Хустська міська рада

У Хусті ввели обмежувальні заходи, аби не допустити занесення та поширення коронавірусу

Сьогодні, 12 березня, у Хустській міській раді відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Хустського міського голови Володимира Кащука. На порядку денному – «Про запобігання виникненню на території м. Хуст надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням і поширенням короно вірусної хвороби 2019(COVID)».

Власне, заступник голови комісії, перший заступник Хустського міського голови Іван Фетько озвучив порядок денний. Також до членів комісії доведено наступне:

“Відповідно до розпорядження Голови Закарпатської ОДА №89 від 14.02.2020року «Про утворення тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації», виконавчим комітетом Хустської міської ради розроблено Розпорядження за №18\02-05 від 21.02.2020року «Про утворення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Хустської міської ради», а також затверджений склад протиепідемічної комісії та план заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території м. Хуст гострої респіраторної  хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, на 2020рік.

Як інформує ВООЗ, станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79360 підтверджених випадків нової корона вірусної інфекції COVID-19, з них 77 150 випадків у Китаї. Вилікувалося від захворювання 25 038 хворих, 2619 померло. Поступово збільшується кількість країн, де реєструється COVID-19. Випадки захворювання підтверджені в 31 країні світу, зокрема в Європейському регіоні: 157 випадків в Італії, 16 випадків у Німеччині, 12 у Франції, 2 випадки у Росії та Іспанії, 1 в Бельгії, Фінляндії та Швеції. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової COVID-19 не зареєстровано.”

Як реагування на ситуацію, виконавчим комітетом Хустської міської ради, і як вже зазначалося, й утворено тимчасову протиепідемічну комісію, затверджено її склад та план заходів на поточний рік, аби запобігти занесенню і поширенню на території м. Хуст коронавірусу.

“З метою визначення стану готовності до роботи в умовах ускладнення епідемічної ситуації з COVID-2019, на засіданні комісії ТЕБ та НС 05.03.2020 року проведено аналіз забезпеченості засобами індивідуального захисту фахівців епідеміологічного профілю Хустської районної філії ДУ «ЗОЛЦ МОЗ України» та потреб у дезінфекційних засобах та засобах індивідуального захисту.

Також розглядалося питання про виділення окремих приміщень у разі необхідності для утримання та надання медичної допомоги особам із гострою респіраторною хворобою, а також, необхідно вирішити питання щодо визначення кількості карет швидкої медичної допомоги для транспортування осіб з гострою респіраторною хворобою, спричиненою коронавірусом 2019-nCov до визначення в області закладу. За попередньою домовленістю планується виділення приміщення Хустського комплексу «Нарцис» на випадок загрози виникнення вищевказаної вірусної інфекції.”

Крім того, йшла мова й про проєкт Програми з цих питань, де необхідно визначити потреби індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок, медичних рукавичок тощо), для осіб, що залучатимуться для виконання робіт у разі загрози виникнення вірусу 2019-nCov, для їх розгляду та затвердження на сесії міської ради.

Заслухавши інформацію доповідачів, з метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням та поширенням COVID-19, з урахуванням обговорення та завдань визначених за результатами засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12.03.2020 року, комісія вирішила:

«1. Інформацію доповідачів взяти до уваги.

2. З метою недопущення занесення і поширення COVID-19 ввести на території м. Хуст з 12 березня 2020 року обмежувальні заходи:

2.1. призупинити з 12 березня по 03 квітня 2020 року навчання в вищих навчальних закладах, загальноосвітніх школах, дошкільних навчальних закладах, спортивних, музичних школах та інших навчальних закладах;

2.2. скасувати, перенести проведення масових, у тому числі спортивних, культурно-розважальних заходів, у яких заплановано участь значної кількості осіб;

2.3. призупинити роботу нічних клубів, дискотек, кінотеатрів, театрів, тощо;

2.4. обмежити відвідування громадянами масових спортивних заходів, що проводяться у закритих приміщеннях;

2.5. обмежити відвідування хворих у стаціонарних закладах охорони здоров’я та осіб, що перебувають у закладах сфери соціального захисту.

3. Рекомендувати мешканцям м. Хуст, які повертаються із країн, де виявлено масові факти захворювання на COVID-19 утриматися протягом 14 днів від поїздок громадським транспортом, відвідування місць масового скупчення людей. При можливості прийняти рішення про самоізоляцію, а у разі виявлення симптомів негайно звертатися за медичною допомогою…тощо», – йдеться у Протоколі. 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 12.03.2020 6740 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Карпатській Україні – 85!
Традиційно 15-го березня відзначали річницю Карпатської України біля Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, у меморіальному комплексі Красне Поле, що поблизу Хуста. Так, з нагоди вшанування 85-ої річниці проголошення Карпатської України відбулася  офіційна церемонія  покладання квітів за участі керівництва краю. Участь у церемонії взяли: перший заступник Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, голова Закарпатської облради… ...
Хустська міська рада інформує: у місті можливе включення вуличного освітлення вдень через ремонтні роботи
Хустська міська рада повідомляє мешканців та гостей міста, що у зв’язку з проведенням планових ремонтних з 05 березня 2023 робіт на електромережах Хустської територіальної громади можливе включення вуличного освітлення протягом денного часу. Ці заходи є необхідними для підтримки безперебійної роботи інфраструктури міста та забезпечення безпеки його жителів. Ремонтні роботи спрямовані на усунення можливих несправностей в… ...
Інформація про потенційні об’єкти оренди щодо яких прийняті рішення про включення до Переліків першого та другого типів
Рішенням виконавчого комітету Хустської міської ради від 01.03.2024року №43 включено до Переліку другого типу наступні об’єкти комунальної власності Хустської міської територіальної громади для передачі майна в оренду (без аукціону) комунальному некомерційному підприємству «Закарпатський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Закарпатської обласної ради для розміщення Хустської станції екстреної медичної допомоги: 1.Будівля комплексу будівель КНП «Хустська… ...
Чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради
Сьогодні, 01 березня, під головуванням в.о. міського голови Хустської міського голови Губаля В.І. відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради. Так, було розглянуто 78 питань із життєдіяльності територіальної громади.  Особлива увага була приділена потребам медичної галузі громади, зокрема надано дозволи на проведення капітальних ремонтів у Хустській центральній лікарні імені Віцинського Остапа Петровича. Це рішення… ...
Дострокове припинення повноважень міського голови: сесійне рішення депутатів (ФОТО)
У вівторок, 27 лютого, відбулася позачергова сесія Хустської міської ради VIII скликання, на якій 33 депутатів із присутніх 34-х шляхом таємного голосування висловили недовіру та достроково припинили повноваження Хустського міського голови Кащука Володимира Павловича.  Враховуючи звернення депутатів Хустської міської ради VIII скликання за вхідним номером 377/02-12 від 12.02.2024 року щодо скликання позачергової сесії Хустської міської… ...
Соціальна допомога для ветеранів та переселенців, які проживають у Хустській МТГ
У березні 2024 року Українська компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім’ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. Відтак у 2024-2025 роках вона планує надати допомогу близько 3000 сімей (орієнтовно 10 тис. перевезень різних вантажів). Допомогу отримають родини, які заповнять онлайн-анкету та нададуть підтвердження статусу ВПО або УБД. Упродовж… ...