Хустська міська рада

З ДЕБАТАМИ, АЛЕ КОНСТРУКТИВНО працювали депутати Хустської міської ради


У середу, 11 квітня, депутати Хустської міської ради зібралися на позачергову сесію, щоб розглянути, а згодом і ухвалити низку важливих для громади міста питань.
II-е засідання VI-ої сесії Хустської міської ради VI-го скликання народні обранці розпочали із затвердження порядку денного. Відтак приступили до його розгляду: внесли зміни до рішення міської ради « Про бюджет м.Хуст на 2012 рік», затвердили програму підвищення якості обслуговування платників податків та вдосконалення обліку надходжень до міського бюджету шляхом створення Центру обслуговування платників податків по м.Хуст на 2012 рік, внесли зміни до міської програми економічного і соціального розвитку Хуста. В ході сесії міські обранці ухвалили і рішення, що пов`язані  з врегулюванням земельних відносин.

Бурхливого обговорення в сесійній залі викликало питання  «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Хуст». Воно відповідно до закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» було винесено на публічне обговорення з 23 січня 2012 року шляхом  опублікування на офіційному веб сайті Хустської міської ради у розділі «Регуляторні акти». Протягом сімдесяти восьми днів, саме стільки часу проект знаходився на обговоренні, жодних зауважень та пропозицій у письмовій формі на адресу Хустської міської ради не надходило.
Згідно з рішенням Хустської міської ради за № 639 від 11.04.12 р «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м. Хуст», місто Хуст поділено на 7 оціночних зон, у кожній з них обраховано зональний коефіцієнт одного квадратного метра земельної площі. До слова, ця  вартість визначається з урахуванням її базової вартості, коефіцієнтів місцерозташування та функціонального використання земельної ділянки – під житлову або громадську забудову, для промисловості, транспорту тощо.
Відтепер базова вартість одного квадратного метра земельної площі, відповідно до ухваленого рішення, у місті Хусті складає 66,13 грн. У різних містах залежно від їх місця розташування, чисельності населення, адміністративного статусу та господарських функцій вона може бути різною. Для порівняння, базова вартість одного квадратного метра земельної площі у м .Мукачеві складає  – 92.68 грн. (2005р.)., у місті Чопі 74.08 грн. (2008р.)., м. Виноградів – 79.07 грн. (2011р.)  м. Рахів – 76.48 грн.(2011р.), м. Свалява – 53.75 грн.(2010р.) , с.Батьово – 91.26 грн.(2011р.),  с.В.Березний – 78.58 грн.(2010р.), с.Воловець – 84.64 грн. (2011р.). Отже, виходячи з вищенаведеного, нині можна говорити про те, що у місті Хусті одна з найнижчих базова вартість одного квадратного метра земельної площі.
Актуальність  даного рішення продиктоване необхідністю його прийняття, позаяк ще у 2009 році  попередник міського голови Володимира Кащука, Михайло Джанда,  уклав договір на проведення робіт по розробці технічної документації з нормативної грошової оцінки земель. До цього часу у м.Хусті діяла попередня грошова оцінка , затверджена ще у 2001році.
Проведення такої оцінки земельних ділянок  дозволить вирішити проблему одержання витягів з технічної документації при їх оподаткуванні, даруванні та укладанні орендних договорів, що без здійснення цієї процедури було неможливим. До того ж це і додаткові надходження до місцевого бюджету. Після бурхливого обговорення, рішення за № 639 від 11.04.12 року «Про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земель міста Хуст» було ухвалене.
З метою усунення значного фіскального тиску на орендарів земельних ділянок та відповідно до закону України «Про оренду землі» депутати домовилися вже на наступній сесії Хустської міської ради розглянути питання щодо перегляду ставок оренди земельних ділянок. Після чого II- ге засідання VI- ої сесії Хустської міської ради VI – го скликання завершило свою роботу.

Опубліковано: 13.04.2012 2138 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Стартує грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії»
Деталі конкурсу за посиланням: https://uyf.gov.ua/programs/kariernyistart. Кінцева дата подачі заявок до 7 серпня 2024 року. У разі виникнення питань чи пропозицій – прохання звертатись –  uyf.inbox@gmail.com. або за тел. 246 62 36. Стежте за оновленнями та можливостями Українського молодіжного фонду на https://www.facebook.com/uyf.gov.ua/ та безпосередньо на веб-сторінці – https://uyf.gov.ua/   Детальніше: «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії» (2)… ...
«Вітрина-1201»: Пенсійний фонд інформує про надання житлових субсидій та пільг
Пенсійний фонд України продовжує працювати над  удосконаленням системи надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Першим кроком стала автоматизація процесу їхнього призначення. У зв’язку з цим до 1 січня 2023 року управителям багатоквартирних будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, виконавцям комунальних послуг необхідно було зареєструватися в електронному кабінеті на офіційному вебпорталі Пенсійного фонду України… ...
Відео з відкриття Алеї пам’яті Героїв у місті Хуст
...
З Днем державності України!
Сьогодні, 15 липня, Україна відзначає День української Державності. 3 цієї нагоди в Хустському міському парку біля памʼятника Янголу-революціонеру відбулися урочисті заходи. Участь у них взяло керівництво Хустської міської ради та району, громадськість. Хвилиною мовчання та покладанням квітів помʼянули тих, хто за понад тисячолітню історію боровся за українську державність і поклав за неї своє життя. Далі… ...
У Хусті відкрили Алею пам’яті Героїв
Символічним та водночас скорботним став недільний день урочистого відкриття Алеї пам’яті Героїв – земляків, які полягли за свободу і незалежність Батьківщини у російсько – українській війні. 14 липня Хустська територіальна громада, керівництво міста й району, військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, рідні та близькі полеглих воїнів, представники установ і організацій, депутати, старости, жителі та гості зібрались тут, аби… ...
128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада відзначає 102 річницю від дня створення
12 липня 1922 року вважають офіційною датою заснування 128-ї бригади. За роки існування завдяки подвигам, відвазі й хоробрості бійців бригада стала справді легендарною.Вічна пам’ять воїнам, які віддали своє життя у бою з ворогом.Низький уклін та шана військовослужбовцям, які сьогодні стоять на варті нашої безпеки, суверенітету та незалежності держави.Закарпаття пишається!Слава Україні!Героям слава! ...