Хустська міська рада

40 проєктів рішень винесено на розгляд виконкому Хустської міської ради (ФОТО)

Чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради відбулося сьогодні, 4 серпня. Загалом членами виконкому розглянуто понад чотирьох десятків питань, по яких прийняті відповідні рішення.

Спершу з десяток питань стосувалися бюджету,  відтак внесено чимало додаткових змін як у попередньо прийняті рішення, так і в окремі програми. Серед них – Програма матеріально – технічного забезпечення Хустського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  на 2021 – 2025 роки; Програма інформаційного та матеріально-технічного забезпечення управління соціального захисту населення Хустської районної державної адміністрації для соціального обслуговування населення Хустської міської територіальної громади на 2021-2023 роки; Програма фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Хустська центральна лікарня  імені  Віцинського Остапа Петровича» Хустської міської ради на 2021-2023 роки; Програма благоустрою території Хустської міської територіальної громади  на 2020-2022 роки; Програма надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Хустської міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки; Програма розвитку фізичної культури i спорту у Хустській територіальній громаді на 2020-2022 роки; Програма проведення масових заходів у справах сім’ї, дітей та молоді, підтримки та оздоровлення (відпочинку) обдарованих учнів ДЮСШ і мистецьких шкіл Хустської міської територіальної громади на 2020-2022 роки. Крім того, затверджені чергові зміни до Програми проведення видовищних заходів у Хустській міській територіальній громаді на 2020-2022 роки тощо. 

Опісля йшлося про інвестиційну програму Хустського ВУВКГ на 2023 рік, яку члени виконкому погодили. До слова, з нею можна ознайомитись за посиланням: https://khust-miskrada.gov.ua/wp-content/uploads/2022/07/0.-Investytsiyna-prohrama-na-2023r.pdf .

Засідання ж продовжилося питаннями, що стосуються освітнього процесу. Харчування дітей у закладах дошкільної освіти Хустської міської територіальної громади у 2022 році обговорили передусім. Так, згідно з проєктом рішення, вирішено звільнити від оплати за харчування у закладах дошкільної освіти батьків (осіб, які їх замінюють), які належать до таких пільгових категорій:

1.1. Діти із малозабезпечених сімей.
1.2. Діти, що перебувають у санаторних та спеціальних і корекційних (інклюзивних) ЗДО (групах).
1.3. Діти з особливими потребами та діти з інвалідністю.
1.4. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
1.5. Діти загиблих військових та з числа осіб, визначених ст. 10 Закону No 3551.
1.6. Діти в ЗДО, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.
1.7. Діти внутрішньо переміщених осіб та постраждалі внаслідок військових
конфліктів.
1.8. Діти, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в Службі у справах дітей; діти, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного або пільгового харчування (на підставі рішення органу місцевого самоврядування).

Крім того, звільнять від плати за харчування дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, які зараховані та навчаються у комунальних дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах Хустської територіальної громади з 01.06.2022 року, відтак зроблять перерахунок.

Також виконавчий комітет ради вирішив внести зміни до штатних розписів дошкільних навчальних закладів Хустської територіальної громади з 15 серпня 2022 року, а саме: ввести додаткову штатну одиницю в Хустському ДНЗ (ясла-садок) №2 «Сонечко» посаду асистента вихователя (1 ст.) та створити дві інклюзивні групи, а також у Хустському ДНЗ (ясла-садок) №8 «Ялиночка» відкрити одну інклюзивну групу. 

До того ж члени виконкому говорили про відновлення освітнього процесу у закладах освіти/їх структурних підрозділах Хустської міської територіальної громади з 08.08.2022 року та зміни в оплаті праці персоналу. Зокрема з 8 серпня відновлять роботу старших, середніх, молодших вікових груп таких освітніх закладів, що надають послуги з дошкільної освіти:
– дошкільний підрозділ Данилівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів,
– дошкільних груп Хустського навчально-виховного комплексу №1.

Відтак керівники вищезгаданих закладів освіти повинні забезпечити тимчасове відвідування цих установ вихованцями з числа внутрішньо переміщених та / або евакуйованих осіб. Нагадаємо, зарахування дітей до закладу освіти з числа внутрішньо переміщених осіб здійснюється за зверненням одного з батьків до управління освіти, релігії та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради на підставі наступних документів: свідоцтва про народження дитини (за наявності); документу, що підтверджує статус дитини з числа внутрішньо переміщених осіб; медичної довідки, виданої відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти.


Далі розглянуто низку соціальних питань та кілька питань стосовно архітектури. Щодо останнього, то це – і продовження терміну дії паспорта прив’язки ТС для здійснення підприємницької діяльності на території міста, і встановлення торгових лотків з продажу шкільного приладдя у середмісті, і т.д..  Традиційне надання матеріальної допомоги старожилам, хворим, малозабезпеченим та пораненим й завершило роботу виконкому на сьогодні. За два тижні будуть розглянуті наступні важливі для громади питання й будуть прийняті нові рішення.

 

Пресслужба Хустської міської ради

 

Опубліковано: 04.08.2022 1830 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Засідав виконавчий комітет
Під час чергового засідання виконавчого комітету Хустської міської ради, яке відбулося сьогодні, 26 вересня, під головуванням очільника Хустської міської територіальної громади Василя Губаля, члени виконкому заслухали та обговорили низку важливих питань порядку денного, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади. У роботі виконкому взяли участь заступник міського голови Павло Тесличко та керуючий справами міської ради Ерік… ...
УВАГА! Тимчасове відключення води по місту Хуст
У зв’язку з ремонтними роботами на вулицях Крайня, Маргітича, Вишнева у четвер, 26 вересня 2024 року, з 12.00 по 15.00 за к.ч. буде відсутнє водопостачання по всьому місту. Просимо мешканців зробити запаси води. Просимо вибачення за тимчасові незручності. Адміністрація Хустського ВУВКГ ...
З Днем позашкілля!
Шановні працівники закладів позашкільної освіти громади! Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка має свій особливий талант, що заохочує дітей до навчання та творчості, здійснює виховання засобами високої культури, науки, мистецтва та спорту. На вашу адресу сьогодні линуть найщиріші слова вітань з нагоди професійного свята. У центрі вашої професійної діяльності – діти, в яких вкладаєте… ...
«Україна для кожної дитини»: дізнайтеся, як прийняти дитину в родину
В Україні тисячі дітей зростають без сім‘ї та позбавлені батьківської турботи. Але для кожної дитини сім’я – це можливість зростати в любові та безпеці, відчувати турботу, долати разом труднощі. Сімейні форми виховання, усиновлення та послуга патронату можуть дати дітям стабільне майбутнє, а родинам — радість від турботи про інших.  На платформі dity.gov.ua («Україна для кожної… ...
Оголошення про конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності
Хустська міська рада оголошує конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної оцінки майна комунальної власності Хустської міської територіальної громади з метою визначення ринкової вартості майна для передачі у користування на умовах оренди, а саме: – 1 кв.м даху та 1 кв.м технічного приміщення за адресою: Закарпатська область, Хустський район, м.Хуст,… ...
У Хустській міській раді засідали постійні депутатські комісії
Депутати Хустської міської ради працювали в постійних комісіях напередодні чергової сесії, яка відбудеться 4 жовтня. Провели попереднє обговорення проєктів рішень. Засідали постійні депутатські комісії з питань освіти, науки, культури, молоді і спорту, охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту населення, міжнаціональних, міжнародних, міжконфесійних відносин, законності, правопорядку, регламенту, депутатської етики та врегулювання конфлікту інтересів; соціально-економічного розвитку,… ...