Хустська міська рада

Увага! У період вихідних (святкових) днів з 13 год. 00 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів рекомендовано:

– обмежити пересування та перебування громадян в громадських місцях;
– без особливої потреби, утриматися від перебування у громадських місцях;
– не виходити на вулиці населених пунктів;
– утриматися від використання власних транспортних засобів;
– утриматися від переміщення між населеними пунктами;
– без особливої потреби, утриматися від відвідування аптек, продовольчих магазинів, автомобільних заправних станцій, тощо.

 

ХУСТСЬКАМІСЬКАРАДА

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ та НС

ПРОТОКОЛ №8

 

14.04.2020 р.                                                                                                                 м. Хуст

 

чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

Присутні:

Члени комісії: 17  чол. (за окремим списком)
Голова комісії: Кащук В.П.
Заступник голови комісії  

Фетько І.М.

Відповідальний секретар:  

Білич І.М.

 

Запрошені :

Порядок денний:

         1.Про об’єкти критичної інфраструктури, діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

         2.Про заходи щодо попередження лісових пожеж та спалювання сухої рослинності на території міста Хуст у літній пожежонебезпечний період 2020 року та  відповідно до  протоколу №4 планового засідання регіональної комісії від 10 квітня 2020 року Закарпатської обласної державної адміністрації.

Виступив :

 

І. Про об’єкти критичної інфраструктури, діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину

         Перший заступник голови комісії Фетько І.М. довів до  членів комісії порядок денний.

 

Станом на 9 квітня 2020 року в Закарпатській області підтверджено гостру коронавірусну інфекцію COVID-19 у 51 хворого, у тому числі:

– м. Ужгород – 7 осіб;

– м. Мукачево – 25 осіб;

– Виноградівський район – 1 особа;

– Іршавський район – 4 особи;

– Рахівський район – 3 особи;

– Тячівський район – 4 особи;

– Ужгородський район – 7 осіб.

Порівнявши інформацію по захворюваності на гостру коронавірусну інфекцію COVID-19 серед населення області встановлено, що протягом останніх семи днів кількість інфікованих збільшилась на 27 осіб, це 52,9 % від загальної кількості.

В області вже зареєстровано 1 актовий запис про смерть у зв’язку з коронавірусною хворобою COVID-19 та смерть 1 особи, якої було підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19.

Заслухавши інформацію доповідача з питання порядку денного, з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

  1. 1. Інформацію виступаючих з питання порядку денного взяти до уваги.
  2. 2. Управлінню економіки Виконавчого комітету Хустської міської ради затвердити „Зведений перелік об’єктів критичної інфраструктури, діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину”.
  3. 3. Враховуючи особливий ризик інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19 у вихідні та святкові дні:

3.1.Виконавчому комітетові Хустської міської ради з урахуванням статей 29, 30, 32 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” і постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” запровадити відповідно до законодавства додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину, шляхом виконання додаткових профілактичних немедикаментозних заходів, під час вихідних та святкових днів, серед яких рекомендувати:

–  обмежити пересування та перебування громадян в громадських місцях;

– без особливої потреби, утриматися від перебування у громадських місцях;

– не виходити на вулиці населених пунктів;

– утриматися від використання власних транспортних засобів;

– утриматися  від переміщення між населеними пунктами;

– без особливої потреби, утриматися від відвідування аптек, продовольчих магазинів, автомобільних заправних станцій, тощо.

Термін: у період вихідних (святкових) днів (з 13 год. 00 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів

 

 

  1. 4. Управлінню економіки Виконавчого комітету Хустської міської ради внести пропозиції згідно із відповідними розпорядчими документами Керівника робіт з ліквідації наслідків НС Закарпатської області:

4.1. На підставі зведеного переліку об’єктів критичної інфраструктури, сформувати та подати на затвердження комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій детальний перелік об’єктів критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

  1. 5. Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності в місті Хуст:

5.1. Забезпечити безперебійну/стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

  1. 6. Рекомендую Хустському відділу Національної поліції в Закарпатській області :

6.1. Забезпечити безперешкодне пересування на роботу та з роботи осіб, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури діяльність яких є критично необхідною і не може бути обмеженою в умовах карантину.

6.2. Під час здійснення охорони громадського порядку та патрулювання територій населених пунктів забезпечити проведення активної роз’яснювальної роботи та рекомендувати громадянам дотримуватися вищенаведених рекомендаційних профілактичних заходів.

  1. 7. Контроль за виконанням рішення комісії з питань ТЕБ та НС Хустської міської ради покласти на відділ ПОО МР та НС.

 

ІІ. Про протипожежний захист лісів та лісосмуг в районі міста Хуст у літній пожежонебезпечний період 2020 року (Начальник Хустського МРВ УДСНС Вакаров Ю.Ю.)

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду відмічається збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячих пустощів тощо. Через часті випадки спалювання сухої рослинності наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. Зростає  небезпека розповсюдження таких пожеж, що може призвести до непередбачених наслідків.

Випадки пожеж внаслідок необережності при спалюванні сухої трави чи горючого сміття, розведення багать біля та безпосередньо в лісових масивах,  на  підприємствах стаються майже щодня. Факти загорянь чагарників та сухої трави несуть значну загрозу розповсюдження пожеж на лісові масиви, забруднення навколишнього середовища.

Крім цього, в результаті відсутності надійних джерел водопостачання, доріг та під’їздів до місць гасіння пожеж вони призводять до значних матеріальних затрат підрозділів ДСНС України.

 

Заслухавши інформацію доповідача з питання порядку денного, з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

 

1. Інформацію виступаючого з питання порядку денного взяти до уваги.

2. Рекомендую Хустському відділу Національної поліції в Закарпатській області:

2.1. Вживати всіх заходів до правопорушників цивільно-процесуального чи кримінального характеру застосовуючи статтю 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення при випалюванні стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинністю або їх залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу.

Термін: постійно у пожежонебезпечний період  2020 року

 

  1. 3. Хустському відділу Національної поліції у Закарпатській області:

забезпечити з настанням сухої спекотної погоди постійного патрулювання ділянок лісу, найбільш небезпечних в пожежному відношенні місць масового відпочинку громадян, що прилягають до лісових масивів.

Термін: під час пожежонебезпечного періоду  2020 року

 

3.3. Заборонити відвідування населенням лісів і в’їзд до них автомобільного транспорту та інших механізмів за винятком тих, що використовуються для потреб лісового та мисливського господарства.

Термін: у період дії карантинних обмежень та під час пожежонебезпечного періоду  2020 року

 

  1. 4. Державному підприємстві «Хустське лісове дослідне господарство» рекомендую:

4.1. Забезпечити при наявності:

  • створення резерву пально-мастильних матеріалів;
  • створення і оновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонт та будівництво водоймищ, доріг протипожежного призначення, а також утримання їх у належному стані;
  • очищення лісових масивів від захаращень, тощо;
  • залучення сил і засобів прилеглих лісофондоутримувачів та місцевого населення для надання підрозділам ДСНС допомоги із ліквідації пожеж в екосистемах, у разі виникнення пожеж у важкодоступних місцях та на територіях, які не належать лісофондоутримувачам, у тому числі на полонинах.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду

 

4.2. Встановити цілодобовий моніторинг виникнення пожеж у природних екосистемах, зокрема з використанням систем дистанційного спостереження та забезпечити своєчасне залучення лісокористувачів, підрозділів ДСНС, служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення до гасіння пожеж на початкових стадіях їх виникнення.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду

 

4.3. Забезпечити у повному обсязі виконання вимог „Правил пожежної безпеки в лісах”.

Термін: постійно

4.4. Для забезпечення гасіння лісових пожеж створити пожежні команди з цілодобовим чергуванням.

4.5. Привести в належний стан техніку, яка є в наявності, мотопомпи та пожежний інвентар,   що залучається для гасіння лісових пожеж у відповідності до затверджених мобілізаційних планів.

4.6. Забезпечити бригади, що залучаються до гасіння лісових пожеж, достатньою кількістю пожежного інвентарю, первинних засобів пожежогасіння, засобами зв’язку.

4.7. Визначити місця зосередження та зберігання пожежного інвентарю, первинних засобів пожежогасіння, ранцевих оприскувачів, з метою їх оперативного використання для гасіння пожеж.

4.8. Створити та тримати в постійній готовності необхідний запас пально-мастильних матеріалів.

Термін: невідкладно

4.9. Забезпечити цілодобове чергування персоналу на підвідомчих дільницях з метою оперативного опрацювання інформації про пожежі та прийняття заходів із їх гасіння.

Термін: протягом пожежо-небезпечного періоду

4.10. Забезпечити створення та поновлення мінералізованих смуг у лісових масивах, протипожежних розривів, проведення ремонту та будівництво пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення та утримання їх у належному стані, очищення лісових масивів від захаращень у межах просік, де проходять повітряні лінії електропередач, нафто-, газо-, продуктопроводи.

Термін: протягом пожежо-небезпечного періоду

4.11. Провести відпрацювання практичних дій із взаємодії сил та засобів, що залучаються, згідно з мобілізаційними планами, до ліквідації великих лісових пожеж.

Термін: до 10 травня 2020 року

4.12. З метою попередження, а також своєчасного виявлення осередків лісових пожеж та вжиття заходів щодо їх ліквідації з настанням сухої, жаркої погоди, організувати постійне патрулювання силами лісогосподарських підприємств та лісництв ділянок лісу, найбільш небезпечних у пожежному відношенні, місць масового відпочинку громадян, що прилягають до лісових масивів, сільгоспугідь тощо.

Термін: протягом пожежо-небезпечного періоду

4.13. Організувати висвітлення в засобах масової інформації питання небезпечності лісових пожеж та матеріалів, направлених на їх попередження.

Термін: протягом пожежо-небезпечного періоду

4.14. Організувати розміщення біля лісових масивів та безпосередньо в них знаків пожежної безпеки, широкоформатних панно з наглядними матеріалами на протипожежну тематику попереджувального характеру.

Термін: до 10 травня 2020 року
  1. 9. Рекомендувати Державному підприємству «Хустське лісове дослідне господарство» та Хустському МРВ УДСНС України в Закарпатській області:

9.1. Забезпечити оперативну локалізацію та гасіння лісових пожеж на ранніх стадіях їх виникнення.

9.2. Не допускати неконтрольованого поширення лісових пожеж та їх переростання у масштабні.

9.3. Забезпечити максимальне залучення підпорядкованих підрозділів, наявних сил і засобів, незалежно від попередньої оцінки масштабів та складності лісової пожежі. При потребі забезпечити повне розгортання зведених загонів та залучення сил і засобів із інших районів (дільниць, зон відповідальності).

Термін: постійно, упродовж пожежонебезпечного періоду 2020 року

 

  1. 10. Контроль за виконанням рішення комісії з даного питання покласти на Хустський МРВ УДСНС в Закарпатській області (Вакаров Ю.Ю.), т.в.о. начальника ПОО МР та НС (Білич І.М.),

 

Заступник голови комісії з питань ТЕБ таНС                              Іван ФЕТЬКО

 

Секретар  комісії                                                                                 Іван Білич

 

Опубліковано: 17.04.2020 3605 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Територію Хустського замку прибрано та впорядковано
Цей тиждень розпочався з активного прибирання території та руїн Хустського замку. Акція була масштабною як за кількістю людей, так і за обсягом виконаних робіт. Найважчу роботу на себе взяли лісівники філії «Хустське ЛДГ» та рятувальники. Працювали тут декілька днів, зробили об’ємну роботу, розчистили територію від чагарників. У рамках прибирання замінено й прапор України, що майорить… ...
Оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
Загальний план заходів з проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема, дотримання алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога» Детальніше про конкурс тут: Загальний План заходів ...
Профілактика сказу – пероральна імунізація диких тварин
Сказ особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи. Основним джерелом сказу у домашніх тварин є лисиця звичайна або червона, яка є джерелом збудника інфекції та забезпечує постійну циркуляцію вірусу в природі. Синамтропізація лисиць, неконтрольоване їх розмноження гарантує постійні контакти з безпритульними собаками і котами та поширення сказу… ...
Мудрість та відвага: в Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
Участь у І територіальному відбірковому етапі беруть рої середньої та старшої вікової групи з різних куточків Хустської міської територіальної громади. Мета гри – плекання нової генерації українців, захисників держави. Ця гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. “Джура” – це про команду, змагання та дружбу.… ...
Стадіон повинен працювати, а діти – розвиватися
На цьому наголосив в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, відвідавши міський стадіон “Карпати”. Сьогодні, 1 травня, тут відбулося представлення нового директора. Ним став Олександр Павлюк із міста Хуст. «Нові люди, а це означає, що молодь із новими силами зможе втілювати багато ідей та задумів. На це покладаємо великі надії. Наша територіальна громада – велика, а… ...
Вітання директорам шкіл
Керівники шкіл відзначають сьогодні одне з професійних свят — День директора школи. Тому кожному із тих, хто очолює шкільні колективи нашої Хустської міської територіальної громади, хочу сказати «дякую». На ваших плечах – нелегка ноша, але така потрібна і важлива. Саме ви задаєте темп усьому навчальному закладу, підтримуєте і направляєте педагогічний колектив, дисциплінуєте учнів. Бажаю вам… ...