Хустська міська рада

Ласло Гайду 70-річний ювілей відзначив персональною виставкою

Сьогодні, 9 жовтня, у міській картинній галереї відбулось відкриття ювілейної персональної виставки Ласло Гайду – члена національної Спілки художників України, митця, який своєю творчою спадщиною зробив вагомий внесок у скарбницю образотворчого мистецтва краю.
Участь у відкритті виставки з нагоди 70-річчя митця взяли міський голова Володимир Кащук, секретар ради Володимир Ерфан, народний депутат України Валерій Лунченко, начальник управління культури, молоді та спорту Володимир Власюк.
У своєму вітальному слові мер міста наголосив, що Ласло Гайду – людина, яка займає чільне місце серед визначних сьогодні українських митців.
«Ласло Гайду автор більше тисячі творів, які експонувалися на багатьох престижних виставках як в Україні, так і в Росії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Німеччині, Франції, США. Його пензлю притаманна естетичність в найрізноманітніших знаково-асоціативних проекціях. Митець дивує нестандартним мисленням, прагненням дійти до суті нешаблонними шляхами. Найцікавішим у процесі творення прекрасного він вважає життя барв, їхнє поєднання і гармонізацію», – зазначив Володимир Кащук.
Він також  висловив переконання, що попереду у майстра ще велика робота над багатьма творами, які й надалі будуть зрозумілими, близькими та хвилюючими для  багатьох поколінь.
Володимир Кащук подякував митцеві за незгасиму творчу енергію, мудрість та істину, які він несе до народу у своїх роботах та побажав ювіляру добра і щастя, мистецького довголіття та реалізації нових проектів на славу національного мистецтва.
Довідка:
Ласло Гайду народився в 1944 році, в місті Ужгород Закарпатської області. Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва та Український поліграфічний інститут ім. І.Федорова у Львові, які дали йому солідні фундаменти та сприяли розвитку різностороннього таланту. З 1977 року член Національної спілки художників України. Учасник виставок творів художників Закарпаття в Києві, міжнародних виставок у Росії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Німеччині, Франції, США. Мав понад двадцять персональних виставок. Започаткував і веде Авторську дитячу художню школу. Проживає і творить у місті Хуст.
Серед відомих робіт: «Вічна весна» (2000), «В ніч на Купала» (2005), «Купання в росах» (2006), н-т «Великодний» (2007), триптих «Карпатська рапсодія» (2007).

 

Опубліковано: 09.10.2014 2126 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

«Вітрина-1201»: Пенсійний фонд інформує про надання житлових субсидій та пільг
Пенсійний фонд України продовжує працювати над  удосконаленням системи надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Першим кроком стала автоматизація процесу їхнього призначення. У зв’язку з цим до 1 січня 2023 року управителям багатоквартирних будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, виконавцям комунальних послуг необхідно було зареєструватися в електронному кабінеті на офіційному вебпорталі Пенсійного фонду України… ...
Відео з відкриття Алеї пам’яті Героїв у місті Хуст
...
З Днем державності України!
Сьогодні, 15 липня, Україна відзначає День української Державності. 3 цієї нагоди в Хустському міському парку біля памʼятника Янголу-революціонеру відбулися урочисті заходи. Участь у них взяло керівництво Хустської міської ради та району, громадськість. Хвилиною мовчання та покладанням квітів помʼянули тих, хто за понад тисячолітню історію боровся за українську державність і поклав за неї своє життя. Далі… ...
У Хусті відкрили Алею пам’яті Героїв
Символічним та водночас скорботним став недільний день урочистого відкриття Алеї пам’яті Героїв – земляків, які полягли за свободу і незалежність Батьківщини у російсько – українській війні. 14 липня Хустська територіальна громада, керівництво міста й району, військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, рідні та близькі полеглих воїнів, представники установ і організацій, депутати, старости, жителі та гості зібрались тут, аби… ...
128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада відзначає 102 річницю від дня створення
12 липня 1922 року вважають офіційною датою заснування 128-ї бригади. За роки існування завдяки подвигам, відвазі й хоробрості бійців бригада стала справді легендарною.Вічна пам’ять воїнам, які віддали своє життя у бою з ворогом.Низький уклін та шана військовослужбовцям, які сьогодні стоять на варті нашої безпеки, суверенітету та незалежності держави.Закарпаття пишається!Слава Україні!Героям слава! ...
АНОНС: 14 липня відбудеться відкриття Алеї пам’яті Героїв
Шановні жителі Хустської територіальної громади! У неділю, 14 липня 2024 року, о 14:00 годині у центрі міста Хуст (від пішохідної зони, що починається від римо-католицького костелу Святої Анни) відбудеться урочисте відкриття Алеї памʼяті Героїв. Запрошуємо вас вшанувати памʼять захисників, які поклали життя за нашу свободу, за волю та незалежність України в російсько-українській війні. Це місце –… ...