Хустська міська рада

У Хустській міській раді відбулося засідання виконавчого комітету

Учора, 21 квітня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради. На порядку денному – майже з півсотня питань.

Насамперед члени виконкому затвердили графік прийому громадян відділу державної реєстрації виконавчого комітету ради щодо видачі довідок Ф №13 (додаток до паспорта громадянина України у формі ID картки), зняття з реєстрації місця проживання за судовим рішенням, внесення інформації до паспорта громадянина України про зміну назви населених пунктів, вулиць та зміни нумерації будинків. Відтак встановлено дні і години громадського прийому, а це – вівторок та четвер з 08.15 до 16.45 год. (перерва: 12.00 – 13.00).

Далі йшлося про створення постійно діючої комісії по розгляду звернень фізичних чи юридичних осіб про порушення суб’єктом містобудування вимог у сфері містобудівної діяльності. Рішенням виконкому також визначено голову та членів цієї комісії.

А у зв’язку з збільшенням витрат по поданню послуг з пасажирських перевезень, члени виконавчого комітету відкоригували вартість проїзду на міських маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі в місті Хуст у розмірі 7-ми гривень за поїздку.

Після говорили про зняття з квартирного обліку та взяття на нього, у тому числі взяття на соціальний дитини-сироти. Так, прийняли й відповідні рішення.

Не обійшлося на засіданні й без цілої низки питань про вирубку зелених насаджень на окремих міських вулицях. Причина цьому – незадовільний їх стан, аварійність, високорослість та створення небезпеки, що нависає над дахами житлових будинків.

У ході зібрання створено інклюзивну групу для дітей з особливими освітніми потребами в Стеблівському ЗДО, відтак введено додаткові штатні одиниці. Також присвоєні нові поштові адреси та внесені зміни до вже існуючих; затверджений детальний план внутрішньо квартальної території багатоквартирного житлового будинку ОСББ «Сонячне +» по вулиці Пирогова, 5 а, у Хусті; затверджені інструкція та форми протоколу для старост Хустської МТГ, а також норми витрат на харчування для учасників спортивних заходів громади на 2021 рік. Крім того, змінені місця розташування сільських бібліотек Боронява, Липовця, Ізи; наданий дозвіл обласній ДЮСШ осіб з інвалідністю на безоплатне проведення ІІ етапу XXVIII Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» та першості області з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю – 27 квітня на стадіоні «Карпати».

Йшла мова і про заходи, пов’язані з 35-ю річницею Чорнобильської катастрофи. Зокрема з метою соціального захисту хустян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, виконком надав їм матеріальну допомогу. Надали «матеріалку» і 90-річним тутешнім жителям.

Опісля члени виконавчого комітету ради створили і затвердили робочу групу з питань визначення потреб у соціальних послугах Хустської територіальної громади, а також визначили її склад та затвердили відповідне положення. Затвердили також протокол №2 від 01.04.2021 року засідання місцевої комісії щодо використання у 2020 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Далі надали мешканцям Хустської ТГ статус громадянина, який постійно проживає, працює (навчається) на території гірського населеного пункту, відтак видали й відповідні посвідчення встановленого зразка. Крім того, прийняли низку інших, не менш важливих, рішень.

Пресслужба Хустської міської ради

 

Опубліковано: 22.04.2021 607 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Карпатській Україні – 85!
Традиційно 15-го березня відзначали річницю Карпатської України біля Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, у меморіальному комплексі Красне Поле, що поблизу Хуста. Так, з нагоди вшанування 85-ої річниці проголошення Карпатської України відбулася  офіційна церемонія  покладання квітів за участі керівництва краю. Участь у церемонії взяли: перший заступник Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, голова Закарпатської облради… ...
Хустська міська рада інформує: у місті можливе включення вуличного освітлення вдень через ремонтні роботи
Хустська міська рада повідомляє мешканців та гостей міста, що у зв’язку з проведенням планових ремонтних з 05 березня 2023 робіт на електромережах Хустської територіальної громади можливе включення вуличного освітлення протягом денного часу. Ці заходи є необхідними для підтримки безперебійної роботи інфраструктури міста та забезпечення безпеки його жителів. Ремонтні роботи спрямовані на усунення можливих несправностей в… ...
Інформація про потенційні об’єкти оренди щодо яких прийняті рішення про включення до Переліків першого та другого типів
Рішенням виконавчого комітету Хустської міської ради від 01.03.2024року №43 включено до Переліку другого типу наступні об’єкти комунальної власності Хустської міської територіальної громади для передачі майна в оренду (без аукціону) комунальному некомерційному підприємству «Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Закарпатської обласної ради для розміщення Хустської станції екстреної медичної допомоги: 1.Будівля комплексу будівель КНП «Хустська… ...
Чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради
Сьогодні, 01 березня, під головуванням в.о. міського голови Хустської міського голови Губаля В.І. відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради. Так, було розглянуто 78 питань із життєдіяльності територіальної громади.  Особлива увага була приділена потребам медичної галузі громади, зокрема надано дозволи на проведення капітальних ремонтів у Хустській центральній лікарні імені Віцинського Остапа Петровича. Це рішення… ...
Дострокове припинення повноважень міського голови: сесійне рішення депутатів (ФОТО)
У вівторок, 27 лютого, відбулася позачергова сесія Хустської міської ради VIII скликання, на якій 33 депутатів із присутніх 34-х шляхом таємного голосування висловили недовіру та достроково припинили повноваження Хустського міського голови Кащука Володимира Павловича.  Враховуючи звернення депутатів Хустської міської ради VIII скликання за вхідним номером 377/02-12 від 12.02.2024 року щодо скликання позачергової сесії Хустської міської… ...
Соціальна допомога для ветеранів та переселенців, які проживають у Хустській МТГ
У березні 2024 року Українська компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім’ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Відтак у 2024-2025 роках вона планує надати допомогу близько 3000 сімей (орієнтовно 10 тис. перевезень різних вантажів). Допомогу отримають родини, які заповнять онлайн-анкету та нададуть підтвердження статусу ВПО або УБД. Упродовж… ...