Хустська міська рада

Конкурс регіональних партнерів House of Europe, стипендія для танцівників та резиденція для сценаристів – можливості від ЄС

Програми від країн ЄС:

Для митців. Конкурс Центру мистецтв і медіа в Карлсруе для проєктів, що поєднують арт і штучний інтелект. Дедлайн – 28 лютого.

Для студентів. Онлайн-подія «Навчання в ЄС безкоштовно: Бельгія». Відбудеться – 23 лютого.

Для працівників молодіжних центрів. Дводенний онлайн-тренінг з digital-навичок. Дедлайн реєстрації – 21 лютого.

Для професіоналів, що працюють з темою інклюзії. Конференція з питань інклюзії Inclusive Inspiration від British Council. Відбудеться – 25-26 лютого.

Для екоівідповідальних громадян. Відеоконкурс «Ваші жести ековідповідальних громадян» від Французького інституту. Дедлайн – 7 березня.

Для митців. Онлайн-подія «Креативної Європи» та i-Portunus «Міжнародна мобільність для митців». Відбудеться – 25 лютого.

Для режисерів та сценаристів. Конкурс від програми EKRAN+ 2021 з можливістю відзняти дві сцени з вашого сценарію за участі професійного акторського складу та зйомочної групи. Дедлайн – 12 квітня.

Для молоді з інвалідністю. Набір на курс з маркетингу в соціальних медіа. Реєстрація – до 28 лютого.

Для студентів та молодих науковців. Стипендії на літні курси німецької мови в Баварії. Дедлайн – 23 березня.

Для фахівців культури і мистецтва, що працюють з культурною спадщиною. Гранти мобільності на професійні поїздки до ЄС від i-Portunus. Дедлайн – 15 квітня.

 

House of Europe шукає партнерів у регіонах

До 16 березня Дім Європи шукає партнерів у регіонах, а саме:

Команди менеджерів з міст, яким бракує культурної інфраструктури. На кілька тижнів (між травнем та вереснем 2021 року) ви прийматимете у своїх містах мобільний павільйон.

Команди працюючих та успішних креативних просторів в обласних центрах. Навесні 2022 року ви прийматимете у себе поп-ап хаб та фестиваль креативності House of Europe Festival.

Дізнайтесь більше про регіональні програми House of Europe та конкурс з пошуку партнерів 25 лютого, о 16:00 під час онлайн-презентації на фейсбук сторінці House of Europe.

 

Digital Lab: для менеджерів креативних хабів

House of Europe збирає менеджерів креативних хабів на онлайн-лабораторію для пошуку рішень в умовах нової реальності. Під час чотирьох онлайн-сесій (з 1 по 29 квітня) разом з експертами з ЄС, Великої Британії та України учасники знайдуть опори, що допоможуть їх креативним просторам втриматися на плаву. Кожна сесія включатиме презентацію прикладу з роботи від експерта або експертки, його обговорення у групах та час для напрацювання нових рішень. Дедлайн – 10 березня.

 

Онлайн-табори європейської молоді

House of Europe запрошує дітей 11-13 років з усіх куточків України у онлайн-табір європейської молоді на тему інклюзії та підлітків 14-16 років у онлайн-табір на тему екології. Обидва табори триватимуть 10 днів з 21 червня до 2 липня. Ми раді усім активним дітям, особливо: з інвалідністю та особливостями розвитку, мешканцям сіл та містечок та тим, кому довелося переїхати через конфлікт на сході України. Дедлайн – 31 березня.

 

Онлайн-стипендія імені Піни Бауш 

Мистецька Фундація Північного Рейну-Вестфалії та Фонд Піни Бауш нададуть танцівникам і хореографам стипендію у 5 000 євро на онлайн-співпрацю. Це може бути вивчення танцю, опанування нової техніки або методів роботи — все, що сприятиме професійному зростанню. Співпраця має відбутися з червня 2021 до серпня 2022. Дедлайн – 15 березня.

 

Резиденція для сценаристів у Румунії

Pustnik – це професійний ретрит для сценаристів, які які працюють над своїм першим або другим повним метром. У мальовничій локації на березі Дунаю учасники зможуть зосередитися на роботі над новим проєктом і познайомитися з колегами та випускниками програми з усього світу. Перебування та кошти на місцевий транспорт забезпечує Pustnik. Дедлайн – 14 березня.

 

Конкурс проєктів для культурної столиці Європи 2023 – Елефсіна

Це можливість стати частиною програми «Загадки переходу», яку грецьке місто Елефсін готує як Культурна столиця Європи. Організатори чекають на проєкти, що відображають унікальні риси одного з найдавніших міст країни та сучасні виклики, з якими стикається Елефсін і вся Європа. Це може бути мистецька, освітня або дослідницька ініціатива у сфері перформативного мистецтва, фотографії, танцю або ще однієї з понад 20 сфер. Дедлайн – 31 березня.

Більше інформації за посиланням https://houseofeurope.org.ua/ ,

House of Europeask@houseofeurope.org.ua

Управління культури, молоді і спорту

Хустської міської ради

Опубліковано: 22.02.2021 874 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Мітинг-реквієм “Залишаємося гідними своїх героїв”: Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО)
Сьогодні, 20 лютого, перші керівники Хустського краю вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні. Відтак, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників у 2013–2014 рр.., урочисто поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Янголу-революціонеру», що у міському парку відпочинку імені Героїв Майдану. Відповідно до Указу Президента України 20 лютого ми відзначаємо День вшанування подвигу… ...
Відбулася студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди»
Учора, 15 лютого, в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» була проведена студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди» до Дня Святого Валентина серед команд студентів ліцеїв, коледжів та вузів міста Хуст. У змаганнях взяли участь 9 команд ерудитів з оригінальними назвами та слоганами: «Stars» Карпатського інституту підприємництва, «Едельвейс» Хустського професійного ліцею сфери послуг, «Медики-Ведмедики» і… ...
Розпочато прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти з 1 лютого 2024 року розпочало прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році. Премія присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва – постановки, що мають сценічне втілення на професійній сцені. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах у розмірі… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Креативна Європа: пан’європейські культурні об’єднання. Дедлайн — 31 січня Опитування про стан культури та креативної економіки в Україні. Дедлайн — 31 січня Конкурс волонтерів для написання новин, редагування і роботи з соцмережамидо Читомо. Перекладацька стипендіяімені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого Стипендії для журналістівна навчання в Оксфорді та створення власних проєктів. Дедлайн… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Stories of Resilience: письменницько-дослідницький проєкт для журналістів та письменників. Дедлайн — 31 січня Конкурс для митців на участь у програмі мистецьких резиденцій у Єгипті. Дедлайн — 31 січня Перекладацька стипендія імені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого ZMINA.Rebuilding: гранти на проєкти з відновлення України. Дедлайн —… ...
У Хусті відбулося урочисте зібрання до Дня Соборності України та 78-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України «Наша єдність – наша зброя»
Сьогодні, 22-го січня, ми відзначаємо День Соборності України та 78-му річницю утворення Закарпатської області у складі України. Відтак відбулося урочисте зібрання, присвячене цим святковим датам, під назвою «Наша єдність – наша зброя».  Щороку 22 січня відзначається День Соборності України –в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося… ...