Хустська міська рада

У Хусті ввели обмежувальні заходи, аби не допустити занесення та поширення коронавірусу

Сьогодні, 12 березня, у Хустській міській раді відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Хустського міського голови Володимира Кащука. На порядку денному – «Про запобігання виникненню на території м. Хуст надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням і поширенням короно вірусної хвороби 2019(COVID)».

Власне, заступник голови комісії, перший заступник Хустського міського голови Іван Фетько озвучив порядок денний. Також до членів комісії доведено наступне:

“Відповідно до розпорядження Голови Закарпатської ОДА №89 від 14.02.2020року «Про утворення тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації», виконавчим комітетом Хустської міської ради розроблено Розпорядження за №18\02-05 від 21.02.2020року «Про утворення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Хустської міської ради», а також затверджений склад протиепідемічної комісії та план заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території м. Хуст гострої респіраторної  хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, на 2020рік.

Як інформує ВООЗ, станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79360 підтверджених випадків нової корона вірусної інфекції COVID-19, з них 77 150 випадків у Китаї. Вилікувалося від захворювання 25 038 хворих, 2619 померло. Поступово збільшується кількість країн, де реєструється COVID-19. Випадки захворювання підтверджені в 31 країні світу, зокрема в Європейському регіоні: 157 випадків в Італії, 16 випадків у Німеччині, 12 у Франції, 2 випадки у Росії та Іспанії, 1 в Бельгії, Фінляндії та Швеції. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової COVID-19 не зареєстровано.”

Як реагування на ситуацію, виконавчим комітетом Хустської міської ради, і як вже зазначалося, й утворено тимчасову протиепідемічну комісію, затверджено її склад та план заходів на поточний рік, аби запобігти занесенню і поширенню на території м. Хуст коронавірусу.

“З метою визначення стану готовності до роботи в умовах ускладнення епідемічної ситуації з COVID-2019, на засіданні комісії ТЕБ та НС 05.03.2020 року проведено аналіз забезпеченості засобами індивідуального захисту фахівців епідеміологічного профілю Хустської районної філії ДУ «ЗОЛЦ МОЗ України» та потреб у дезінфекційних засобах та засобах індивідуального захисту.

Також розглядалося питання про виділення окремих приміщень у разі необхідності для утримання та надання медичної допомоги особам із гострою респіраторною хворобою, а також, необхідно вирішити питання щодо визначення кількості карет швидкої медичної допомоги для транспортування осіб з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCov до визначення в області закладу. За попередньою домовленістю планується виділення приміщення Хустського комплексу «Нарцис» на випадок загрози виникнення вищевказаної вірусної інфекції.”

Крім того, йшла мова й про проєкт Програми з цих питань, де необхідно визначити потреби індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок, медичних рукавичок тощо), для осіб, що залучатимуться для виконання робіт у разі загрози виникнення вірусу 2019-nCov, для їх розгляду та затвердження на сесії міської ради.

Заслухавши інформацію доповідачів, з метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням та поширенням COVID-19, з урахуванням обговорення та завдань визначених за результатами засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12.03.2020 року, комісія вирішила:

«1. Інформацію доповідачів взяти до уваги.

2. З метою недопущення занесення і поширення COVID-19 ввести на території м. Хуст з 12 березня 2020 року обмежувальні заходи:

2.1. призупинити з 12 березня по 03 квітня 2020 року навчання в вищих навчальних закладах, загальноосвітніх школах, дошкільних навчальних закладах, спортивних, музичних школах та інших навчальних закладах;

2.2. скасувати, перенести проведення масових, у тому числі спортивних, культурно-розважальних заходів, у яких заплановано участь значної кількості осіб;

2.3. призупинити роботу нічних клубів, дискотек, кінотеатрів, театрів, тощо;

2.4. обмежити відвідування громадянами масових спортивних заходів, що проводяться у закритих приміщеннях;

2.5. обмежити відвідування хворих у стаціонарних закладах охорони здоров’я та осіб, що перебувають у закладах сфери соціального захисту.

3. Рекомендувати мешканцям м. Хуст, які повертаються із країн, де виявлено масові факти захворювання на COVID-19 утриматися протягом 14 днів від поїздок громадським транспортом, відвідування місць масового скупчення людей. При можливості прийняти рішення про самоізоляцію, а у разі виявлення симптомів негайно звертатися за медичною допомогою…тощо», – йдеться у Протоколі. 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 12.03.2020 6744 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Як змінились місцеві бюджети Закарпаття за 10 років реформи з децентралізації
1 квітня 2024 року виповнилось 10 років з дня схвалення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що стала основою для децентралізації влади. У результаті проміжного етапу реформи в Закарпатській області утворились 64 територіальні громади з ефективним місцевим самоврядуванням, більшими фінансовими ресурсами та децентралізованими повноваженнями. Про те, як децентралізація вплинула на місцеві… ...
У центрі міста невдовзі з’явиться Алея пам’яті загиблих захисників
Сьогодні у стінах Хустської міської ради в.о. Хустського міського голови Василь Губаль разом зі своїм заступником Павлом Тесличком зустрілися з членами родин загиблих на війні Героїв. Головне питання, через яке і зібралися присутні, – остаточне обговорення дизайну Алеї. Разом із рідними було узгоджено всі важливі моменти. Встановлювати Алею почнуть уже цієї п’ятниці. Говорили і про… ...
Подяка волонтерам
Дякуємо вам, волонтери! У час, коли наша країна перебуває у  надскладній ситуації, саме ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Волонтер – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець. У нашій… ...
Оголошення про конкурс
Виконавчий комітет Хустської міської ради оголошує конкурс з визначення операторів на надання права організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для паркування на території міста Хуст Організатор – Виконавчий комітет Хустської міської ради. Адреса: м. Хуст, вул. 900-річчя Хуста,27. Режим роботи: понеділок-п’ятниця з 8.00 до 17.00 год. за к.ч., обідня перерва… ...
Хустська територіальна громада співпрацюватиме із громадою Донеччини
У рамках Об’єднаного Форуму місцевого самоврядування та громадянського суспільства Закарпаття «Згуртовані і спроможні громади – міцний тил і запорука нашої Перемоги!» відбулося підписання Меморандуму про взаємодію, співпрацю і партнерство між Хустською міськрадою та Покровською міською військовою адміністрацією ( Донеччина). Документ скріпили своїми підписами в.о. Хустського міського голови Василь Губаль та начальник управління Покровської МВА Олег… ...
Згуртовані і спроможні громади – міцний тил і запорука нашої Перемоги!
Під такою назвою у Тячеві проходить Об’єднаний Форум місцевого самоврядування та громадянського суспільства Закарпаття, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні. Участь у форумі беруть: представники різних гілок влади, парламентарі, керівники експертних громадських організацій та Асоціацій регіонального розвитку Закарпаття, представники програм і проектів міжнародної технічної допомоги, науковці та ін. Учасників форуму вітали: заступник голови Закарпатської обласної… ...