Хустська міська рада

Заходи з протидії поширення коронавірусу

Продовжуємо оприлюднювати для широкого загалу розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ№ 35

КЕРІВНИКА РОБІТ З ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

 

 

15 вересня 2020 рокум                                                                                                                   м.  Хуст

 

 

 

Про організацію протиепідемічних заходів із

мінімізації поширення гострої респіраторної

хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

(COVID-19) у закладах освіти, наукових установах

на території міста Хуст

 


Відповідно до статті 75 Кодексу цивільного захисту України, постанов Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), від 22 липня 2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами від 12.08.20 № 712, від 27.08.20 №757, від 26.08.20 №760), з урахуванням вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», листів Мінрегіону від 04.09.2020 № 7/36.5.1/15010-20, від 09.09.20 № 7/36.5.1/15208-20, розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Регіонального штабу з ліквідації наслідків Закарпатської обласної державної адміністрації № 55 від 09.09.2020 р., та з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році у закладах освіти, наукових установах на території міста Хуст:

 

1. Створити робочу групу з вивчення питання щодо створення у закладахосвіти безпечних умов для вихованців, учнів, студентів, педагогічних та інших працівників, з урахуванням епідемічної ситуації на території міста Хуст та затвердити її склад (Додаток 1).

2. Встановити:

2.1. Протиепідемічні заходи щодо попередження поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) у закладах освіти, наукових установах здійснюються відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

2.2. Категорію та кількість осіб у закладах освіти, наукових установах, що потребують самоізоляції, визначають епідеміолог спільно зі сімейним лікарем на підставі результатів епідеміологічного розслідування.

2.3. Діагноз коронавірусної хвороби (COVID -19) встановлює сімейний лікар відповідно до визначення випадку захворювання.

2.4. Питання лабораторного тестування особи з підозрілим випадком захворювання на коронавірусну хворобу (COVID -19) та коло контактних осіб визначає сімейний лікар спільно з епідеміологом на підставі вимог наказу МОЗ України від 16.06.2020 № 1411 «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID -19)»».

3. Начальнику управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради (Мочарник В.В.), керівникам закладів освіти, наукових установ на території міста Хуст рекомендувати забезпечити:

3.1. Неухильне виконання протиепідемічних заходів, передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» і галузевими стандартами МОН та МОЗ України в межах компетенції.

4. Рекомендувати керівникам закладів освіти, наукових установна території міста Хуст:

4.1. Визначити уповноважених осіб, відповідальних за порядок дій у випадку виявлення особи/осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби, які організовують їх здійснення та супровід.

4.2. Негайно повідомляти (у телефонному режимі) епідеміолога про виявлений випадок гострого респіраторного захворювання в закладі/установі та сприяти у проведенні епідеміологічного розслідування підтвердженого випадку COVID-19, у тому числі щодо визначення кола контактних осіб.

4.3. Не допускати до роботи персонал закладу/установи, визначений таким, що потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

4.4. Не допускати до виконання службових обов’язків працівників закладу/установи з ознаками гострого респіраторного захворювання.

4.5. Інформувати управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради про випадки захворювання на COVID-19 працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти в закладах освіти області, у терміни та за формою, встановленою галузевими стандартами МОН.

5. Рекомендувати керівнику комунального некомерційного підприємства «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Такова Т.І.):

5.1. Виявляти випадки коронавірусної хвороби (COVID-19) серед працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти у закладах освіти, здійснювати їх лабораторне тестування, реєстрацію та моніторинг згідно з наказом МОЗ України від 16.06.2020 № 1411 «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»».

5.2. Інформувати епідеміолога про підтверджені випадки захворювання на COVID-19 серед працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти у закладах освіти у встановлені терміни.

5.3. Сприяти у проведенні епідеміологічного розслідування підтвердженого випадку COVID-19, у тому числі щодо визначення кількості контактних осіб і встановлення медичного спостереження за ними.

5.4. Здійснювати заходи щодо осіб, контактних із підтвердженим випадком COVID-19, із класу (груші), колективу у відповідності до вимог наказу МОЗ України від 16.06.2020 № 1411 «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»» (у частині тестування методом ІФА на виявлення ІgМ) та постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2» у частині визначення строків самоізоляції.

5.5. Оперативно інформувати епідеміолога про одужання працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти у закладах освіти.

6. Рекомендувати керівнику Хустської районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Караслай М.М.):

6.1. Після отримання повідомлення про виявлення підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 серед працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти у закладах освіти:

6.1.1. Надати рекомендації керівнику закладу освіти щодо організації першочергових протиепідемічних заходів.

6.1.2.  Здійснити заключні дезінфекційні заходи в межах класу (групи).

6.1.3. Спільно з визначеною уповноваженою особою/особами закладу освіти визначити кількість контактних осіб за місцем роботи/навчання та спільно зі сімейним лікарем – за місцем проживання.

6.1.4. Забезпечити щоденне інформування штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації виконавчого комітету Хустської міської ради про випадки захворювання на COVID-19 серед працівників закладів/установ, вихованців та осіб, здобувачів освіти у закладах освіти відповідно до запропонованого додатку, щоденно до 12.00 за попередню добу, починаючи з 16 вересня 2020 року, на адресу електронної пошти ivanbilic627@gmail.com (Додаток 2).

7. Виконавчому комітету Хустської міської ради, керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації здійснювати комісійні перевірки закладів освіти, наукових установ на предмет дотримання протиепідемічних вимог щодо організації освітнього процесу.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Керівник робіт з ліквідації наслідків

надзвичайної ситуації ­– ­перший заступник

міського голови                                                                                 Іван ФЕТЬКО

 

 

Додаток 1

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

до розпорядження керівника

робіт з ліквідації наслідків

надзвичайної ситуації

від 15.09.202035

 

 

 

СКЛАД робочої групи з вивчення питання щодо створення у закладах освіти
безпечних умов для вихованців, учнів, студентів, педагогічних та інших
працівників з урахуванням епідеміологічної ситуації
на території міста Хуст

 

Керівник робочої групи

ФЕТЬКО

Іван Михайлович

перший заступник міського голови виконавчого комітету Хустської міської ради

Заступник керівника робочої групи

МОЧАРНИК

Василь Васильович

начальник управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради

 

Члени робочої групи:

ПЕКАРЬ

Іван Михайлович

начальник управління Держпродспоживслужби в Хустському районі (за згодою)
КОСИК

Світлана Юріївна

головний спеціаліст управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради
КОМАР

Оксана Іванівна

завідуюча відділенням організаційно-епідеміологічного

дослідження Хустської районної філії ДУ «ЗОЛЦ МОЗ України (за згодою)

ДЗЯПКО

Марія Юріївна

головний бухгалтер управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради

 

 

Додаток 2

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

до розпорядження керівника

робіт з ліквідації наслідків

надзвичайної ситуації

від 15.09.202035

 

 

Інформація

про виявлені випадки COVID-19 у закладах освіти і наукових установах по

місту Хуст

станом на _________________2020 року

 

№ з/п Назва навчального закладу (школа, НВК) Кількість учнів, які хворіють на COVID-19 (активні випадки) Кількість вчителів, які хворіють на COVID-19 (активні випадки) Кількість класів на самоізоляції Кількість учнів та вчителів на самоізоляції Заклади освіти на дистанційній роботі
             
             
             
             
             
             

 

Опубліковано: 17.09.2020 805 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Роз’яснення про отримання дозволу на перебування в прикордонній смузі
1 крок – написати звернення 2 крок – звернення та відскановані копії надати до Державної прикордонної служби України за адресою: 89600, Закарпатська область, м.Мукачево, вул.Недецеї, 45), або в електронній формі (email: mukachevo_zagin@dpsu.gov.ua), тел. (031) 312-12-61. 3 крок – очікуєте відповідь протягом 10 діб 4 крок – вільно пересуваєтесь у межах прикордонного району. Зразок заяви для… ...
Інформація про бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік
В основу формування обсягів доходів і витрат бюджету Хустської міської територіальної громади на 2024 рік покладено вимоги положень Податкового та Бюджетного кодексів України, динаміки бази оподаткування, інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. Бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік затверджено в сумі  786 973,2 тис.грн., у тому числі загальний фонд –… ...
ЯК ЩЕПЛЕННЯ КПК ЗАХИЩАЄ ОРГАНІЗМ?
В рамках всесвітнього тижня імунізації нагадуємо про смертельно-небезпечні хвороби, які можна попередити просто своєчасно зробивши щеплення. Одна з таких хвороб – кір. Це одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 з 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим. Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту. Серед ускладнень – запалення легенів… ...
Як змінились місцеві бюджети Закарпаття за 10 років реформи з децентралізації
1 квітня 2024 року виповнилось 10 років з дня схвалення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що стала основою для децентралізації влади. У результаті проміжного етапу реформи в Закарпатській області утворились 64 територіальні громади з ефективним місцевим самоврядуванням, більшими фінансовими ресурсами та децентралізованими повноваженнями. Про те, як децентралізація вплинула на місцеві… ...
У центрі міста невдовзі з’явиться Алея пам’яті загиблих захисників
Сьогодні у стінах Хустської міської ради в.о. Хустського міського голови Василь Губаль разом зі своїм заступником Павлом Тесличком зустрілися з членами родин загиблих на війні Героїв. Головне питання, через яке і зібралися присутні, – остаточне обговорення дизайну Алеї. Разом із рідними було узгоджено всі важливі моменти. Встановлювати Алею почнуть уже цієї п’ятниці. Говорили і про… ...
Подяка волонтерам
Дякуємо вам, волонтери! У час, коли наша країна перебуває у  надскладній ситуації, саме ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Волонтер – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець. У нашій… ...