Хустська міська рада

Римо-католики Хуста відзначили престольне свято

5de7e18-dsc01531Архієрейською службою та концертом
26 липня у хустському римсьо-католицькому храмі св. Анни та Йоакима відбулася урочиста Меса з нагоди престольного свята. Адже саме цього дня римсьо-католицька Церква відзначає літургічний спогад святих Анни та Йоакима – батьків Пречистої Діви Марії та дідуся й бабусі Ісуса Христа.
Архієрейську Літургію очолив єпископ-ординарій Мукачівської дієцезії Антал Майнек, проповідь оголосив помічний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, Преосвященний владика Ніл Лущак.
Передував Службі Божій невеличкий концерт – подарунок для всіх прихожан та гостей парафії, а особливо  для бабусь та дідусів.
“Для особливого духовного налаштування на святу Месу ми запросили виступити з невеличким концертом у нашому храмі надзвичайно талановитого органіста, монаха-францисканця, брата Томаша-Патріка Форкоша із Будапешта та його колегиню, викладача музики, прекрасну скрипальку Моніку Ерді”, – поділився настоятель храму о. Олександр Сулінчак.
Загалом щорічна релігійна подія зібрала чимало парафіян та вірників різних конфесій – греко-католиків, реформатів – не тільки з Хуста, але й із Вишкова, Буштина, Тячева та Рахова.
Цього дня духівники молилися за подружжя та родини, зокрема за представників старшого покоління – дідусів та бабусь, які в родині виконують важливу виховну роль. Святі отці закликали молодь шанувати старших, цінувати їхній досвід, берегти та піклуватися про них, а останнім бажали терпіння і мудрості у вихованні онуків у Божому дусі.
«Святі Анна та Йоаким – приклад єдності та любові між поколіннями. Надзвичайну родину об’єднувала любов, що відображала красу родинних зв’язків. Тож потрібно молитися і просити в Бога ласки для наших родин, цінувати та берегти тих, хто поруч, – закликав о.Олександр.
Розділити радість свята з римо-католицькою громадою Хуста завітали і представники влади, зокрема міський голова Володимир Кащук привітав отця Олександра з особливим ювілеєм – 10-річчям настоятельства в храмі св. Анни та Йоакима. Відвідав Месу і консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Янош Сабов.
По завершенні Служби отець Олександр Сулінчак побажав усім щирої віри, миру, злагоди, щоб виховували своїх дітей та онуків в любові, надалі утверджувалися у вірі в Христа Спасителя та заручилися молитовною підтримкою святих Анни і Йоакима. Також настоятель подякував духовенству та паломникам, які відгукнулися на запрошення та прибули на спільну молитву.

Богдана Клекнер.

f8e4aa4-dsc01516 19847ca-dsc01519 0826dcb-dsc01517 b66cacf-dsc01541

Опубліковано: 27.07.2017 5962 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Відбудеться благодійний концерт
Запрошуємо всіх на благодійний концерт «З мистецтвом до перемоги», який відбудеться 08 травня 2024 року о 12.00 год. за к.ч. по вул. Карпатської Січі, 47 (біля входу в СШ № 6) за сприяння Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 та учнів і вчителів Хустської мистецької школи. Зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.   Управління культури,… ...
Вітання з Великоднем
Шановні жителі Хустської громади, дорогі віряни!  Зі щирим серцем вітаю всіх християн, хто святкує сьогодні Великдень. Ці дні – найкращий час просити добру долю у воскреслого Господа для всієї України, захисту для кожного воїна. Багато наших Захисників зустрічають свято на передовій, завдяки їхній самовідданості, ми маємо змогу у тиші зустріти Великодні дні. Доземно вклоняюся Героям… ...
EU4Culture: онлайн-курс із грантового менеджменту для митців і діячів культури
До 16 травня триває прийом заявок на участь в онлайн-курсі з грантового менеджменту для представників креативних індустрій від EU4Culture. EU4Culture надає митцям та діячам культури можливість отримати доступ до онлайн-курсу з написання грантових заявок. Онлайн-курс має на меті надати фундаментальні знання з цієї теми особам, зацікавленим у подачі заявок на фінансування від ЄС для реалізації… ...
Заміна водопроводу по вул. Кубинця
2 травня аварійною бригадою Хустського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства було замінено протяжністю 73 м магістрального водопроводу на вул. Кубинця. Тут прокладено нові та надійні труби. Адміністрація Хустське ВУВКГ ...
Територію Хустського замку прибрано та впорядковано
Цей тиждень розпочався з активного прибирання території та руїн Хустського замку. Акція була масштабною як за кількістю людей, так і за обсягом виконаних робіт. Найважчу роботу на себе взяли лісівники філії «Хустське ЛДГ» та рятувальники. Працювали тут декілька днів, зробили об’ємну роботу, розчистили територію від чагарників. У рамках прибирання замінено й прапор України, що майорить… ...
Оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
Загальний план заходів з проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема, дотримання алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога» Детальніше про конкурс тут: Загальний План заходів ...