Хустська міська рада

Звіт управління економіки виконавчого комітету Хустської міської ради за І півріччя 2024 року

Щоквартально проводилася робота з моніторингу та аналізу діяльності промислових підприємств громади, зокрема, таких основних показників діяльності, як обсяг реалізованої продукції та наданих послуг, середня заробітна плата та кількість працівників.

На виконання обласної Програми формування позитивного міжнародного інвестиційного іміджу та залучення іноземних інвестицій на 2021-2025 роки проведено оновлення даних із підприємствами-експортерами Хустської МТГ та подано відповідні анкети для оновлення каталогу експортного потенціалу підприємств Закарпатської області.

На виконання розпорядження ЗОВА від 17.02.2023 року за № 171 щодо критерій підприємств, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальної громади та є критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, надано 11 листів-обґрунтування для підприємств, які працюють на території Хустської міської територіальної громади, а саме: БО «Благодійний фонд «Реновейшен», ПП «Глобус», ПП «Хустелектро», ПП «Алькор-Плюс», ТОВ «Хустфарм», ТзОВ «Деревообробне підприємство «ВУЙКО», ТОВ «СГ-Патріот», ТОВ «Закарпатський млин», ТОВ «Бордвей», ТОВ «Світ Фейт», ТОВ «Біосистеми».

Постійно проводиться робота з аналізу та відновлення даних про фактичне розміщення об’єктів, які переміщені з інших територій (релоковані підприємства) та здійснюють діяльність на території Хустської МТГ.

Щочетверга управління бере участь в онлайн-зустрічах із залученням малого і середнього бізнесу Хустської МТГ на різні теми відповідно до розпорядження голови обласної військової адміністрації «Про запровадження формату онлайн-зустрічей «Діалог влади та бізнесу».

Проведено аналіз надходження до місцевого бюджету туристичного збору. 15 суб’єктів здійснюють господарську діяльність та сплачують туристичний збір, сума за 2023 рік 332,85 тис. грн, за І квартал 2024 року 70,7 тис. грн, що на 18,2 тис грн. більше від відповідного минулого періоду 2023 року.

З метою формування сприятливого міжнародного інвестиційного клімату, створення умов для ефективної релокації та спільної роботи підприємств і організацій з іноземними інвесторами надано перелік актуальних площ, земель та виробничих потужностей.

З метою формування переліку критично важливої інфраструктури надано перелік підприємств, виробничі потужності яких потребують безперервного енергопостачання.

Опрацьовано дані щодо забезпечення та потреби резервних джерел живлення об’єктів критичної інфраструктури, які є важливими для життєдіяльності Закарпатської області. Опрацьовано 82 об’єкти, які здійснюють підприємницьку діяльність на території громади.

З метою оновлення каталогу «Перспективних проєктів розвитку регіону, які пропонуються до реалізації та пошуку інвестицій на 2025-2026 роки», Закарпатській ЗОВА надано 106 перспективних пропозицій, які можуть бути реалізовані на території громади.

Постійно висвітлюється актуальна інформація щодо ведення бізнесу в умовах воєнного часу, підтримки ВПО та інформація для суб’єктів господарювання громади щодо можливостей отримання додаткового грантового фінансування на розвиток власної справи, відкритих конкурсів та програм щодо підтримки розвитку сільського господарства, виробництва необхідних товарів та їхнього експорту на офіційних інформаційних майданчиках Хустської міської ради (офіційний веб-сайт та мережа Facebook).

 

ПРОЄКТНА ТА ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

15 березня подано проєктну пропозицію з усіма необхідними додатками спільно з румунським партнером м. Ардуд на розгляд до Відбіркової комісії програми транскордонного співробітництва Interreg VI-A NEXT Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2021-2027 з метою збереження історико-культурної спадщини через відновлення фасаду Хустської міської ради.

Підготовка остаточної фінансової та описової звітності реалізованого проєкту HUSKROUA/1702/3.1/0083 «Відновлення історичних пам’яток Сніна-Хуст» в електронній системі INTERREG+, головною інфраструктурною складовою якого було прокладена дорога до руїн Хустського замку бруківкою загальною протяжністю 1076 м та площею 5558 м.кв., улаштування стрічкових бутобетонних фундаментів, підпірних стін, водоскидних споруд та лотків, встановлення малих архітектурних форм (паркових лавок, урн для сміття) та макету «Хустський замок» у масштабі 1:20.

Захист вищезазначеної звітності перед національним аудитором та прийняття всіх витрат аудитором програми Спільного технічного Секретаріату в системі INTERREG+, в результаті чого було отримано фінальний транш у розмірі 26 994,63 євро.

Участь у другому конкурсі проєктних заявок Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Румунія-Україна 2021-2027 з румунським партнером з м. Ардуд. Кінцевий термін подачі в рамках цього конкурсу – 16 липня 2024 р. Було підготовано проєктну пропозицію зі всіма необхідними додатками. Головною метою проєкту передбачається регулювання русла річки Ріка в районі автомобільного мосту с. Липча Хустської міської територіальної громади.

Здійснюється постійний моніторинг інформації щодо актуальних грантових програм та конкурсів різного пріоритетного спрямування задля розвитку нашої Хустської територіальної громади.

Опубліковано: 31.07.2024 334 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Щодо підготовки джерел теплової енергії та теплових господарств до роботи в опалювальний період 2024-2025 років
З метою прийняття додаткових заходів щодо забезпечення належної організації суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва транспортування, постачання теплової енергії, та соціально важливими споживачами теплової енергії (лікарням та дошкільним закладам, закладам освіти, тощо) підготовки та проходження опалювального періоду 2024-2025 років   ...
Робоча зустріч з представником Комунального закладу «Ветеранський простір ВДОМА» , головою ГО «Закарпатська міжрайонна організація учасників АТО» , старостою Нижнього селища
Війна не оминула жодного українця, сьогодні ми маємо не лише спільну біду, ми маємо спільну мрію – це Перемога! І кожен з нас робить усе можливе, щоб її наблизити. Та не менш актуальним є питання адаптації у мирному житті наших захисників та захисниць, а також людей з інвалідністю внаслідок війни. 7 серпня у Хустській філії… ...
Хустська міська рада оголошує конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності
  Хустська міська рада оголошує конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної оцінки майна комунальної власності Хустської міської територіальної громади з метою визначення ринкової вартості майна для передачі у користування на умовах оренди, а саме: – нежитлове приміщення ІІ поверху будівлі амбулаторії, за адресою: Закарпатська область, Хустський район, с. Копашново,… ...
Інформація про результати конкурсу з відбору суб’єкта оціночної діяльності, який буде залучений для проведення незалежної оцінки майна комунальної власності Хустської міської територіальної громади, який відбувся 6 серпня 2024 року
  Інформуємо, що за результатами проведеного конкурсу з відбору суб’єкта оціночної діяльності, який буде залучений для проведення незалежної оцінки майна: нежитлового приміщення другого поверху будівлі сільської ради, за адресою: с.Липча, вул. Центральна, 35, загальною площею 40,3м.кв. з ФОП «Деяк Н. В.»з запропонованою вартістю послуг у сумі – 1692 грн. 95 коп.   управління з питань… ...
Мільйон на проєкт: стартує конкурс фінансування для ГО, які надають послуги ветеранам та їхнім родинам
24 липня Український ветеранський фонд оголошує старт конкурсу фінансування громадських організацій — Варто: шлях відновлення.   За умовами проєкту, фінансування можуть отримати громадські організації, які надають ветеранам, їхнім родинам, а також сім’ям полеглих захисників і захисниць можливості реабілітації через фізичну активність.   Кошти можна отримати на: облаштування необхідної інфраструктури (центрів з фізичної реабілітації, клубів, секцій)… ...
Хустська міська рада оголошує конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності
Хустська міська рада ОГОЛОШУЄ КОНКУРС з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної оцінки майна комунальної власності Хустської міської територіальної громади з метою визначення балансової вартості майна, а саме: – нежитлове приміщення ІІ поверху, за адресою: Закарпатська область, Хустський район, м. Хуст, майдан Незалежності, 1, загальною площею 217,00 м.кв.; – нежитлове приміщення… ...