Хустська міська рада

Служба зайнятості Хустщини та її соціальні партнери переймалися зайнятістю людей з інвалідністю

Третього грудня разом зі світовою спільнотою ми відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю. Власне, вони не називають себе інвалідами в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до них ставляться як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю має нагадати кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги і захисту. Інвалідність не позбавляє громадян України права на працю. Люди з особливими потребами не позбавлені соціального захисту та гідних умов життя.

Так, з нагоди цього дня, сьогодні, в приміщенні Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар з зареєстрованими в Філії інвалідами на тему: «Відчуй себе впевнено». На захід було запрошено 10 інвалідів.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Хустської філії Мар’яна Боїшко поінформувала присутніх про спектр послуг служби зайнятості та про ситуацію, що склалася на ринку праці, додаткові соціальні гарантії у сприянні працевлаштуванню даної категорії населення.

Серед запрошених на зустріч – начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів Управління соціального захисту населення Хустської міськвиконкому Мирослава Удут, яка поінформувала про соціальні гарантії, програми, що надаються державою особам з інвалідністю, а також розповіла і про надання санаторно – курортних путівок, соціальних виплат та матеріальної допомоги.

Начальник Хустського відділу  обслуговування громадян (сервісного центру) Управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Алла Рішко розповіла про нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду України, зокрема, функціонування веб-порталу електронних послуг ПФУ, де є можливість застрахованим особам отримувати інформацію про свій страховий стаж, нараховану заробітну плату, сплачені страхові внески із системи персоніфікованого обліку, тощо.

Заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Діана Келемен ознайомила з послугами, які надає центр БВПД, що передбачає первинна та вторинна правова допомога, та, які категорії осіб мають право на представництво інтересів за рахунок держави.

Під час семінару відбувся діалог учасників, ставились запитання та надавались відповіді. Служба зайнятості всебічно сприяє і бере активну участь у реалізації та розв’язанні всіх цих питань.

Після семінару відбулася робоча зустріч директора Філії Володимира Гуца з представниками соціальних служб міста та району, на якій було узгоджено подальшу співпрацю з питань, що були озвучені під час проведення вищезазначеного заходу.

Хустська міськрайонна філія Закарпатського обласного центру зайнятості

Опубліковано: 03.12.2020 679 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Інформація про бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік
В основу формування обсягів доходів і витрат бюджету Хустської міської територіальної громади на 2024 рік покладено вимоги положень Податкового та Бюджетного кодексів України, динаміки бази оподаткування, інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. Бюджет Хустської міської територіальної громади на 2024 рік затверджено в сумі  786 973,2 тис.грн., у тому числі загальний фонд –… ...
ЯК ЩЕПЛЕННЯ КПК ЗАХИЩАЄ ОРГАНІЗМ?
В рамках всесвітнього тижня імунізації нагадуємо про смертельно-небезпечні хвороби, які можна попередити просто своєчасно зробивши щеплення. Одна з таких хвороб – кір. Це одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 з 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим. Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту. Серед ускладнень – запалення легенів… ...
Як змінились місцеві бюджети Закарпаття за 10 років реформи з децентралізації
1 квітня 2024 року виповнилось 10 років з дня схвалення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що стала основою для децентралізації влади. У результаті проміжного етапу реформи в Закарпатській області утворились 64 територіальні громади з ефективним місцевим самоврядуванням, більшими фінансовими ресурсами та децентралізованими повноваженнями. Про те, як децентралізація вплинула на місцеві… ...
У центрі міста невдовзі з’явиться Алея пам’яті загиблих захисників
Сьогодні у стінах Хустської міської ради в.о. Хустського міського голови Василь Губаль разом зі своїм заступником Павлом Тесличком зустрілися з членами родин загиблих на війні Героїв. Головне питання, через яке і зібралися присутні, – остаточне обговорення дизайну Алеї. Разом із рідними було узгоджено всі важливі моменти. Встановлювати Алею почнуть уже цієї п’ятниці. Говорили і про… ...
Подяка волонтерам
Дякуємо вам, волонтери! У час, коли наша країна перебуває у  надскладній ситуації, саме ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додає віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Волонтер – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець. У нашій… ...
Оголошення про конкурс
Виконавчий комітет Хустської міської ради оголошує конкурс з визначення операторів на надання права організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для паркування на території міста Хуст Організатор – Виконавчий комітет Хустської міської ради. Адреса: м. Хуст, вул. 900-річчя Хуста,27. Режим роботи: понеділок-п’ятниця з 8.00 до 17.00 год. за к.ч., обідня перерва… ...