Хустська міська рада

Відкриття художньої виставки «Скарби Берегова»

У четвер, 14 листопада, у Хустській міській картинній галереї відкрили виставку «Скарби Берегова». Твори презентували художники – учасники регіональних та міжнародних пленерів, що проходили у Берегові впродовж 2018 – 2019 рр.

Тож, тут представлено 39 робіт і 17 авторів.  Про це розповіла організаторка заходу, керівник пересувних виставок Берегівського міського будинку культури – Ольга Сакалош. Також вона зазначила, що запрезентовані роботи майстрів пензля – часточка м.Берегова, адже на них зображені мальовничі його куточки та околиця.

«Берегово – мальовниче і туристично привабливе місто, яке має безліч унікальних локацій. Два роки тому в мене виникла ідея закарбувати їх. Відтак була проведена клопітка робота з організації пленерів і не тільки регіонального рівня, а й міжнародного. Сьогоднішня виставка їх результат. Переконана, що це у свою чергу дозволить прорекламувати наш край», – зазначила Ольга Сакалош.

Варто зауважити, на полотні можна побачити різні напрямки, різні живописні техніки – від пейзажів до декоративних композицій. Отож, тут присутня як графіка, так живопис, а застували митці у них – полотно, картон, олію, акріл, акварель тощо.

Власне, Хуст став третьою локацією. До цього вернісаж «Скарби Берегова» вже встиг помандрувати краєм – був представлений у Берегові та Ужгороді. У місті над Тисою пробуде зо два тижні. А наступним, цілком ймовірно, стане Виноградів.

На відкриття ж експозиції завітало чимало поціновувачів мистецтва. Супроводжувалося воно традиційно – виступами, у тому числі й музичними.

Директор Хустської міської картинної галереї Орест Цюпко на правах господаря взяв слово першим: «На цей раз ми представляємо регіональні та міжнародні пленери, які проводились у м. Берогово минулого року і цьогоріч, точніше вже їх результат. Я в свою чергу, хочу привітати учасників, авторів творчих доробків із успішним звітом».

Організатор «Скарбів Берегова» додала: «Ми з Хустом співпрацюємо давно. Відтак на рахунку нашої співпраці не одна сумісна виставка та пленер. Адже обмін досвідом це і є розвиток. Що стосується відкритої тут виставки, то вона третя за ліком і це результат трьох пленерів, точніше його частина. Перед цим її бачили у Берегові та Ужгороді. Щодо географії художників, то – це різні куточки Закарпаття, до речі, з Хуста представлено двоє. Крім того, є картини художників Угорщини і Словаччини, які також уродженці нашого краю».

Начальник управління культури, молоді і спорту Хустської місткої ради Володимир Власюк також привітав присутніх із відкриттям виставки і не тільки: «У ці дні, коли в Україні святкуються дні працівників культури та майстрів народного мистецтва, я хотів би привітати вас і побажати вам творчих успіхів, великого натхнення, народного визнання».

Опісля виступили й самі автори представлених полотен, як з Берегова, так з Хуста.

До слова, триватиме виставка до 28 листопада.

Прес-служба Хустської міської ради

Опубліковано: 15.11.2019 5223 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Через прогнозовані відключення електроенергії ПрАТ Закарпаттяобленерго будуть перебої у водопостачанні по місту
Про графіки та черги погодинних відключень та включень електроенергії можна дізнатися на офіційному сайті Закарпаттяобленерго: https://zakarpat.energy/…/break-in…/schedule/. Позаяк водозабори Ріка та Тиса потрапили у графік відключень електроенергії у різні черги, а це 3 та 5, водопостачання споживачам міста здійснюватиметься із перебоями. Прохання зробити запаси води. Просимо вибачення за незручності. Адміністрація Хустського ВУВКГ ...
Засідання виконавчого комітету
Сьогодні, 17 травня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради, у якому взяли участь в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, заступники міського голови та керуючий справами виконавчого комітету Ерік Шимоня, який і провів засідання. До порядку денного увійшло 28 актуальних питань щодо життєдіяльності Хустської територіальної громади. Під час засідання розглянули питання, що стосувались відділу… ...
Реалізація міжнародних проєктів у Хустській лікарні – це якісна медицина для громади
У четвер, 16 травня, у стінах Хустської центральної лікарні ім. Віцинського О.П. відбулася виїзна нарада. У часть у її роботі взяв в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, його заступник Василь Калин, а також керівництво лікарні та медичний персонал. Присутні обговорили стратегію розвитку медичного закладу. Тут успішно реалізовуються різні грантові проєкти. Зараз також у планах напрацювання… ...
ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля
Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. Детальніше читайте тут: Оголошення про початок обговорення ...
Інтелектуальний поєдинок серед молоді до відзначення 934-ї річниці міста Хуст
15 травня у рамках святкування Дня міста в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» відбувся суперфінальний святковий турнір ерудитів «Що? Де? Коли?» серед команд студентів та учнів Хустської територіальної громади, які попередньо перемогли у підсумкових інтелектуальних іграх. Нагадаємо, що впродовж багатьох років на базі міської позашкільної установи працює гурток інтелектуальних ігор (керівник Валерій Ігнатко),… ...
Запрошуємо малий і та середній бізнес на безкоштовний тренінг
Ви навчитеся шукати фінансові можливості для бізнесу Дізнаєтеся про нюанси та правила написання грантових заявок, стратегій розвитку бізнесу, маркетингу та юридичні аспекти ведення бізнесу, А також попрактикуєтеся у підборі програм фінансування. Коли? 30 травня (четвер)  Де? м. Хуст, конференц-зала готелю “VIP” (вул. В. Петенька, 5) Початок о 12:00. Навчання проводять експерти Інвест офісу, які щодня… ...