усі зібрані кошти спрямують на закупівлю комплектів теплого одягу (рукавички, шапки, бафи) для наших захисників із 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 06.02.2023 765 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо проведення Всеукраїнського опитування
Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни та членів їхніх сімей до оздоровчої рухової активності та спорту.  З метою постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя різних вікових груп та соціальних верств, створення та… ...
Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 13 років, присвячений Збройним силам України, офіційно відкрили у Хусті (ФОТО/ВІДЕО)
Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 13 років любʼязно прийняв закарпатський Хуст, в якому взяли участь майже дві сотні спортсменів із 20-ти регіонів країни та столиці. Відтак з 23 по 28 жовтня, щодня з 10-ї ранку, юні важкоатлети боротимуться за першість кожен у своїй ваговій категорії, демоструючи свої найкращі результати в двох вправах –… ...
Урочиста церемонія нагородження ФК “Хуст”: історичний вихід до Першої ліги України (ФОТО/ВІДЕО)
У суботу, 17 червня, відбулося урочисте нагородження ФК «Хуст», срібного призера Другої ліги чемпіонату України. Передував цьому товариський матч між винуватцем спортивного свята, виходцем до Першої ліги, та ФК «Ветеран» (Хуст). Сезон 2022/2023 у Другій лізі завершився і саме час підбивати підсумки. Власне, дебют для футбольного клубу став не лише яскравим, а й доволі запеклим.… ...
«Спорт – мій життєвий вибір, спорт – це життя»: 20-річний ювілей Хустської міської ДЮСШ «Хуст-Нарцис» (ФОТО/ВІДЕО)
Хустська міська дитячо-юнацька спортивна школа «Хуст-Нарцис» сьогодні, 15 червня, відзначає своє 20-річчя. З цієї нагоди у Закарпатському обласному театрі драми і комедії відбулися як церемонія нагородження кращих з кращих спортсменів та їх тренерів, так святковий концерт за участі талановитої молоді нашої громади.  Власне, 20 років тому з ініціативи Хустської міської ради було створено міську дитячо… ...
Суботня ранкова руханка: Як у Хустській міській територіальній громаді пропагують здоровий спосіб життя (ФОТО/ВІДЕО)
Суботня ранкова руханка на міському стадіоні “Карпати” зібрала усіх тих, хто за здоровий і активний початок нового дня. Спільне заняття, зініційоване управлінням культури, молоді і спорту Хустської міської ради та командою фітнес-центру “Dream Gym”, розпочалося о 9-ій ранку. Незважаючи на ранішню пору та вихідний день, бажаючих долучилося понад трьох сотень. Серед них і представники влади,… ...
Фінал Кубку дівочої ліги України з футболу Ю-15 відбувся у Хусті: визначено переможців (ФОТО, ВІДЕО)
На міському стадіоні “Карпати” знову було гаряче: відбувся фінальний матч Кубку дівочої ліги України з футболу серед дівочих команд до 15 років сезону 2023 року. Відтак сьогодні, 12 травня, визначилися володарки Кубку. Так, ФА Кривбас (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) з рахунком 3:0 здобув перемогу над Збірною Вінницької області.  Нагадаємо, у Хусті на міському стадіоні “Карпати”… ...