Хустська міська рада

У Хусті прийняли бюджет на 2020 рік

Загалом на 8-му засіданні 9-ї сесії Хустської міської ради, яке відбулося сьогодні, 16 грудня, депутати розглянули близько 60-ти питань, одне з яких якраз і стосувалося бюджету міста на рік наступний.

На бюджетній сесії зареєструвалося 27 депутатів. Стартували вони із внесення змін до порядку денного, зокрема дещо змінили порядок питань, включили додаткові, а окремі –  відправили на доопрацювання. Опісля затвердили вже корегований порядок денний VIII засідання IX сесії Хустської міської ради VII скликання і приступили до розгляду винесених питань.

Традиційно у кінці року звітував міський голова. У його звіті йшлося про здійснення державної регуляторної політики Хустською міськрадою та її виконавчим комітетом у сфері господарської діяльності за 2019 рік. Обранці взяли до відома звіт Володимира Кащука, після чого внесли зміни до бюджету міста на поточний 2019 рік та ряду міських програм.

Далі затвердили Програму економічного і соціального розвитку міста Хуст на 2020 рік, яка є складовою частиною програми економічно-соціального розвитку Закарпаття. До слова, начальник управління економіки Степан Удут зазначив, що нею передбачено основні напрямки розвитку галузей економіки міста на прийдешній рік.

Крім того, затвердили низку програм, які стартують або ж матимуть продовження у році наступному. Серед них – затвердження Програми діяльності громадських організацій міста, які потребують соціального захисту на 2020 – 2022 рр.., внесення змін до міської Програми надання фінансової підтримки комунальним підприємствам ради на 2018 – 2020 роки, затвердження Програми благоустрою міста Хуста на 2020 – 2022 роки, Програми реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у Хусті на 2020 – 2022 рр.. Також йшлося про Програму розвитку малого і середнього підприємництва в місті Хуст на 2020 рік, Програму фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці виконавчого комітету Хустської міської ради на 2020 рік, внесення змін до Програми створення та накопичення міського матеріального резерву та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення міста Хуст на 2016 – 2020 рр.. тощо. До слова, до окремих проєктів рішень вже у ході засідання внесли зміни. Зокрема що стосується Програми «Обдаровані діти», де збільшили фінансування до 50 тисяч гривень, та Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методамина території Хустської міської ради на 2020 рік, де також затвердили програму  вже зі зміненою сумою витрат на її реалізацію, відтак збільшено фінансування з 50 тисяч до ста. Власне, розглядаючи дану програму, депутатський корпус на чолі з головуючим надав слово й громадськості. Активістка Вікторія Курденко озвучила пропозиції небайдужих до проблеми безпритульних тварин, які стануть основою вже більш досконалої комплексної та доопрацьованої програми опісля. Однак рух задуму обранці таки дали. Заслухали цього сесійного дня вони й пропозиції ГО «Фойта» Анатолія Ільницького щодо розчистки призамкової території. Їх теж буде враховано при затвердженні відповідної програми чи то змін вже існуючої.

Так перейшли на сесії й до прийняття бюджету на 2020 рік. Визначили, що доходи міста у сумі 273 140 340 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету міста 259 681 400 та доходи спеціального фонду  – 13 458 940.

Бюджет – 2020 тривалих дискусій у залі не викликав. Відтак вкотре депутати продемонстрували злагоджену роботу. Тож, основний фінансовий документ міста на наступний рік прийнято! Власне, ним Володимир Кащук задоволений. Каже: як зазвичай спрямували свою роботу на головну ціль – вирішення нагальних питань стосовно життєдіяльності Хуста.

По закінченню сесії прокоментував його і журналістам:

«Коли приймали бюджет, то насамперед врахували найбільші потреби громади, звісно захищені статті та подальший розвиток інфраструктури міста тощо. Відтак у 2020-му році ми продовжимо активну роботу над реалізацією ряду проєктів, у тому числі потужних – серед них міський басейн, Хустський замок…»

За словами міського голови, саме продаж землі та окремого комунального майна склав чималу частку наповнення бюджету. Таку практику застосовують у раді не перший рік, відтак запевнив, що її продовжать і у 2020-му.

До слова, під час сесійного засідання обранці розглянули ряд земельних питань і прийняли й по них відповідні рішення. Також вітали сьогодні хустську команду «Хуст-екстрім» із черговою перемогою у столичних змаганнях. До речі, спорт займе особливу нішу у 2020 році та на його розвиток буде спрямована посильна увага.

Прес-служба Хустської міської ради

 

Опубліковано: 16.12.2019 8668 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Бюджетна дотація фермерам та виробникам сільськогосподарської продукції
Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» розширено напрями державної підтримки для аграріїв, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР), та збільшені суми виплат. Бюджетні кошти надаватимуться за такими напрямами та… ...
Михайло Рівіс – заступник Хустського міського голови
Депутати Хустської міської ради затвердили Михайла Рівіса на посаду заступника міського голови. Серед основних напрямків роботи, закріплених за новим заступником, – культура та спорт, управління майном та земельними ресурсами, міський водоканал та КП «Хусттепло». Михайло Михайлович має вищу юридичну освіту. Трудову діяльність розпочав із проєктного менеджера в агенції регіонального розвитку Закарпатської області. Потім працював заступником… ...
Вадим Митрович – новий керівник управління соцзахисту
Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Хустської міської ради має нового керівника. Ним став Вадим Іванович Митрович. До призначення на посаду працював в органах державної влади. В.о. Хустського міського голови Василь Губаль представив колективу нового очільника соцзахисту. «Вадим Іванович – це відповідьнальна людина, який знає роботу служби. Я йому довіряю. Бажаю злагодженої роботи, мудрих і… ...
Обмін досвідом – запорука розвитку успішної громади
Можливість обміну досвідом між діяльністю громад безсумнівно забезпечує ефективне господарювання в органах місцевого самоврядування. Саме тому 16 квітня на запрошення в.о. Хустського міського голови Василя Губаля з візитом до Хустської міської ради завітали представники Солотвинської селищної ради, яка має за плечима вже п’ять років успішного процвітання. Досвід роботи цієї громади є хорошим прикладом того, як… ...
Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн
Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія. Бізнес спільно з маркетплейсом Prom.ua та платіжним сервісом RozetkaPay запрошують на безоплатний вебінарний проєкт «Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн», який допоможе детальніше дізнатися, з чого починати бізнес онлайн, що потрібно, щоб стати підприємцем, як працювати з асортиментом та як безпечна оплата впливає… ...
Підготовка до сесії: у міській раді засідали депутатські комісії
У міській раді відбулися засідання постійних депутатських комісій з питань землекористування та охорони навколишнього середовища, з питань контролю та проведенням управлінням комунальної власності, житлово-комунального господарства та містобудування. Засідала комісія із гуманітарних питань та постійна депутатська комісія з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, автотранспорту, зв’язку, промисловості та торгівлі. Депутати – члени комісій розглянули… ...