Хустська міська рада

Про заходи боротьби з порушеннями податкового законодавства на Хустщині

Сьогодні в складній суспільно-політичній та соціально-економічній ситуації в країні важливо підтримувати динаміку надходжень до державної скарбниці, що забезпечить належне функціонування держави та місцевого самоврядування. Тому перед фіскальними органами стоїть, як ніколи, важливе завдання – забезпечити своєчасне наповнення бюджетів всіх рівнів, в тому числі за рахунок виявлення наявних схем мінімізації податкових зобов’язань, фактів ухилення від декларування та сплати податкових зобов’язань, фактів несвоєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету.
Вагомими чинниками, що впливають на рішення суб’єкта господарювання щодо ухилення від сплати податків є відповідальність за порушення податкового законодавства, ймовірність виявлення факту ухилення від сплати податків. Тому дієвим засобом протидії ухиленню від сплати податків є застосування економічно обґрунтованих санкцій за порушення податкового законодавства; Відповідальність за порушення податкового законодавства передбачена главою 11, 12 Податкового кодексу України.
З метою упередження порушень та для забезпечення безумовного дотримання вимог податкового законодавства Хустською ОДПІ проводяться відповідні контрольно-перевірочні заходи.
Так за січень-серпень 2015 року працівниками інспекції було проведено 1 планову та 22 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, за результатами яких було донараховано 141,5 тис.грн.
З початку поточного року проведено 90 перевірок декларацій з бюджетним відшкодуванням, з яких 8 документальних та 82 камеральні. Порушень при проведенні цих перевірок не встановлено.
Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 121 камеральну перевірку звітності юридичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  49 тис. грн. штрафних санкцій.
Крім цього, проведено 12 документальних перевірок фізичних осіб-підприємців, з них 4 згідно плану-графіку, 8 документальних позапланових перевірок. За результатами проведених перевірок було донараховано 181,4 тис. грн. Протягом січня-серпня 2015 року працівниками Хустської ОДПІ було проведено 219 перевірок фізичних осіб-підприємців, які подали заяви на припинення підприємницької діяльності, за результатами проведених перевірок було донараховано 15,9 тис. грн.
Інспектори Хустської ОДПІ здійснили 170 камеральних перевірок звітності фізичних осіб, в результаті яких застосували до суб’єктів господарювання  107,7 тис. грн. штрафних санкцій.
З початку 2015 року відповідно до ст. 165-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неподання (несвоєчасне подання) звітності по ЄСВ та порушення граничних термінів сплати внеску, порушення порядку нарахування ЄСВ застосовано штрафні санкції до 140 посадових осіб платників ЄСВ на суму 83,8 тис. грн.
За 8 місяців 2015 року відповідно до ч. 11 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» працівниками інспекції застосовано фінансові санкції за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до 321 суб’єкта господарської діяльності  на суму 422 тис. грн.
Хустська ОДПІ просить платників податків та зборів, інших обов’язкових платежів сумлінно виконувати свій обов’язок по належному й своєчасному декларуванню та сплаті податкових зобов’язань.

За матеріалами Хустської ОДПІ

 

Опубліковано: 17.09.2015 2541 Переглядів
Поділитися

Також може бути цікавим

Через прогнозовані відключення електроенергії ПрАТ Закарпаттяобленерго будуть перебої у водопостачанні по місту
Про графіки та черги погодинних відключень та включень електроенергії можна дізнатися на офіційному сайті Закарпаттяобленерго: https://zakarpat.energy/…/break-in…/schedule/. Позаяк водозабори Ріка та Тиса потрапили у графік відключень електроенергії у різні черги, а це 3 та 5, водопостачання споживачам міста здійснюватиметься із перебоями. Прохання зробити запаси води. Просимо вибачення за незручності. Адміністрація Хустського ВУВКГ ...
Засідання виконавчого комітету
Сьогодні, 17 травня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хустської міської ради, у якому взяли участь в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, заступники міського голови та керуючий справами виконавчого комітету Ерік Шимоня, який і провів засідання. До порядку денного увійшло 28 актуальних питань щодо життєдіяльності Хустської територіальної громади. Під час засідання розглянули питання, що стосувались відділу… ...
Реалізація міжнародних проєктів у Хустській лікарні – це якісна медицина для громади
У четвер, 16 травня, у стінах Хустської центральної лікарні ім. Віцинського О.П. відбулася виїзна нарада. У часть у її роботі взяв в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, його заступник Василь Калин, а також керівництво лікарні та медичний персонал. Присутні обговорили стратегію розвитку медичного закладу. Тут успішно реалізовуються різні грантові проєкти. Зараз також у планах напрацювання… ...
ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля
Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності. Детальніше читайте тут: Оголошення про початок обговорення ...
Інтелектуальний поєдинок серед молоді до відзначення 934-ї річниці міста Хуст
15 травня у рамках святкування Дня міста в залі Хустського міського центру позашкільної освіти «Сузір’я» відбувся суперфінальний святковий турнір ерудитів «Що? Де? Коли?» серед команд студентів та учнів Хустської територіальної громади, які попередньо перемогли у підсумкових інтелектуальних іграх. Нагадаємо, що впродовж багатьох років на базі міської позашкільної установи працює гурток інтелектуальних ігор (керівник Валерій Ігнатко),… ...
Запрошуємо малий і та середній бізнес на безкоштовний тренінг
Ви навчитеся шукати фінансові можливості для бізнесу Дізнаєтеся про нюанси та правила написання грантових заявок, стратегій розвитку бізнесу, маркетингу та юридичні аспекти ведення бізнесу, А також попрактикуєтеся у підборі програм фінансування. Коли? 30 травня (четвер)  Де? м. Хуст, конференц-зала готелю “VIP” (вул. В. Петенька, 5) Початок о 12:00. Навчання проводять експерти Інвест офісу, які щодня… ...