Хустська міська рада

У Хусті урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг

Ще одним здобутком та надбанням міста над Тисою і його громади став ЦНАП, просторий та сучасно обладнаний за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Відтепер хустяни та й не тільки зможуть отримувати ширший спектр адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Також новий ЦНАП має й електронну систему управління чергою, зручний графік роботи, комфортні умови для відвідувачів та дружнє ставлення до маломобільних груп населення і дітей.

Нагадаємо, на початку року Хуст дочекався відкриття новобудови, де для зручності громадян розмістили одразу два центри: сервісний МВС та дозвільний. Якщо перший – оновлений одразу й запустили, то другий – ще лише чекав на своє відкриття. Офіційно відкрили його саме сьогодні, 30 жовтня.

Власне, Хустська міська рада виборола право створити Центр надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». А це – Міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

До слова, напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення управляється Sida та реалізується SKL International, eGA та NIRAS Sweden AB .

Відтак громада виділила приміщення, а Програма «U-LEAD з Європою» надала необхідні меблі та комп’ютерну техніку, а також провела навчання персоналу у трьох відповідних напрямках. Адже головна мета програми – якісне надання послуг громаді.

Офіційне ж відкриття не обійшлося без партнерів та колег, які спільно реалізували омріяний проект і підготували об’єкт до запуску. На заході виступили: в.о. Хустського міського голови Іван Фетько, представник Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Бригілевич, регіональний координатор компанії NIRAS , що працює в рамках Програми, Тетяна Лебухорська, директор Закарпатського центру розвитку місцевого самоврядування  Іван Дем’янчук. Кожен у своєму виступі наголосив на необхідності сучасного європейського центру для тутешньої громади.

«Не так давно у новозбудованій будівлі ми відкрили сервісний центр МВС нового зразка, де кваліфіковані фахівці надають послуги реєстрації та перереєстрації авто, видачі та заміни водійського посвідчення, видачі довідки про несудимість тощо. Сьогодні ж ми відкриваємо ЦНАП, де громадянин зможе отримати ще понад сотні якісних додаткових адмінпослуг», – зауважив в.о. Хустського міського голови Іван Фетько.

«ЦНАП у Хусті працює з 2013 року, однак сьогодні він переходить на геть новий якісний рівень, де суттєво збільшується кількість наданих послуг, не виходячи з приміщення. Наприклад, народилася в сім’ї дитина, батьки, прийшовши сюди і написавши всього одну заяву, зможуть отримати свідоцтво про народження, реєстрацію місця проживання, одноразову матеріальну допомогу, а якщо це багатодітна сім’я, то й відповідний статус», – додав регіональний представник Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Бригілевич.

«Наразі Хустський ЦНАП надаватиме всього 139 необхідних адміністративних послуг, серед яких  реєстрація місця проживання, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, а також послуги з реєстрації бізнесу та нерухомості. А незабаром запровадимо ще кілька – оформлення і видача закордонних паспортів, а ткож українських у формі ID-карток», – поділилася з присутніми керівник центру Вероніка Галай.

Оскільки всі працівники пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами «U-LEAD з Європою» у день відкриття нового ЦНАПу його колективу вручили сертифікати про підтвердження проходження навчання.

Почесне ж право перерізати стрічку й урочисто відкрити Центр надання адміністративних послуг у м. Хуст надали: Івану Фетьку, Ігорю Бригілевичу, Тетяні Лебуховській та Івану Дем’янчуку. На цьому церомонія урочистого відкриття завершилася. Опісля всі бажаючі мали змогу оглянути центр і першими скористатися тою чи іншою послугою.  

Прес-служба Хустської міської ради  

Опубліковано: 30.10.2019 9930 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Роз’яснення про отримання дозволу на перебування в прикордонній смузі
1 крок – написати звернення 2 крок – звернення та відскановані копії надати до Державної прикордонної служби України за адресою: 89600, Закарпатська область, м.Мукачево, вул.Недецеї, 45), або в електронній формі (email: mukachevo_zagin@dpsu.gov.ua), тел. (031) 312-12-61. 3 крок – очікуєте відповідь протягом 10 діб 4 крок – вільно пересуваєтесь у межах прикордонного району. Зразок заяви для… ...
Інформація про бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік
В основу формування обсягів доходів і витрат бюджету Хустської міської територіальної громади на 2024 рік покладено вимоги положень Податкового та Бюджетного кодексів України, динаміки бази оподаткування, інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. Бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік затверджено в сумі  786 973,2 тис.грн., у тому числі загальний фонд –… ...
ЯК ЩЕПЛЕННЯ КПК ЗАХИЩАЄ ОРГАНІЗМ?
В рамках всесвітнього тижня імунізації нагадуємо про смертельно-небезпечні хвороби, які можна попередити просто своєчасно зробивши щеплення. Одна з таких хвороб – кір. Це одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 з 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим. Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту. Серед ускладнень – запалення легенів… ...
Як змінились місцеві бюджети Закарпаття за 10 років реформи з децентралізації
1 квітня 2024 року виповнилось 10 років з дня схвалення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що стала основою для децентралізації влади. У результаті проміжного етапу реформи в Закарпатській області утворились 64 територіальні громади з ефективним місцевим самоврядуванням, більшими фінансовими ресурсами та децентралізованими повноваженнями. Про те, як децентралізація вплинула на місцеві… ...
У центрі міста невдовзі з’явиться Алея пам’яті загиблих захисників
Сьогодні у стінах Хустської міської ради в.о. Хустського міського голови Василь Губаль разом зі своїм заступником Павлом Тесличком зустрілися з членами родин загиблих на війні Героїв. Головне питання, через яке і зібралися присутні, – остаточне обговорення дизайну Алеї. Разом із рідними було узгоджено всі важливі моменти. Встановлювати Алею почнуть уже цієї п’ятниці. Говорили і про… ...
Подяка волонтерам
Дякуємо вам, волонтери! У час, коли наша країна перебуває у  надскладній ситуації, саме ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Волонтер – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець. У нашій… ...