Хустська міська рада

Чергове засідання оргкомітету з відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України (ФОТО)

Сьогодні, 22 серпня, відбулося чергове засідання організаційного комітету з відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України на території Хустської міської територіальної громади під головуванням міського голови Володимира Кащука за участі його заступників Івана Фетька, Василя Сабадоша та Василя Калина, секретаря міської ради Василя Губаля, голови Хустської районної військової адміністрації Віктора Сабадоша, голови Хустської районної ради Назарія Павлія, а також працівників культури, освіти, правоохоронних органів і військомату тощо. 

Власне, учасники засідання обговорили святкування державних свят уцілому і остаточно визначилися з місцями проведення заходів. Оскільки на попередніх зустрічах йшлося про організацію подій з акцентом на технічні моменти, зокрема забезпечення усіма санітарними нормами з проведення подібних урочистостей. То – нині ж, вони зупинилися саме на погодженні сценарію обох патріотичних зібрань, що вже попередньо підготували працівники культури.

Так, урочиста церемонія підняття Державного Прапора України відбудеться завтра, 23 серпня, о 10-й ранку на майданчику перед Хустським краєзнавчим музеєм за участі обдарованих дітей громади. Відтак їх виступи у пріоритеті, виступи ж керівництва скорочені до мінімуму. Таке рішення прийняли самі ж перші керівники Хустського краю.

Утім, святкування Дня Державного Прапора України продовжиться у Хустській міській картинній галереї відкриттям художньої виставки народного творчого об’єднання «Митець Верховини» під назвою «Війна очима художників». Початок о 15:00 год. к.ч..

Завершиться День Прапора патріотичним концертом за участі оркестру та артистів театру «Зродились ми великої години…», що розпочнеться о 18-й у Закарпатському обласному театрі драми та комедії. Запрошуються всі бажаючі.

Наступний день – День Незалежності України – буде ще більш насиченим. Стартує ранковою молитвою за місто, за Україну, за борців за незалежність України, що звучатиме у всіх храмах та церквах громади. Продовжиться на стадіоні “Карпати” відкритою першістю ДЮСШ з таких видів спорту, як: футбол, вільна боротьба, легка атлетика, важка атлетика, гандбол. Початок о 10:00 год. к.ч..

Урочисте ж зібрання та концертна програма за участі Закарпатського обласного театру драми та комедії з нагоди відзначення 31-ї річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора України планують на 12:00 у театрі. Участь у заході візьме керівництво Хустської МТГ та Хустського району. Серед запрошених – сім’ї загиблих на війні. Опісля для всієї громади та гостей міста на центральній сцені, що на Майдані Незалежності, із концертною програмою виступить Мукачівський військовий оркестр 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Крім того, у Хустському краєзнавчому музеї впродовж двох днів, 23-24 серпня, проводитимуться екскурсії за розробленими маршрутами та «День відкритих дверей». А 24-го числа о 9-й кожен охочий може долучитися до тематичнї екскурсії на тему «Карпатська Україна – як етап державотворення».

У клубно-бібліотечних установах та сільських будинках культури Хустської МТГ будуть також проведені урочисті зібрання, тематичні вечори, виставки-інсталяції, книжково-ілюстративні виставки тощо.

 

Пресслужба Хустської міської ради

Опубліковано: 22.08.2022 1042 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Мітинг-реквієм “Залишаємося гідними своїх героїв”: Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО)
Сьогодні, 20 лютого, перші керівники Хустського краю вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні. Відтак, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників у 2013–2014 рр.., урочисто поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Янголу-революціонеру», що у міському парку відпочинку імені Героїв Майдану. Відповідно до Указу Президента України 20 лютого ми відзначаємо День вшанування подвигу… ...
Відбулася студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди»
Учора, 15 лютого, в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» була проведена студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди» до Дня Святого Валентина серед команд студентів ліцеїв, коледжів та вузів міста Хуст. У змаганнях взяли участь 9 команд ерудитів з оригінальними назвами та слоганами: «Stars» Карпатського інституту підприємництва, «Едельвейс» Хустського професійного ліцею сфери послуг, «Медики-Ведмедики» і… ...
Розпочато прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти з 1 лютого 2024 року розпочало прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році. Премія присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва – постановки, що мають сценічне втілення на професійній сцені. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах у розмірі… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Креативна Європа: пан’європейські культурні об’єднання. Дедлайн — 31 січня Опитування про стан культури та креативної економіки в Україні. Дедлайн — 31 січня Конкурс волонтерів для написання новин, редагування і роботи з соцмережамидо Читомо. Перекладацька стипендіяімені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого Стипендії для журналістівна навчання в Оксфорді та створення власних проєктів. Дедлайн… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Stories of Resilience: письменницько-дослідницький проєкт для журналістів та письменників. Дедлайн — 31 січня Конкурс для митців на участь у програмі мистецьких резиденцій у Єгипті. Дедлайн — 31 січня Перекладацька стипендія імені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого ZMINA.Rebuilding: гранти на проєкти з відновлення України. Дедлайн —… ...
У Хусті відбулося урочисте зібрання до Дня Соборності України та 78-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України «Наша єдність – наша зброя»
Сьогодні, 22-го січня, ми відзначаємо День Соборності України та 78-му річницю утворення Закарпатської області у складі України. Відтак відбулося урочисте зібрання, присвячене цим святковим датам, під назвою «Наша єдність – наша зброя».  Щороку 22 січня відзначається День Соборності України –в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося… ...