Хустська міська рада

У Хустській міській раді засідав виконавчий комітет (ФОТО)

Сьогодні, 6 липня, на черговому засіданні виконавчого комітету Хустської міської ради розглянуто понад трьох десятків питань. Однак передувало цьому вступне слово міського голови Володимира Кащука, в якому насамперед пролунало вітання окремих колег з поверненням з війни, адже ще на початку вторгнення росії в Україну немала кількість з них стала на її захист. Опісля хвилиною мовчання вшанували й тих, хто загинув, боронячи рідну землю. Далі ж міський голова зупинився на питаннях, які стосуються забезпечення життєдіяльності громади. Так, перейшли члени виконкому до розгляду питань порядку денного, з яким традиційно ознайомила присутніх керуюча справами виконавчого комітету ради Генрієтта Маханець. 

Найперше йшлося “Про внесення змін до  Програми благоустрою території Хустської міської територіальної громади на 2020-2022 роки (зі змінами від 16 лютого, 05 квітня, 19 квітня та 08 червня 2022 року)”, на виконання якої з місцевого бюджету передбачено 7 123 300 гривень. Передусім зміни торкнулися переліку заходів і завдань та очікуваних результатів від її виконання. До слова, зміни внесено й до решти міських програм. Так, зазнала правок й “Програма реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності  Хустської міської територіальної громади на 2020-2022  роки”, до якої входить утримання вулично-шляхової мережі та ремонт й утримання інженерного обладнання вулиць та доріг за кошт міської казни. Загальний бюджет програми складає всього 12 066 100 гривень. Нагадаємо, зміни внесено й попередньо – 16.02.2022р., 19.04.2022р., 05.05.2022 р. та 08.06.2022 р.. Щодо чергового внесення змін до Програми надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Хустської міської територіальної  громади на 2021 – 2023 роки (із змінами від 16.02.2022р., 24.03.2022 р., від 19.04.2022 р., 05.05.2022 р., 08.06.2022р. включно), то загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації сягає всього 32 602 048 грн., з яких 32 583 500 – кошти бюджету територіальної громади, 18 548 – інші джерела. Зміни ж торкаються переліку КП, яким необхідна додаткова фінансова підтримка задля створення умов для стабільної їх роботи при здійсненні господарської діяльності та забезпечення соціально-економічного розвитку територіальної громади. Серед таких – КП “Реклама-Хуст”, КП ВУВКГ, МКП “Бюро ритуальних послуг”, КП “Еко-Хуст”, КП “Стадіон Карпати”. Крім цього, фінансову підтримку адресували й комунальному некомерційному підприємству «Хустська центральна лікарня імені Віцинського Остапа Петровича» Хустської міської ради. Одноіменна програма розрахована на 2021-2023 роки і спрямована на розвиток медичного закладу. Однак до Програми часткової компенсації медикаментозного забезпечення окремих категорій населення Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки також внесено чергові зміни. Так, у рамках програми хворі, що потребують замісної ниркової терапії її отримують, а також медична домопога буде направлена на лікування хворих з пересадженими органами, з муковісцидозом і онкогематологією, та інвалідам з психічними захворюваннями.  Крім цього, програмою передбачено й вішкодування вартості лікування онкохворих. Мова йшла і “Про внесення змін до Програми розвитку фізичної культури i спорту у Хустській територіальній громаді на 2020-2022 роки  (зі змінами)”, загальний обсяг фінансових ресурсів якої склав 1 326 750,00 грн.. До речі, пріоритетний напрямок реалізації Програми – Фінансова підтримка та розвиток спортивних громадських організацій (ГО) у 2020-2022 роках, на що цього року передбачається 100 750 гривень. 

Відтак у зв’язку з вищенаведеними розглянутими питаннями до бюджету Хустської міської територіальної громади на 2022 рік також внесено чергові зміни. 

Після чого члени виконкому своїм рішення відкорегували тарифи Хустського ВУВКГ на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. По цьому питанню інформував начальник водоканалу Роман Щербан, відтак з 01.07.2022 року нові тарифи, які під час засідання виконком погодив у таких розмірах:

Категорія

 споживачів

Водопостачання,

грн.( в тому числі єдиний податок 2%)/м3

Водовідведення,

грн.( в тому числі єдиний податок 2%)/м3

Населення,

бюджетні організації,

інші споживачі

19,08

15,36

Таким чином попереднє рішення виконавчого комітету Хустської міської ради від 09.06.2021 р. за №278 «Про коригування тарифів Хустського ВУВКГ на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» слід вважати таким, що втратило чинність.

Також виконавчий комітет погодив і штатний розпис Хустського ВУВКГ з 01.08.2022 року.

 

Про харчування дітей у закладах дошкільної освіти Хустської міської територіальної громади у 2022 році поінформував Олександр Липчей, заступник начальниці управління освіти, релігій та у справах національностей. Загалом проєктом рішення передбачено звільнити з 01 червня 2022 року від оплати за харчування у закладах дошкільної освіти батьків (осіб, які їх замінюють), які належать до таких пільгових категорій:

1. Діти із малозабезпечених сімей.
2. Діти, що перебувають у санаторних та спеціальних і корекційних (інклюзивних) ЗДО (групах).
3. Діти з особливими потребами та діти з інвалідністю.
4. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
5. Діти загиблих військових та з числа осіб, визначених ст. 10 Закону No 3551.
6. Діти в ЗДО, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

7. Діти внутрішньо переміщених осіб та постраждалі внаслідок військових
конфліктів.
8. Діти, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в Службі у справах дітей; діти, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного або пільгового харчування (на підставі рішення органу місцевого самоврядування).

Крім того, сьогодні говорили Про погодження встановлення посадових окладів працівникам апарату управління комунального некомерційного підприємства «Хустська центральна лікарня імені Віцинського Остапа Петровича» Хустської міської ради; Про вилучення майна переданого для довгострокового користування; Про внесення змін у склад адміністративної комісії при виконавчому комітеті Хустської міської ради; Про затвердження нового складу Комісії з питань захисту прав дитини; Про визнання рішень виконавчого комітету Хустської міської ради №153 від 24.03.2022 та №117 від 14.03.2022 такими, що втратили чинність; Про затвердження складу опікунської ради; Про розмежування повноважень керівництва у новій редакції; Про надання мешканцям Хустської територіальної громади статусу громадянина, який постійно проживає, працює(навчається) на території гірського населеного пункту; Про затвердження висновку опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування) від 30.06.2022 р. № 942/02-12 та № 943/02-12; Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; Про взяття на квартирний облік та соціальний квартирний облік дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування тощо. По всім питанням прийняли відповідні рішення. 

Насамкінець, виконком надав матеріальну допомогу 90-річним та тим громадянам, які вкрай цього потребують, зокрема на лікування. А також затвердив Положення про помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки:

 

ПОЛОЖЕННЯ

про помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки

 

1. Загальні положення

 

1.1.Положення про помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки (далі – Положення) визначає порядок призначення та реєстрації помічника фізичній дієздатній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки. 

1.2. Положення розроблене відповідно до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Цивільного кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 25 травня 1999 року №34/161388, Закону України «Про захист персональних даних». 

 

2. Особи, які мають право обрати собі помічника

 

2.1. Фізична особа має право обрати собі помічника за одночасної наявності таких умов: 

1) фізична особа є дієздатною; 

2) фізична особа за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки. 

 

3. Помічник фізичної особи

 

3.1. Помічником фізичної дієздатної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, може бути дієздатна фізична особа. 

3.2. Помічниками не можуть бути особи, які: 

1) не досягли 18 років; 

2) перебувають на обліку або лікуються в психоневрологічних та наркологічних закладах; 

3) інтереси яких суперечать інтересам особи, помічниками якої вони є; 

4) раніше були опікунами чи піклувальниками та з їх вини опіку чи піклування було припинено; 

5) засуджені за скоєння тяжкого злочину; 

6) не можуть бути помічником за станом здоров’я. 

 

4.Права помічника фізичної особи

 

4.1. Помічник дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, має право: 

1) на одержання пенсії, аліментів, заробітної плати, поштової кореспонденції, що належать фізичній особі, яка потребує допомоги; 

2) вчиняти дрібні побутові правочини в інтересах особи, яка потребує допомоги, відповідно до наданих йому повноважень; 

3) представляти особу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування та організаціях, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення. 

4.1.1. Помічник може представляти фізичну особу в суді лише на підставі окремої довіреності. 

4.2. Помічник має також інші права, передбачені чинним законодавством. 

 

5. Порядок реєстрації помічника фізичної особи 

 

5.1. Для реєстрації помічника до виконавчого комітету Хустської міської ради (далі – виконавчий комітет) подаються: 

1) дієздатною фізичною особою, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки: 

– заява про призначення помічника; 

– копія паспорта та РНОКПП; 

– акт депутата;

– документ, що підтверджує неможливість особи самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки (довідка лікувальної установи про стан здоров’я). 

2) особою, яка бажає стати помічником фізичної особи: 

– заява про призначення помічником; 

– копія паспорта та РНОКПП; 

– відомості з місця реєстрації (проживання) фізичної особи; 

– дві фотокартки 3х4. 

5.2. У разі прийняття опікунською радою рішення про доцільність/можливість реєстрації помічника, питання щодо реєстрації помічника виноситься на засідання виконавчого комітету. 

5.3. У випадку наявності підстав, які виключають можливість реєстрації помічника, заявникам надсилається вмотивована відмова. 

5.4. У випадку прийняття виконавчим комітетом рішення про реєстрацію помічника фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки головою опікунської ради: 

1) видається помічнику відповідне рішення виконавчого комітету та посвідчення помічника фізичної дієздатної особи (додаток 1 до Положення), яке реєструється у Книзі реєстрації посвідчень помічника фізичної дієздатної особи (додаток 2 до Положення); 

5.5. Строк дії рішення виконавчого комітету про реєстрацію помічника встановлюється у посвідчені. 

5.5.1. Строк дії рішення може бути продовжений за заявами помічника та фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, поданими за 2 (два) місці до закінчення строку дії посвідчення.

 

6. Припинення повноважень помічника

 

6.1. Звільнення помічника від виконання обов’язків здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету у наступних випадках: 

1) у разі подачі письмової заяви про відмову від помічника особою, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки; 

2) у разі одужання або значного поліпшення здоров’я особи, за якою було зареєстровано помічника; 

3) у разі подачі помічником письмової заяви про відмову від виконання обов’язків помічника. 

6.2. Повноваження помічника припиняються також у випадку: 

1) смерті фізичної, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки; 

2) визнання фізичної, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки недієздатною або обмеження її цивільної дієздатності; 

3) закінчення строку дії рішення виконавчого комітету про реєстрацію помічника. 

 

Додаток 1

до Порядку

Посвідчення помічника фізичної дієздатної особи

 

ХУСТСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАЧИЙ КОМІТЕТ

П О С В І Д Ч Е Н Н Я

ПОМІЧНИКА ФІЗИЧНОЇ ДІЄЗДАТНОЇ ОСОБИ

 

ПОСВІДЧЕННЯ № _____

Прізвище_______________________________________ 

Ім’я____________________________________________ 

По батькові _____________________________________ 

Дата народження_________________________________ 

є помічником фізичної дієздатної особи______________    ________________________________________________ 

(прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, місце народження)

М.П. Заступник міського голови, 

голова опікунської ради _______________________ 

(підпис, прізвище, ініціали)

Помічник____________________________________ 

(підпис, прізвище, ініціали)

Пред’явник цього посвідчення відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України має право: 

– одержання пенсії, аліментів, заробітної плати, поштової кореспонденції, що належать фізичній особі, яка потребує допомоги; 

– вчиняти дрібні побутові правочини в інтересах особи, яка потребує допомоги, відповідно до наданих йому повноважень; 

– представляти особу в органах державної влади, органах влади автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування та організаціях, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення. 

Помічник може представляти особу в суді лише на підставі окремої довіреності. 

Помічник може бути у будь-який час відкликаний особою, яка потребувала допомоги. У цьому разі повноваження помічника припиняються. 

Посвідчення дійсне до_____________. Продовжено термін дії до___________ 

М.П.                                                                              М.П. 

 

Додаток 2

до Порядку

 

№ з / п  Прізвище, ім’я, по батькові помічника  Адреса проживання помічника  Прізвище, ім’я, побатькові фізичної дієздатної особи  Адреса проживання фізичної дієздатної особи  Рішення виконкому про призначення помічника (дата, номер)  Підпис в отриманні посвідчення  Рішення виконкому про продовження строку дії рішення про реєстрацію помічника  Примітка 
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 06.07.2022 2380 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Запрошуємо малий і та середній бізнес на безкоштовний тренінг
Ви навчитеся шукати фінансові можливості для бізнесу Дізнаєтеся про нюанси та правила написання грантових заявок, стратегій розвитку бізнесу, маркетингу та юридичні аспекти ведення бізнесу, А також попрактикуєтеся у підборі програм фінансування. Коли? 30 травня (четвер)  Де? м. Хуст, конференц-зала готелю “VIP” (вул. В. Петенька, 5) Початок о 12:00. Навчання проводять експерти Інвест офісу, які щодня… ...
У Хусті відкрито виставку картин «Графіка-24»
15 травня у Хустській міській картинній галереї відбулася виставка під назвою «Графіка-24». Тут було представлено роботи художників із різних куточків України. Привітати митців завітав заступник Хустського міського голови Михайло Рівіс, керуючий справами виконавчого апарату міської ради Ерік Шимоня та в.о. начальника управління культури, молоді і спорту Вікторія Павлій. «Радий бачити у нашій територіальній громаді художників,… ...
День відкритих дверей у Хустській спеціальній школі
У житті Хустської спеціальної школи І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради сьогодні особливий день. Навчальний заклад із радістю зустрічав майбутніх школярів, батьків, а також запрошених гостей. Офіційну частину відкрила керівниця школи Жанна Микитюк, яка у своєму виступі розповіла про життя навчального закладу та про можливості, які отримують тут діти із вадами слуху. Досвідчені вчителі, які виховують… ...
З Днем вишиванки!
Щороку в третій четвер травня відзначаємо свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Вишиванка – це той культурний код, який об’єднує українців всього світу. Сьогодні особливий день саме тому, що нині українці об’єднані, як ніколи раніше. Нас єднає спільне прагнення до Перемоги. Ворог вкрав наш мир, але він… ...
Очільник Хустської ТГ – почесний гість Хустського ліцею у День відкритих дверей
Хустський ліцей №3 у середу, 15 травня, гостинно відчинив свої двері для всіх бажаючих. Батьки, майбутні учні та гості мали змогу ознайомитись із життям навчального закладу та досягненнями педегогічного й учнівського колективів. Присутні отримали багато інформації в процесі безпосереднього спілкування із адміністрацією школи, школярами та педагогами, відвідали навчальні кабінети, спортивний зал, їдальню, бібліотеку, переглянули інформаційні… ...
Донецький академічний обласний драматичний театр (м.Маріуполь) – на гастролях у Хусті
22 травня об 11 годині запрошуємо маленьких глядачів на виставу для сімейного перегляду “Качка”. Місце проведення: Закарпатський обласний театр драми та комедії. Чекаємо вас на перегляд веселої та красивої постановки для всієї родини. Тут кожен знайде своє — дітям буде цікава історія про смішну Качку та Лиса, котрі вирушають у мандрівку лісом та зустрічають інших… ...