Хустська міська рада

Про заходи боротьби з порушеннями податкового законодавства на Хустщині

Сьогодні в складній суспільно-політичній та соціально-економічній ситуації в країні важливо підтримувати динаміку надходжень до державної скарбниці, що забезпечить належне функціонування держави та місцевого самоврядування. Тому перед фіскальними органами стоїть, як ніколи, важливе завдання – забезпечити своєчасне наповнення бюджетів всіх рівнів, в тому числі за рахунок виявлення наявних схем мінімізації податкових зобов’язань, фактів ухилення від декларування та сплати податкових зобов’язань, фактів несвоєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету.
Вагомими чинниками, що впливають на рішення суб’єкта господарювання щодо ухилення від сплати податків є відповідальність за порушення податкового законодавства, ймовірність виявлення факту ухилення від сплати податків. Тому дієвим засобом протидії ухиленню від сплати податків є застосування економічно обґрунтованих санкцій за порушення податкового законодавства; Відповідальність за порушення податкового законодавства передбачена главою 11, 12 Податкового кодексу України.
З метою упередження порушень та для забезпечення безумовного дотримання вимог податкового законодавства Хустською ОДПІ проводяться відповідні контрольно-перевірочні заходи.
Так за січень-серпень 2015 року працівниками інспекції було проведено 1 планову та 22 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, за результатами яких було донараховано 141,5 тис.грн.
З початку поточного року проведено 90 перевірок декларацій з бюджетним відшкодуванням, з яких 8 документальних та 82 камеральні. Порушень при проведенні цих перевірок не встановлено.
Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 121 камеральну перевірку звітності юридичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  49 тис. грн. штрафних санкцій.
Крім цього, проведено 12 документальних перевірок фізичних осіб-підприємців, з них 4 згідно плану-графіку, 8 документальних позапланових перевірок. За результатами проведених перевірок було донараховано 181,4 тис. грн. Протягом січня-серпня 2015 року працівниками Хустської ОДПІ було проведено 219 перевірок фізичних осіб-підприємців, які подали заяви на припинення підприємницької діяльності, за результатами проведених перевірок було донараховано 15,9 тис. грн.
Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 170 камеральних перевірок звітності фізичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  107,7 тис. грн. штрафних санкцій.
З початку 2015 року відповідно до ст. 165-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неподання (несвоєчасне подання) звітності по ЄСВ та порушення граничних термінів сплати внеску, порушення порядку нарахування ЄСВ застосовано штрафні санкції до 140 посадових осіб платників ЄСВ на суму 83,8 тис. грн.
За 8 місяців 2015 року відповідно до ч. 11 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» працівниками інспекції застосовано фінансові санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до 321 суб’єкта господарської діяльності  на суму 422 тис. грн.
Хустська ОДПІ просить платників податків та зборів, інших обов’язкових платежів сумлінно виконувати свій обов’язок по належному й своєчасному декларуванню та сплаті податкових зобов’язань.

За матеріалами Хустської ОДПІ

 

Опубліковано: 17.09.2015 2540 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Територію Хустського замку прибрано та впорядковано
Цей тиждень розпочався з активного прибирання території та руїн Хустського замку. Акція була масштабною як за кількістю людей, так і за обсягом виконаних робіт. Найважчу роботу на себе взяли лісівники філії «Хустське ЛДГ» та рятувальники. Працювали тут декілька днів, зробили об’ємну роботу, розчистили територію від чагарників. У рамках прибирання замінено й прапор України, що майорить… ...
Оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
Загальний план заходів з проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема, дотримання алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога» Детальніше про конкурс тут: Загальний План заходів ...
Профілактика сказу – пероральна імунізація диких тварин
Сказ особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи. Основним джерелом сказу у домашніх тварин є лисиця звичайна або червона, яка є джерелом збудника інфекції та забезпечує постійну циркуляцію вірусу в природі. Синамтропізація лисиць, неконтрольоване їх розмноження гарантує постійні контакти з безпритульними собаками і котами та поширення сказу… ...
Мудрість та відвага: в Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
Участь у І територіальному відбірковому етапі беруть рої середньої та старшої вікової групи з різних куточків Хустської міської територіальної громади. Мета гри – плекання нової генерації українців, захисників держави. Ця гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. “Джура” – це про команду, змагання та дружбу.… ...
Стадіон повинен працювати, а діти – розвиватися
На цьому наголосив в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, відвідавши міський стадіон “Карпати”. Сьогодні, 1 травня, тут відбулося представлення нового директора. Ним став Олександр Павлюк із міста Хуст. «Нові люди, а це означає, що молодь із новими силами зможе втілювати багато ідей та задумів. На це покладаємо великі надії. Наша територіальна громада – велика, а… ...
Вітання директорам шкіл
Керівники шкіл відзначають сьогодні одне з професійних свят — День директора школи. Тому кожному із тих, хто очолює шкільні колективи нашої Хустської міської територіальної громади, хочу сказати «дякую». На ваших плечах – нелегка ноша, але така потрібна і важлива. Саме ви задаєте темп усьому навчальному закладу, підтримуєте і направляєте педагогічний колектив, дисциплінуєте учнів. Бажаю вам… ...