Хустська міська рада

У Хусті загін місцевої самооборони врятував хустський залізничний міст

DSC_1727від захоплення «сепаратистами» – це продемонстрували військовозобов’язані, які протягом останнього тижня брали участь у командно-штабних навчаннях з територіальної оборони на Хустщині.
Сьогодні роботу вишколу особового складу загону самооборони відвідало керівництво краю, військові комісари області та очільники районів Закарпаття. Зібралися високопосадовці на нараді в Хустській РДА, очолюваній головою ОДА Василем Губалем за участі т.в.о. обласного військового комісара Олега Вінницького, т.в.о. голови Хустської РДА Михайла Пристаї, голови райради Олександра Липчея та Хустського міського голови Володимира Кащука.
– На Закарпатті формуються 20 загонів оборони, які будуть виконувати завдання на території області, – зазначив Олег Вінницький. – Наш край охоронятиме і стрілецький батальйон, який теж формується. Зараз на Хустщині, в с.Рокосово, триває навчання одного із загонів. Там розгорнуто табір для штабних навчань, куди залучено військовозобов’язаних з усього Закарпаття. Забезпечення загонів покладено на органи місцевої влади, комплектують їх особовим складом військові комісаріати.
Відтак присутні відправилися безпосередньо на місце проведення військових навчань, оглянули палатковий табір, де проживають військовозобов’язані, харчуються та навчаються солдати. До речі, в якості інструкторів навчання проходили і демобілізовані учасники АТО та «кіборг», який захищав Донецький аеропорт.
 
Одразу по цьому при в’їзді у місто пройшли показові заняття. Учасники вишколу продемонстрували, як потрібно захищатися в разі нападу ворога. Сьогодні вони показали оборону блок-посту та дії при захопленні залізничного мосту «сепаратистами».
– Бійці показали високий рівень виконання завдань та свою зібраність і згуртованість, – відзначив губернатор краю Василь Губаль. – Ці навчання дуже доречні. Нам не час розслаблятися. Ми повинні  бути готові обороняти край і країну. Тому прошу мобілізувати всі сили і здібності для того, аби об’єднати людей навколо інтересів регіону, інтересів держави. Очікую дієвої взаємодії військових комісаріатів, органів влади та місцевого самоврядування. А наших хлопців – учасників навчань – вітаю з успішним проходженням навчань, здобутими навичками та практичним досвідом. Оборона області в надійних руках. Для цього командно-штабні навчання відбудуться в усіх районах області.
 
Місцева влада Хустщини відзначила грамотами та подяками всіх, хто приклав зусилля для проведення якісних військових навчань і подякувала всім за плідну проведену роботу.
 
– Багато питань виникало у ході навчань, але скоординувавши спільні дії з органами місцевого самоврядування, з обласним військкоматом, Хустсько-Міжгірським ОМВК, ми змогли на належному рівні провести ці навчання, – каже очільник Хустщини Михайло Пристая. – Щиро дякую всьому складу загону оборони та всім присутнім за силу, мужність, патріотизм. За те, що уже без вашої підтримки неможливо буде провести оборону нашої України. Якщо є мета, її можна досягнути, об’єднавши навколо не всі гілки влади. Тому велика вдячність усім за можливість проведення таких навчань. Здоров’я вам, Божого благословення та всім нам мирного неба над головою.
 
Звернувся до присутніх і Хустський міський голова.
– Я щиро дякую вам за те, що ви є, – звернувся до військовозобов’язаних Володимир Кащук, – за те, що ви самоорганізувалися і показали, що є справжніми патріотами України, які у будь-яку хвилину стануть на захист нашої держави. Без сумніву, можу назвати вас героями. Добра вам, здоров’я, щастя і Божої благодаті.
 
– Вислів  «Хочеш миру – готуйся до війни» понад 60 років був лише банальною фразою для нас, – зауважив голова Хустської РДА Олександр Липчей. – Але виявилося, що це не так. Бо уже майже два роки ми перебуваємо у стані війни. І саме такі навчання показують, що коли стріляють, ми можемо підкласти один одному плече. тут зібралися ті, хто готовий взяти на себе відповідальність за оборону і захист нашої батьківщини.

Анна Брень,«Вісник Хустщини».

IMG_1086 IMG_1102 IMG_1080 IMG_1151 IMG_1163 IMG_0980 IMG_1171 DSC_1784 DSC_1787 IMG_1176 IMG_0951 IMG_0951

 

Опубліковано: 12.06.2015 2108 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Через прогнозовані відключення електроенергії ПрАТ Закарпаттяобленерго будуть перебої у водопостачанні по місту
Про графіки та черги погодинних відключень та включень електроенергії можна дізнатися на офіційному сайті Закарпаттяобленерго: https://zakarpat.energy/…/break-in…/schedule/. Позаяк водозабори Ріка та Тиса потрапили у графік відключень електроенергії у різні черги, а це 3 та 5, водопостачання споживачам міста здійснюватиметься із перебоями. Прохання зробити запаси води. Просимо вибачення за незручності. Адміністрація Хустського ВУВКГ ...
Засідання виконавчого комітету
Сьогодні, 17 травня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради, у якому взяли участь в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, заступники міського голови та керуючий справами виконавчого комітету Ерік Шимоня, який і провів засідання. До порядку денного увійшло 28 актуальних питань щодо життєдіяльності Хустської територіальної громади. Під час засідання розглянули питання, що стосувались відділу… ...
Реалізація міжнародних проєктів у Хустській лікарні – це якісна медицина для громади
У четвер, 16 травня, у стінах Хустської центральної лікарні ім. Віцинського О.П. відбулася виїзна нарада. У часть у її роботі взяв в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, його заступник Василь Калин, а також керівництво лікарні та медичний персонал. Присутні обговорили стратегію розвитку медичного закладу. Тут успішно реалізовуються різні грантові проєкти. Зараз також у планах напрацювання… ...
ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля
Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. Детальніше читайте тут: Оголошення про початок обговорення ...
Інтелектуальний поєдинок серед молоді до відзначення 934-ї річниці міста Хуст
15 травня у рамках святкування Дня міста в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» відбувся суперфінальний святковий турнір ерудитів «Що? Де? Коли?» серед команд студентів та учнів Хустської територіальної громади, які попередньо перемогли у підсумкових інтелектуальних іграх. Нагадаємо, що впродовж багатьох років на базі міської позашкільної установи працює гурток інтелектуальних ігор (керівник Валерій Ігнатко),… ...
Запрошуємо малий і та середній бізнес на безкоштовний тренінг
Ви навчитеся шукати фінансові можливості для бізнесу Дізнаєтеся про нюанси та правила написання грантових заявок, стратегій розвитку бізнесу, маркетингу та юридичні аспекти ведення бізнесу, А також попрактикуєтеся у підборі програм фінансування. Коли? 30 травня (четвер)  Де? м. Хуст, конференц-зала готелю “VIP” (вул. В. Петенька, 5) Початок о 12:00. Навчання проводять експерти Інвест офісу, які щодня… ...