Хустська міська рада

У Хусті урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг

Ще одним здобутком та надбанням міста над Тисою і його громади став ЦНАП, просторий та сучасно обладнаний за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Відтепер хустяни та й не тільки зможуть отримувати ширший спектр адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Також новий ЦНАП має й електронну систему управління чергою, зручний графік роботи, комфортні умови для відвідувачів та дружнє ставлення до маломобільних груп населення і дітей.

Нагадаємо, на початку року Хуст дочекався відкриття новобудови, де для зручності громадян розмістили одразу два центри: сервісний МВС та дозвільний. Якщо перший – оновлений одразу й запустили, то другий – ще лише чекав на своє відкриття. Офіційно відкрили його саме сьогодні, 30 жовтня.

Власне, Хустська міська рада виборола право створити Центр надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». А це – Міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

До слова, напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення управляється Sida та реалізується SKL International, eGA та NIRAS Sweden AB .

Відтак громада виділила приміщення, а Програма «U-LEAD з Європою» надала необхідні меблі та комп’ютерну техніку, а також провела навчання персоналу у трьох відповідних напрямках. Адже головна мета програми – якісне надання послуг громаді.

Офіційне ж відкриття не обійшлося без партнерів та колег, які спільно реалізували омріяний проект і підготували об’єкт до запуску. На заході виступили: в.о. Хустського міського голови Іван Фетько, представник Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Бригілевич, регіональний координатор компанії NIRAS , що працює в рамках Програми, Тетяна Лебухорська, директор Закарпатського центру розвитку місцевого самоврядування  Іван Дем’янчук. Кожен у своєму виступі наголосив на необхідності сучасного європейського центру для тутешньої громади.

«Не так давно у новозбудованій будівлі ми відкрили сервісний центр МВС нового зразка, де кваліфіковані фахівці надають послуги реєстрації та перереєстрації авто, видачі та заміни водійського посвідчення, видачі довідки про несудимість тощо. Сьогодні ж ми відкриваємо ЦНАП, де громадянин зможе отримати ще понад сотні якісних додаткових адмінпослуг», – зауважив в.о. Хустського міського голови Іван Фетько.

«ЦНАП у Хусті працює з 2013 року, однак сьогодні він переходить на геть новий якісний рівень, де суттєво збільшується кількість наданих послуг, не виходячи з приміщення. Наприклад, народилася в сім’ї дитина, батьки, прийшовши сюди і написавши всього одну заяву, зможуть отримати свідоцтво про народження, реєстрацію місця проживання, одноразову матеріальну допомогу, а якщо це багатодітна сім’я, то й відповідний статус», – додав регіональний представник Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Бригілевич.

«Наразі Хустський ЦНАП надаватиме всього 139 необхідних адміністративних послуг, серед яких  реєстрація місця проживання, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, а також послуги з реєстрації бізнесу та нерухомості. А незабаром запровадимо ще кілька – оформлення і видача закордонних паспортів, а ткож українських у формі ID-карток», – поділилася з присутніми керівник центру Вероніка Галай.

Оскільки всі працівники пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами «U-LEAD з Європою» у день відкриття нового ЦНАПу його колективу вручили сертифікати про підтвердження проходження навчання.

Почесне ж право перерізати стрічку й урочисто відкрити Центр надання адміністративних послуг у м. Хуст надали: Івану Фетьку, Ігорю Бригілевичу, Тетяні Лебуховській та Івану Дем’янчуку. На цьому церомонія урочистого відкриття завершилася. Опісля всі бажаючі мали змогу оглянути центр і першими скористатися тою чи іншою послугою.  

Прес-служба Хустської міської ради  

Опубліковано: 30.10.2019 10077 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

У Хустській МТГ відбулася щорічна серпнева конференція освітян
29 серпня освітяни Хустської міської територіальної громади зібралися на щорічній серпневій конференції, яка проходила на базі Сокирницького ліцею. Розпочався захід із Гімну України та хвилиною мовчання на знак вшанування воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність нашої держави. Далі відбулася урочиста частина, де лунали патріотичні пісні. Поважним гостем став директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.… ...
Важливо: Хустський водоканал визнали критичною інфраструктурою
Хустський ВУВКГ внесено до списку критичної інфраструктури. Повідомляємо, що подача водопостачання надаватиметься населенню згідно зі звичним графіком. Дякуємо за розуміння. Спільними зусиллями працюємо заради доброту мешканців Хустської МТГ. ...
День пам’яті захисників України
29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Молитвою, добрим словом, згадуємо Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України! Памʼятаємо… ...
Куди можуть звернутися внутрішньо переміщені особи для отримання допомоги щодо психічного здоров’я?
Стреси, недосипання, негативні спогади, переїзди, втрата і розлука з близькими, кризові  ситуації через війну впливають на психічне здоров’я.  Все це часто супроводжує внутрішньо переміщених осіб. Зволікання із отримання кваліфікованої допомоги погіршує психічне самопочуття та впливає на здоров’я безпосередньо.   Внутрішньо переміщені особи можуть безоплатно отримати  допомогу щодо психічного здоров’я. Вона покривається  Програмою медичних гарантій.   До… ...
НЕК “УКРЕНЕРГО” НАГАДУЄ ПРО ЗАБОРОНУ ПАЛІННЯ ТРАВИ
Згідно з вимогами Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 № 1455 (далі – Правила) та Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», в охоронних зонах ПЛ забороняється виконувати будь-які дії, які можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їхні пошкодження або нещасні випадки. До переліку… ...
Гордість громади: хустянин Арсеній Теплухін став переможцем на змаганнях із пауреліфтингу в Києві
24 серпня 2024 року у м. Київ проходив Кубок Незалежності з окремих вправ пауерліфтингу, участь у якому взяв спортсмен із Хуста Арсеній Теплухін. У результаті змагань він зайняв І місце у ваговій категорії 90 кг та у віковій категорії – до 23 років, подолавши штангу вагою 82,5 кг. Цей результат зафіксовано Федерацією UPC і є… ...