Хустська міська рада

Фемхаус тиждень, премія для журналістів та табори для дітей – можливості від ЄС

Програми для вас від країн ЄС:

Для громадських організацій. Вебінар «Дистанційний менеджмент волонтерів» від Info Centre for Erasmus+ Youth and European Solidarity Corps in Ukraine. Відбудеться – 12 березня.

Для митців. Літературна резиденція у Швеції на тему літератури робітничого класу. Дедлайн – 21 березня.

Для студентів. Стажування в аналітичних центрах від Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за підтримки Посольства Швеції. Дедлайн – 22 березня.

Для стартапів та підприємців, що поєднують музику і технологічні інновації. Семимісячна програма Music Tech Music Tech Europe Academy за підтримки «Креативної Європи». Дедлайн – 15 березня.

Для науково-дослідних груп закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств з України та Литви. Конкурс спільних українсько-листовських науково-дослідних проєктів 2022-2023. Дедлайн – 4 травня.

Для випускників та учасників Академії культурного лідера. Конкурс на участь в нетворкінгових навчальних подорожах до країн ЄС. Дедлайн – 15 березня.

Для архітекторів з Дніпра. Вакансія архітектора-дизайнера у Центрі сучасної культури у Дніпрі.

Для мерів та голів громад. Тренажер-генератор для формування стратегій розвитку ОТГ від Агенції просторового розвитку Zvidsy.

Фемхаус тиждень: Жінки\ Міста \ Мистецтва

Платформа Тю, House of Europe та Арт-кластер Ось разом з партнерськими проєктами з України та Європи запускають спільну програму, присвячену Міжнародному Дню боротьби жінок за свої права, яка триватиме з 8 по 14 березня. Фемхаус тиждень: Жінки\ Міста\ Мистецтва ― це можливість через залученість та солідарність дізнатись яким може бути жіноче мистецтво, фемінізм, дослідництво, екологія, урбанізм та практики турботи.

Онлайн-табори європейської молоді

House of Europe запрошує дітей 11-13 років з усіх куточків України у онлайн-табір європейської молоді на тему інклюзії та підлітків 14-16 років у онлайн-табір на тему екології. Обидва табори триватимуть 10 днів з 21 червня до 2 липня. Ми раді усім активним дітям, особливо: з інвалідністю та особливостями розвитку, мешканцям сіл та містечок та тим, кому довелося переїхати через конфлікт на сході України. Дедлайн – 31 березня.

Digital Lab: для менеджерів креативних хабів

До 10 березня House of Europe збирає менеджерів креативних хабів на онлайн-лабораторію для пошуку рішень в умовах нової реальності. Під час чотирьох онлайн-сесій (з 1 по 29 квітня) разом з експертами з ЄС, Великої Британії та України учасники знайдуть опори, що допоможуть їх креативним просторам втриматися на плаву. Кожна сесія включатиме презентацію прикладу з роботи від експерта або експертки, його обговорення у групах та час для напрацювання нових рішень.

House of Europe шукає партнерів у регіонах

Дім Європи шукає партнерів у регіонах, а саме:

Команди менеджерів з міст, яким бракує культурної інфраструктури. На кілька тижнів (між травнем та вереснем 2021 року) ви прийматимете у своїх містах мобільний павільйон.

Команди працюючих та успішних креативних просторів в обласних центрах Навесні 2022 року ви прийматимете у себе поп-ап хаб та фестиваль креативності House of Europe Festival. Дедлайн – 16 березня.

10 березня о 16:00 під час онлайн-події на сторінці Facebook House of Europe менеджерки обох програм відповідатимуть на запитання до умов конкурсів та заявки.

Премія імені Лоренцо Наталі для журналістів 

Це премія Європейської комісії, що вже майже 30 років відзначає журналістів, що не бояться писати на важливі теми: від прав людини до екології. Винагорода складає 10 000 євро. Дедлайн – 18 квітня.

Програма для стартапів, що створюють технологічні рішення для медіа 

STADIEM – це програма від «Горизонт 2020» для технологічних стартапів, що створюють інноваційні цифрові рішення для медіа. Ви можете отримати до 150 000 євро на проєкт, що стосується створення і розповсюдження контенту, архівування, протидії дезінформації, штучного інтелекту або іншу проривну ідею, що допоможе європейським медіа впоратися з викликами сучасності. Дедлайн – 31 березня.

Більше інформації за посиланням https://houseofeurope.org.ua/ ,

House of Europeask@houseofeurope.org.ua

 

Управління культури, молоді і спорту

Хустської міської ради

 

 

 

 

Опубліковано: 09.03.2021 628 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Мітинг-реквієм “Залишаємося гідними своїх героїв”: Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО)
Сьогодні, 20 лютого, перші керівники Хустського краю вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні. Відтак, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників у 2013–2014 рр.., урочисто поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Янголу-революціонеру», що у міському парку відпочинку імені Героїв Майдану. Відповідно до Указу Президента України 20 лютого ми відзначаємо День вшанування подвигу… ...
Відбулася студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди»
Учора, 15 лютого, в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» була проведена студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди» до Дня Святого Валентина серед команд студентів ліцеїв, коледжів та вузів міста Хуст. У змаганнях взяли участь 9 команд ерудитів з оригінальними назвами та слоганами: «Stars» Карпатського інституту підприємництва, «Едельвейс» Хустського професійного ліцею сфери послуг, «Медики-Ведмедики» і… ...
Розпочато прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти з 1 лютого 2024 року розпочало прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році. Премія присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва – постановки, що мають сценічне втілення на професійній сцені. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах у розмірі… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Креативна Європа: пан’європейські культурні об’єднання. Дедлайн — 31 січня Опитування про стан культури та креативної економіки в Україні. Дедлайн — 31 січня Конкурс волонтерів для написання новин, редагування і роботи з соцмережамидо Читомо. Перекладацька стипендіяімені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого Стипендії для журналістівна навчання в Оксфорді та створення власних проєктів. Дедлайн… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Stories of Resilience: письменницько-дослідницький проєкт для журналістів та письменників. Дедлайн — 31 січня Конкурс для митців на участь у програмі мистецьких резиденцій у Єгипті. Дедлайн — 31 січня Перекладацька стипендія імені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого ZMINA.Rebuilding: гранти на проєкти з відновлення України. Дедлайн —… ...
У Хусті відбулося урочисте зібрання до Дня Соборності України та 78-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України «Наша єдність – наша зброя»
Сьогодні, 22-го січня, ми відзначаємо День Соборності України та 78-му річницю утворення Закарпатської області у складі України. Відтак відбулося урочисте зібрання, присвячене цим святковим датам, під назвою «Наша єдність – наша зброя».  Щороку 22 січня відзначається День Соборності України –в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося… ...