Хустська міська рада

Триває Всеукраїнський освітньо-культурний марафон «Наша незалежність»

За ініціативою Міністерства розвитку громад та територій України до Плану заходів із підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, розробленого на виконання Указу Президента України від 21 жовтня 2020 року №459 «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України», включено пропозицію «Проведення Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність». Він має на меті забезпечити поширення історичних фактів та матеріалів, які відіграли знакову роль у становлення незалежної України.

Охоплення Марафоном уciєї території України дасть змогу забезпечити відродження історичних фактів окремих регіонів. Публікувати матеріали пропонують під єдиними хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 до серпня 2021 року. За результатами Марафону буде визначено ряд найкращих публікацій та забезпечено їх відзначення на одному із заходів, проведених у межах святкування 30-ї річниці незалежності України.

Концепція заходу передбачає збір та оприлюднення історичних матеріалів (фото, відео, документи, інформація з газет, історії очевидців тощо), що є знаковими для становлення української незалежності та визначними у певному регіоні.

Рекомендації щодо розміщення матеріалів в рамках проведення
Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність»

Всеукраїнський культурно-освітній марафон «Наша незалежність» (далі – Марафон) проводиться в рамках відзначення 30 річниці незалежності України та має на меті забезпечити поширення історичних фактів та матеріалів, що є знаковими та визначними для становлення незалежності України. Охоплення Марафоном усієї території України дасть змогу забезпечити відродження історичних фактів окремих регіонів, а поширення інформації у соціальних мережах – підвищити зацікавленість більшого кола осіб.

Концепція заходу передбачає збір та оприлюднення матеріалів (фото, відео, документи, інформація з газет, історії очевидців тощо), що є знаковими для здобуття та встановлення української незалежності та визначними у певному регіоні. Відповідна інформація публікується на сторінках у соціальних мережах та офіційному веб-сайті під єдиними запропонованими хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 та ідентифікаційними елементами  із закликом долучитися до поширення матеріалів усіх охочих та передати естафету іншій ОДА.

Основними учасниками Марафону є ОДА, які відповідно до встановленого графіку передаватимуть естафету. Також пропонується запрошувати до поширення матеріалів інші органи місцевого самоврядування, установи, організації, заклади культури та освіти, пересічних громадян, які зможуть долучитися до Марафону та публікувати матеріали з відповідними ідентифікаційними елементами без прив’язки до конкретної дати естафети.

Марафон проводитиметься у період з 10 по 24 серпня та розпочнеться з повідомлення Мінрегіону 10 серпня (старт естафети).

Підготовка та розміщення матеріалів

Марафон передбачає розміщення історичних матеріалів, що визначають ставлення української незалежності в конкретному регіоні, а саме фото-, та відеоматеріали, документи, інформація з газет, історії очевидців тощо. Тематика та формати матеріалів визначаються ОДА та публікуються у доступному, читабельному форматі.

Рекомендовано для публікацій фотоматеріалів використовувати формати високоякісного зображення (PNG, JPEG) та додавати підписи, які допоможуть зрозуміти зміст та нададуть додаткову інформацію про зображення. Підписи розміщуються безпосередньо під зображенням. Для публікацій аудіо та відеоматеріалів рекомендується застосовувати формати, що підтримуються соціальною мережею Facebook (найпоширеніші MP4, MOV)

Публікувати PDF-файли та документи у форматі WORD рекомендується лише у разі нагальної потреби як додаткове джерело інформації. Зокрема, PDF-файли недоступні для деяких користувачів на мобільних пристроях

Матеріали повинні відповідати наступним характеристикам:

Факти висвітлені у матеріалах позитивно вплинули на становлення української незалежності;

Матеріали містять правдиву історичну інформацію про події, осіб, здобутки на шляху до незалежності та є характерними для певного регіону;

Матеріали є читабельними, доступними та зрозумілими (або містять конкретне текстове пояснення)

До публікації матеріалів зможуть долучатися як організації так і конкретні особи, що публікуватимуть фото з власними історіями, що є визначними для конкретного періоду.

Інші учасники, що мають намір долучитися до Марафону можуть публікувати матеріали у період з 10 по 24 серпня без прив’язки до графіку естафети.

Використання ідентифікаційних елементів (в тому числі ідентифікаційні елементи до 30 річниці незалежності) та текстовий супровід

Основними ідентифікаційними елементами Марафону є затвердженні хештеги #Наша_незалежність #Марафон_30 та логотипи до 30 річниці Незалежності України, які є обов’язковими для використання при публікації усіх матеріалів.

Система логотипів розроблена до відзначення 30 річниці незалежності України містить описи, дизайн-макети, експозиційні макети, логотипи, графічно шрифтові частини зображень, зображення візуальної системи, використання логотипів тощо розроблені Міністерством культури та інформаційної політики України, які можна знайти за посиланням https://fex.net/uk/s/5r3lnsz. Зазначаємо, що використання вказаних інформаційних продуктів є безоплатним та не потребує додаткових погоджень та дозволів.

Текстовий супровід матеріалів обов’язково повинен містити інформацію щодо:

-опису матеріалів та їх вплив на становлення української незалежності.

-загальних відомостей про Марафон «Всеукраїнський культурно-освітній марафон «Наша незалежність» проводиться в рамках відзначення 30 річниці Незалежності України за ініціативи Мінрегіону та має на меті сприяти популяризації української історії шляхом скоординованого поширення історичних матеріалів»

-передачі естафети до іншої ОДА «продовжуємо Всеукраїнський культурно-освітній марафон «Наша незалежність» та передаємо естафету … обласній державній адміністрації»

-заклику долучитися до Марафону усіх охочих

-встановлених хештегів: #Наша_незалежність #Марафон_30.

 

Управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради

Опубліковано: 22.07.2021 708 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Мітинг-реквієм “Залишаємося гідними своїх героїв”: Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні (ФОТО)
Сьогодні, 20 лютого, перші керівники Хустського краю вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні. Відтак, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників у 2013–2014 рр.., урочисто поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Янголу-революціонеру», що у міському парку відпочинку імені Героїв Майдану. Відповідно до Указу Президента України 20 лютого ми відзначаємо День вшанування подвигу… ...
Відбулася студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди»
Учора, 15 лютого, в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» була проведена студентська ліга інтелектуальної гри «Вундеркінди» до Дня Святого Валентина серед команд студентів ліцеїв, коледжів та вузів міста Хуст. У змаганнях взяли участь 9 команд ерудитів з оригінальними назвами та слоганами: «Stars» Карпатського інституту підприємництва, «Едельвейс» Хустського професійного ліцею сфери послуг, «Медики-Ведмедики» і… ...
Розпочато прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти з 1 лютого 2024 року розпочало прийом документів на здобуття премії імені А. Ф. Шекери у 2024 році. Премія присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва – постановки, що мають сценічне втілення на професійній сцені. Премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах у розмірі… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Креативна Європа: пан’європейські культурні об’єднання. Дедлайн — 31 січня Опитування про стан культури та креативної економіки в Україні. Дедлайн — 31 січня Конкурс волонтерів для написання новин, редагування і роботи з соцмережамидо Читомо. Перекладацька стипендіяімені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого Стипендії для журналістівна навчання в Оксфорді та створення власних проєктів. Дедлайн… ...
Гранти та програми для українців від країн ЄС
Можливості для тих, хто працює у сфері культури та медіа: Stories of Resilience: письменницько-дослідницький проєкт для журналістів та письменників. Дедлайн — 31 січня Конкурс для митців на участь у програмі мистецьких резиденцій у Єгипті. Дедлайн — 31 січня Перекладацька стипендія імені Пауля Целана. Дедлайн — 4 лютого ZMINA.Rebuilding: гранти на проєкти з відновлення України. Дедлайн —… ...
У Хусті відбулося урочисте зібрання до Дня Соборності України та 78-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України «Наша єдність – наша зброя»
Сьогодні, 22-го січня, ми відзначаємо День Соборності України та 78-му річницю утворення Закарпатської області у складі України. Відтак відбулося урочисте зібрання, присвячене цим святковим датам, під назвою «Наша єдність – наша зброя».  Щороку 22 січня відзначається День Соборності України –в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося… ...