Хустська міська рада

Чергову низку нагальних питань вирішували депутати на жовтневому засіданні сесії (ФОТО/ВІДЕО)

Сьогодні, 31 жовтня, відбулося V засідання ІV сесії Хустської міської ради VІІІ скликання, на якому розглянуто понад сотні нагальних для громади питань. 

На міській сесії зареєструвалося 27 обранців. Після реєстрації традиційно прозвучали позивні Гімну, далі до присутніх звернувся головуючий – міський голова Володимир Кащук. Мова йшла про Алею Слави, яку планують розмістити у центрі міста задля вшанування загиблих захисників, якими пишається вся громада і перед якими вона у неоплатному боргу. Де саме розташують алею визначать родини Героїв, адже наразі вже проводяться відповідні зустрічі влади із ними за участі військових. Опісля послідувала хвилина мовчання, відтак у сесійній залі присутні з глибоким сумом схилили голови. Роботу ж сесії депутатський корпус розпочав із корегування порядку денного, адже окремі питання знято з розгляду і відправлено на довивчення. Однак не обійшлося сьогодні і без доповнень.

Стартували із бюджетних рішень. Найперше, начальниця фінансового управління Марина Глеба відзвітувала про виконання бюджету Хустської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року. Так, по загальному фонду по доходах в сумі 582 089,2 тис. грн., по видатках в сумі 518 416,7 тис. грн., з перевищенням доходів над видатками в сумі 63 672,5 тис.грн., по кредитуванню за обсягом надання кредитів в сумі 200,0 тис.грн.. А також по спеціальному фонду по доходах в сумі 35 308,6 тис. грн., по видатках в сумі  60 818,5 тис. грн., з використанням коштів, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) в сумі 30 982,7 тис.грн., по кредитуванню за обсягом повернення кредитів в сумі 150,0 тис.грн. та за обсягом надання кредитів в сумі 150,0 тис.грн..

Заслухавши інформацію головної фінансистки громади, звіт у ході засідання затверджено. Після чого внесено зміни до ряду програм, зокрема: Програми розвитку земельних відносин та охорони земель Хустської міської територіальної громади на 2023 рік; Програми охорони навколишнього природного середовища Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Міської  Програми “Питна Вода України” на 2022-2024 роки Хустської міської територіальної громади; Програми надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Хустської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програми реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Програми благоустрою території Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Програми створення та накопичення матеріального резерву та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення Хустської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програми матеріально-технічного забезпечення батальйону територіальної оборони (військова частина А7124), який формується в Хустському районі з постійним місцем дислокації в м.Хуст на території Хустської міської територіальної громади; Програми розвитку фізичної кльтури і спорту у Хустській міській територіальній громаді на 2023-2025 роки; Програми підтримки соціально-незахищених верств населення Хустської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; Програми забезпечення державної безпеки на території Хустської міської територіальної громади, матеріально-технічного забезпечення Управління СБУ в Закарпатській області на 2023 рік; до Програми підвищення ефективності діяльності Територіального управління БЕБ у Закарпатській області на 2023 – 2024 роки; Комплексної програми профілактики злочинності на території Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програми інформатизації «Цифрова Хустська територіальна громада на 2023-2025 роки»; міської цільової програми «Власний дім» Хустської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програми із підтримки законності та правопорядку на території Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, поданої Хустською окружною прокуратурою; Програми фінансової підтримки діяльності управління соціального захисту населення Хустської районної державної  адміністрації – районної військової адміністрації  на 2023 рік; Програми фінансової підтримки діяльності Хустської районної військової адміністрації на 2023 рік; Міську програму забезпечення права дитини на виховання у сімейному оточенні на 2018-2025 роки.

Щодо внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Хустська центральна лікарня імені  Віцинського Остапа Петровича» Хустської міської ради на 2021-2023 роки, то тут варто відмітити, що наразі загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить всього 75 371,019 тис. грн., а це – коштів міського бюджету у розмірі 50 678,199 тис. грн. та 24 692,820 тис.грн. з інших джерел. Також у ході засідання озвучено ще одне актуальне уточнення, мова про 200 тисяч субвенції з місцевого бюджету (Драгівська громада), що спрямовано на оновлення теплотраси.

Також йшлося про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Хустської міської територіальної громади на 2023 рік. А відтак й до головного фінансового документу – бюджету Хустської міської територіальної громади на поточний 2023 рік.

Рішення, пов’язані з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності, продовжили роботу засідання. Таких нарахувалося понад шість десятків, усі прийняті майже одноголосно.

Серед різного – дострокове припинення повноважень старости Боронявського старостинського округу Богдана Клованича за його особистою заявою про складання ним повноважень, а відтак і звільнення з посади відповідно. У результаті міський голова подякував колезі за сумлінно виконану роботу впродовж трьох років, той у свою чергу вдячний за досвід, мудрі поради та десь й справедливу критику.

Рішення про надання матеріальної допомоги традиційно завершили роботу сесії. Так, одноразові матеріальні допомоги депутати надали військовослужбовцям, що отримали поранення під час проходження служби, у розмірі 50 000 гривень, членам сімей загиблих захисників –  100 000, та громадянам Хустської МТГ, які звернулися з проханням допомогти.

Варто зазначити, що на сьогоднішньому засіданні був присутній і батько одного з полеглих захисників Василь Полянський, який по закінченні сесії зі сльозами на очах звернувся до присутніх у залі та розповів власну трагічну історію про загибель сина на фронті. Керівники ради у першу чергу висловили співчуття батьку Героя та запевнили, що робитимуть й надалі все від них залежне, аби зменшити біль утрати.

Відео “М-студіо”:

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 31.10.2023 1117 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

«Вітрина-1201»: Пенсійний фонд інформує про надання житлових субсидій та пільг
Пенсійний фонд України продовжує працювати над  удосконаленням системи надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Першим кроком стала автоматизація процесу їхнього призначення. У зв’язку з цим до 1 січня 2023 року управителям багатоквартирних будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, виконавцям комунальних послуг необхідно було зареєструватися в електронному кабінеті на офіційному вебпорталі Пенсійного фонду України… ...
Відео з відкриття Алеї пам’яті Героїв у місті Хуст
...
З Днем державності України!
Сьогодні, 15 липня, Україна відзначає День української Державності. 3 цієї нагоди в Хустському міському парку біля памʼятника Янголу-революціонеру відбулися урочисті заходи. Участь у них взяло керівництво Хустської міської ради та району, громадськість. Хвилиною мовчання та покладанням квітів помʼянули тих, хто за понад тисячолітню історію боровся за українську державність і поклав за неї своє життя. Далі… ...
У Хусті відкрили Алею пам’яті Героїв
Символічним та водночас скорботним став недільний день урочистого відкриття Алеї пам’яті Героїв – земляків, які полягли за свободу і незалежність Батьківщини у російсько – українській війні. 14 липня Хустська територіальна громада, керівництво міста й району, військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, рідні та близькі полеглих воїнів, представники установ і організацій, депутати, старости, жителі та гості зібрались тут, аби… ...
128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада відзначає 102 річницю від дня створення
12 липня 1922 року вважають офіційною датою заснування 128-ї бригади. За роки існування завдяки подвигам, відвазі й хоробрості бійців бригада стала справді легендарною.Вічна пам’ять воїнам, які віддали своє життя у бою з ворогом.Низький уклін та шана військовослужбовцям, які сьогодні стоять на варті нашої безпеки, суверенітету та незалежності держави.Закарпаття пишається!Слава Україні!Героям слава! ...
АНОНС: 14 липня відбудеться відкриття Алеї пам’яті Героїв
Шановні жителі Хустської територіальної громади! У неділю, 14 липня 2024 року, о 14:00 годині у центрі міста Хуст (від пішохідної зони, що починається від римо-католицького костелу Святої Анни) відбудеться урочисте відкриття Алеї памʼяті Героїв. Запрошуємо вас вшанувати памʼять захисників, які поклали життя за нашу свободу, за волю та незалежність України в російсько-українській війні. Це місце –… ...