Хустська міська рада

ІІ засідання ІV сесії Хустської міської ради VІІІ скликання (ФОТО/ВІДЕО)

Близько сотні питань розглянули сьогодні, 21 квітня, депутати Хустської міської ради на другому засіданні четвертої сесії. Серед прийнятих рішень – бюджетні й ті, що пов’язані з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності тощо. 

Перед початком пленарного сесійного засідання головуючий, секретар Хустської міської ради Василь Губаль звернувся до депутатського корпусу зі вступним словом, у ході якого вніс зміни до порядку денного та ознайомив з ним. Передували цьому позивні Гімну та хвилина мовчання. Так, присутні вшанували пам’ять усіх загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Стартували обранці із бюджетних питань, з яких інформувала начальниця фінансового управління Марина Глеба. Відтак внесено низку змін до місцевих програм, зокрема: Програми надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програми благоустрою території Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Міської Програми “Питна Вода України” на 2022-2024 роки Хустської міської територіальної громади; Програми реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Програми фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці виконавчого комітету Хустської міської ради на 2022-2024 роки; Програми матеріально-технічного забезпечення батальйону територіальної оборони (військова частина А7124), який формується в Хустському районі з постійним місцем дислокації в м.Хуст на території Хустської міської територіальної громади на 2023 рік; Програми часткової  компенсації медикаментозного забезпечення окремих категорій населення Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки на територіях Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програми фінансової підтримки діяльності Хустської районної військової адміністрації на 2023 рік; Програми соціально-економічного розвитку Хустської міської територіальної громади на 2023 рік; Програми матеріально – технічного забезпечення Хустського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2021 – 2025 роки. Крім того, окремі місцеві програми затверджено, зокрема: Програму підтримки обдарованої молоді Хустської міської територіальної громади на 2023-2024 роки; Програму розвитку земельних відносин та охорони земель Хустської міської територіальної громади на 2023 рік. Таким чином у ході засідання внесено й зміни до головного фінансового документу громади на рік поточний.

Також депутати майже одноголосно прийняли проєкти рішень, що пов’язані з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності. Поінформувала з земельних та майнових питань, яких налічувалося понад 6 десятків, Вікторія Гелеван, начальниця управління з питань майна комунальної власності.

Єдиної думки дійшов депутатський корпус, у кількості 26-ти депутатів, й у питанні Про затвердження Статуту Комунального Підприємства Хустської міської ради «Хусттепло» в новій редакції. Крім того, підтримав у “різному” і такі питання: Про затвердження Положення про управління з питань майна комунальної власності виконавчого комітету Хустської міської ради в новій редакції; Про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2020 року № 8 «Про утворення постійних депутатських комісії Хустської міської ради»; Про затвердження Положення про управління секретаріату Хустської міської ради; Про надання згоди на укладення меморандуму про співпрацю та партнерство між мерією міста Ардуд повіту Сату-Маре (Румунія) та виконавчим комітетом Хустської міської ради.

Щодо ліквідації лікувально-профілактичних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» Хустської міської ради Закарпатської області, то тут у сесійній залі виникли питання. У проєкті рішення йдеться про те, щоб

*ліквідувати з 1 липня 2023 року лікувально-профілактичні підрозділи Комунального некомерційного  підприємства «Хустський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Хустської міської ради  Закарпатської області, а саме:

1. Амбулаторію с. Березово (Закарпатська обл., Хустський р-н, Березово, 771А);

2. Амбулаторію с. Горінчово (Закарпатська обл., Хустський р-н, Горінчово, Незалежності, 145а);

3. Амбулаторія с. Нижній Бистрий (Закарпатська обл., Хустський р-н, с. Нижній Бистрий, 406А);

4. Амбулаторію с. Монастирець (Закарпатська обл., Хустський р-н, Монастирець, 8);

5. Фельдшерський пункт Ряпідь (Закарпатська обл. Хустський р-н, Ряпідь 569);

6. Фельдшерський пункт Поточок (Закарпатська обл. Хустський р-н, Поточок,87);

7. Фельдшерський пункт Противень (Закарпатська обл., Хустський р-н., Противень,757);

8. Фельдшерський пункт Кривий (Закарпатська обл. Хустський р-н, Кривий, Матросова,15).

9. Фельдшерський пункт Широке (Закарпатська обл., Хустський р-н, Широке,276)

  • із штатним розписом в загальній кількості 38.75 штатних одиниць.

 

**Також ліквідувати з 1 липня 2023 року лікувально-профілактичні підрозділи Комунального некомерційного підприємства «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» Хустської міської ради  Закарпатської області, а саме:

1. Амбулаторію с. Велятино (Закарпатська обл., Хустський р-н, Велятино, Миру, 85);

2. Амбулаторію смт. Вишково (Закарпатська обл., Хустський р-н, Вишково, Центральна, 17);

3. Амбулаторію с. Яблунівка (Закарпатська обл., Хустський р-н, Яблунівка, Незалежності, 67);

4. Фельдшерський пункт Шаян (Закарпатська обл., Хустський р-н, Шаян, 17);

5. Фельдшерський пункт Ракош (Закарпатська обл., Хустський р-н, Ракош, вул. Грушова, 86);

  • із штатним розписом в загальній кількості 50.25 штатних одиниць.

 

***Крім того, аби ліквідувати цим рішенням з 1 липня 2023 року й решту лікувально-профілактичних підрозділів Комунального некомерційного  підприємства «Хустський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Хустської міської ради  Закарпатської області, а саме:

1. Амбулаторію с. Драгово (Закарпатська обл., Хустський р-н, Драгово, Центральна, 82);

2. Фельдшерський пункт Забереж (Закарпатська обл., Хустський р-н, Забереж, В.Івасюка, 22);

3. Амбулаторію с. Забрідь (Закарпатська обл., Хустський р-н, Забрідь, Грушевського, 173);

4. Амбулаторію с. Золотарьово (Закарпатська обл., Хустський р-н, Золотарьово, Центральна, 55 В);

5. Фельдшерський пункт Вільшани (Закарпатська обл., Хустський р-н, Вільшани, 32);

6. Фельдшерський пункт Діброва (Закарпатська обл., Хустський р-н, Вільшани, 32);

7. Фельдшерський пункт Становець (Закарпатська обл., Хустський р-н, Становець, 89).

8. Фельдшерський пункт Кічерели (Закарпатська обл., Хустський р-н, Кічерели,121).

  • із штатним розписом в загальній кількості 47.0 штатних одиниць.

 

А керівнику Комунального некомерційного  підприємства «Хустський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Хустської міської ради  Закарпатської області на підставі цього рішення з дотриманням вимог діючого трудового законодавства провести звільнення працівників лікувально-профілактичних підрозділів та за наявної можливості забезпечити працевлаштування працівників ліквідованих підрозділів. Також на підставі цього рішення внести зміни в штатний розпис та подати на затвердження виконавчому комітету Хустської міської ради.

Опісля депутатом Віктором Сабадошем внесено пропозицію стосовно того, аби зі списку виключити такі населені пункти, як Вишково та Горінчево. Таку пропозицію підтримав 21 обранець, відтак це рішення ухвалено зі змінами.

 

Йшлося на сесії й Про затвердження Положення про одноразові грошові премії спортсменам та тренерам Хустської міської територіальної громади з олімпійських та не олімпійських видів спорту; й Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Хустської міської ради; й Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ, майданів, набережних в м. Хуст та населених пунктів Хустської територіальної громади; й Про затвердження уточненого фінансового плану на 2023 рік комунального некомерційного підприємства “Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги” Хустської міської ради; й Про надання матеріальної допомоги зі змінами.

До слова, звіт керівника комунального підприємства «Реклама-Хуст» Хустської міської ради за 2022 рік відтерміново із-за його відсутності. Відтак це питання перенесено на наступну сесію.

Власне, підсумував засідання Василь Губаль журналістам телеканалу “М-студіо” в інтерв’ю.

Відео до Вашої уваги:

 

Пресслужба Хустської міської ради

 

Опубліковано: 21.04.2023 893 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Відбудеться благодійний концерт
Запрошуємо всіх на благодійний концерт «З мистецтвом до перемоги», який відбудеться 08 травня 2024 року о 12.00 год. за к.ч. по вул. Карпатської Січі, 47 (біля входу в СШ № 6) за сприяння Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 та учнів і вчителів Хустської мистецької школи. Зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ.   Управління культури,… ...
Вітання з Великоднем
Шановні жителі Хустської громади, дорогі віряни!  Зі щирим серцем вітаю всіх християн, хто святкує сьогодні Великдень. Ці дні – найкращий час просити добру долю у воскреслого Господа для всієї України, захисту для кожного воїна. Багато наших Захисників зустрічають свято на передовій, завдяки їхній самовідданості, ми маємо змогу у тиші зустріти Великодні дні. Доземно вклоняюся Героям… ...
EU4Culture: онлайн-курс із грантового менеджменту для митців і діячів культури
До 16 травня триває прийом заявок на участь в онлайн-курсі з грантового менеджменту для представників креативних індустрій від EU4Culture. EU4Culture надає митцям та діячам культури можливість отримати доступ до онлайн-курсу з написання грантових заявок. Онлайн-курс має на меті надати фундаментальні знання з цієї теми особам, зацікавленим у подачі заявок на фінансування від ЄС для реалізації… ...
Заміна водопроводу по вул. Кубинця
2 травня аварійною бригадою Хустського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства було замінено протяжністю 73 м магістрального водопроводу на вул. Кубинця. Тут прокладено нові та надійні труби. Адміністрація Хустське ВУВКГ ...
Територію Хустського замку прибрано та впорядковано
Цей тиждень розпочався з активного прибирання території та руїн Хустського замку. Акція була масштабною як за кількістю людей, так і за обсягом виконаних робіт. Найважчу роботу на себе взяли лісівники філії «Хустське ЛДГ» та рятувальники. Працювали тут декілька днів, зробили об’ємну роботу, розчистили територію від чагарників. У рамках прибирання замінено й прапор України, що майорить… ...
Оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
Загальний план заходів з проведення Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху з 13 по 19 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема, дотримання алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога» Детальніше про конкурс тут: Загальний План заходів ...