Хустська міська рада

Засідання виконавчого комітету провели у Хустській міській раді (ФОТО)

Зо три десятки проєктів рішень розглянули члени виконавчого комітету Хустської міської ради на черговому засіданні сьогодні, 10 листопада. Серед важливого – харчування школярів громади та шкільні ремонти, спрямування коштів цільової субвенції у поточному році, фінансова підтримка лікарні.

Стартували із питання про харчування дітей у закладах освіти Хустської міської територіальної громади у 2021 році. Відтак відповідно до Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні”, на виконання Законів України ,,Про освіту” (ст. 56, ч.3 ,,Державні гарантії здобувачам освіти”), ,,Про повну загальну середню освіту”, ,,Про дошкільну освіту”, ,,Про охорону дитинства” (ст.5), керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 ,,Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”, на виконання наказу Міністерства освіти і науки від 21 листопада 2002 року № 667 ,,Про затвердження Порядку встановлення плати батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах”, відповідно до “Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах”, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 року № 298/227, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 року за № 523/12397, з метою сприяння збереженню здоров’я вихованців закладів дошкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти, забезпечення їх якісним, збалансованим та безпечним харчуванням, дотримання натуральних норм харчування дітей, на засіданні виконавчого комітету Хустської міської ради було прийнято рішення встановити з 1 листопада 2021 року вартість харчування для закладів дошкільної освіти Хустської міської територіальної громади, а також для учнів закладів загальної середньої освіти Хустської міської територіальної громади (за винятком гімназії-інтернату м. Хуста) .

Продовжив засідання розгляд освітніх питань. Так, йшлося про відкриття додаткових штатних одиниць у закладах освіти Хустської ТГ та затвердження відкорегованого робочого проєкту щодо капітального ремонту покрівлі корпусу №1 Копашнівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Опісля члени виконкому розглянули звернення одних підприємнців та продовжили термін дії окремих паспортів прив’язки ТС для здійснення підприємницької діяльності інших.

Також розглядали звернення й окремих громадян, після чого порушили бюджетні питання. Власне, говорили про спрямування коштів цільової субвенції у 2021 році та внесли зміни до Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Хустська центральна лікарня імені Віцинського Остапа Петровича» Хустської міської ради на 2021-2023 роки. Відповідним рішенням медзакладу спрямували 3 млн. грн..

Крім того, внесли зміни до плану діяльності виконавчого комітету Хустської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік; зняли з квартирного обліку та соціального квартирного обліку особу з числа дітей, позбавлених батьківського піклування; затвердили перелік зелених зон, скверів, парків та квітників, що передаються КП «Реклама-Хуст», КП «Дозвілля» для утримання та догляду; надали мешканцям Хустської територіальної громади статусу громадянина, який постійно проживає, працює(навчається) на території гірського населеного пункту; надали матеріальну допомогу 90-річним та жертвам Голодомору.

У ході засідання виконкому його члени надали дозвіл КОДЮСШ «Спартак» та Федерації боксу в Закарпатській області провести з 12 по 14 листопада цього року на базі КП «Стадіон «КАРПАТИ», що в м. Хуст,  відкритий ХІІ Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті Володимира Тунаєва. 

Йшлося й про затвердження протоколу комісії по розгляду питання щодо звільнення осіб від плати за надання соціальних послуг. У результаті протокол затверджено та надано жительці Липовця соціальну послугу – догляд стаціонарний на безоплатній основі (за рахунок бюджетних коштів до кінця бюджетного року). Та про подання клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» Надії Вурсті, як такій, що  народила та виховує сім дітей та, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Відтак її кандидатуру подано.

Члени виконкому також затвердили протокол засідання місцевої комісії щодо використання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа; надали громадянам дозвіл на укладення договору дарування нерухомого майна в м.Хуст; влаштували малолітню дитину, яка залишилася без батьківського піклування, до КНП «Обласний будинок дитини» Закарпатської обласної ради; присвоїли поштові адреси тощо.

Насамкінець присутні прийняли рішення “До дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”. Та надали матеріальну допомогу мешканцям м. Хуст, які є інвалідами з числа  учасників.

Пресслужба Хустської міської ради

 

 

Опубліковано: 10.11.2021 1017 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Відбудеться благодійний концерт
Запрошуємо всіх на благодійний концерт «З мистецтвом до перемоги», який відбудеться 08 травня 2024 року о 12.00 год. за к.ч. по вул. Карпатської Січі, 47 (біля входу в СШ № 6) за сприяння Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 та учнів і вчителів Хустської мистецької школи. Зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.   Управління культури,… ...
Вітання з Великоднем
Шановні жителі Хустської громади, дорогі віряни!  Зі щирим серцем вітаю всіх християн, хто святкує сьогодні Великдень. Ці дні – найкращий час просити добру долю у воскреслого Господа для всієї України, захисту для кожного воїна. Багато наших Захисників зустрічають свято на передовій, завдяки їхній самовідданості, ми маємо змогу у тиші зустріти Великодні дні. Доземно вклоняюся Героям… ...
EU4Culture: онлайн-курс із грантового менеджменту для митців і діячів культури
До 16 травня триває прийом заявок на участь в онлайн-курсі з грантового менеджменту для представників креативних індустрій від EU4Culture. EU4Culture надає митцям та діячам культури можливість отримати доступ до онлайн-курсу з написання грантових заявок. Онлайн-курс має на меті надати фундаментальні знання з цієї теми особам, зацікавленим у подачі заявок на фінансування від ЄС для реалізації… ...
Заміна водопроводу по вул. Кубинця
2 травня аварійною бригадою Хустського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства було замінено протяжністю 73 м магістрального водопроводу на вул. Кубинця. Тут прокладено нові та надійні труби. Адміністрація Хустське ВУВКГ ...
Територію Хустського замку прибрано та впорядковано
Цей тиждень розпочався з активного прибирання території та руїн Хустського замку. Акція була масштабною як за кількістю людей, так і за обсягом виконаних робіт. Найважчу роботу на себе взяли лісівники філії «Хустське ЛДГ» та рятувальники. Працювали тут декілька днів, зробили об’ємну роботу, розчистили територію від чагарників. У рамках прибирання замінено й прапор України, що майорить… ...
Оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
Загальний план заходів з проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема, дотримання алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога» Детальніше про конкурс тут: Загальний План заходів ...